autor:

Cristinyela

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort Te iubesc

Autor: Cristinyela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 februarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristinyela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 februarie 2018

Ingrediente
Pentru blatul de cacao:, 6 oua mari, 200 g zahar, 200 g faina, 3 linguri ulei, esenta de vanilie, Pentru crema de iaurt de fructe si frisca:, 450 gr iaurt cu aroma de capsuni, 350 ml smantana pentru frisca, 2 plicuri gelatina, 75 g zahar pudra, Pentru crema de mascarpone si ciocolata alba:, 200 g mascarpone, 250 ml smantana pentru frisca, 2 linguri zahar pudra, ciocolata alba Primola, zeama de lamaie, Pentru insiropat:,  sirop de lamaie, Pentru decor:, unt 82%grasime, zahar pudra, pasta de zahar, decupatoare inimioara

Dificultate: Ridicata Timp: 24h

3 voturi

Mod de preparare

Pregatirea blatului:

Se bat ouale intregi cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce compozitia isi tripleaza volumul.

Se adauga uleiul si esenta, iar apoi se incorporeaza si faina, amestecand cu ajutorul unei spatule de silicon, cu miscari circulare de jos in sus.

Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam la cuptorul preincins la 160 grade C, pentru 40 minute.



Pregatirea cremei de iaurt cu frisca:

Hidratam gelatina cu apa calduta, iar frisca o batem spuma. Gelatina se topeste pe baie de abur, dupa care se toarna peste frisca ce a fost batuta, iaurtul de fructe si zahar pudra. Se amesteca bine crema.



Pregatirea cremei de mascarpone cu ciocolata alba:

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se intareste si devine pufoasa. Crema mascarpone se mixeaza cu zaharul pudra si ciocolata alba topita, apoi se incorporeaza frisca amestecand usor. Se adauga zeama de lamaie dupa gust.



Asamblarea tortului:

Blatul pufoas racit se taie in doua, obtinand 3 blaturi de vanilie. Pe un platou de tort, se asaza blatul insiropat cu sirop de lamaie - crema de iaurt, apoi un blat insiropat - crema de mascarpone.

Invelim in folie de aluminiu (inel reglabil), tortul se introduce la frigider pentru 5-6 ore.

Dupa ce a stat la rece, se scoate si se imbraca in crema de unt (unt mixat cu zahar pudra), dupa care se introduce iar la frigider, pentru a se intari.

Cand untul este bine intarit, iar tortul este bine finisat, se imbraca in pasta de zahar alba si se decoreaza lipind cu apa/miere inimioarele decupate din pasta de zahar si alte figurine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Te iubesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Ridicata

Timp

24h

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru blatul de cacao:
  • 6 oua mari
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 3 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema de iaurt de fructe si frisca:
  • 450 gr iaurt cu aroma de capsuni
  • 350 ml smantana pentru frisca
  • 2 plicuri gelatina
  • 75 g zahar pudra
  • Pentru crema de mascarpone si ciocolata alba:
  • 200 g mascarpone
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • ciocolata alba Primola
  • zeama de lamaie
  • Pentru insiropat:
  •  sirop de lamaie
  • Pentru decor:
  • unt 82%grasime
  • zahar pudra
  • pasta de zahar
  • decupatoare inimioara

Raporteaza reteta

Retete
de Cristinyela
Piersicile copilariei

Piersicile copilariei

Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de lamaie. Cand zaharul s-a topit se adauga uleiul

73 voturi    13 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Nucile copilariei

Nucile copilariei

Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se fac o spuma fina, albicioasa. Se adauga treptat

18 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Biscuiti decorati

Biscuiti decorati

1.Se mixeaza untul cu zaharul pudra. 2.Cand se spumeaza se adauga oul care e la temperatura

4 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pancakes Marocane-Baghrir