Tort strawberries tanned (capsuni bronzate)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort strawberries tanned (capsuni bronzate)

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • -7 linguri nuca macinata,
  • -2 linguri faina de grau,
  • -9 oua,
  • -9 linguri de zahar,
  • -1 sticluta de esenta de rom,
  • -2 linguri cacao,
  • -1 praf de copt,
  • -1 borcan de 600 gr.visine de la aspirina,
  • -1 lingura otet de mere.
  • Ingrediente pentru frisca :
  • -1 kg.smantana,
  • -5 linguri de zahar,
  • - esenta de vanilie.
  • Ingrediente pentru ornat:
  • -500 gr.capsuni,
  • -100 gr.ciocolata amaruie,
  • -50 gr.unt.

Mod de preparare

-Separam albusurile de galbenusuri si punem la robot doar albusurile cu zaharul si le mixam pana obtinem o pasta alba si densa,apoi adaugam galbenusurile si continuam mixarea cateva minute,adaugam nuca macinata,faina,cacao,esenta,praful de copt stins cu otet si omogenizam foarte bine compozitia ,dupa care o turnam intr-o tava in care am pus hartie de copt si lasam sa cada in ploaie visinele de la aspirina dupa ce au fost scurse de sirop.Dam tava la cuptor la foc potrivit pentru circa o ora la cuptorul gata incalzit.

-Intre timp pregatim frisca:-punem la robot smantana ,zaharul si esenta si le mixam cateva minute,pana cand obtinem o frisca foarte densa .

-Dupa ce scoatem blatul de la cuptor, il lasam sa se raceasca si abia dupa aceea il vom taia in trei foi .Punem o foaie intr-o tava si o insiropam cu putin sirop de la visine,asezam un strat de frisca ,mai asezam o foaie de blat,o insiropam ,adaugam un strat de frisca si venim cu ultima foaie de blat ,o insiropam si punem toata frisca peste tort si il oranm in mod placut cu frisca.

-Intr-o craticioara punem ciocolata,eu am ales sa combin doua feluri de ciocolata amaruie sa dau o noua aroma ciocolatei,am adaugat untul si le-am topit pe bain-marie, am trecut fiecare capsuna prin ciocolata si le-am asezat pe un platou,apoi am dat platoul pentru cateva minute la frigider.Cand s-a intarit ciocolata pe capsuni ,am asezat capsunile pe tort.Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise