autor:

LALY

» » Prajituri

Tort Tiramisu

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 martie 2010

Ingrediente
Ingrediente pentru blat:, -60-70 buc. de pişcot, -600 ml cafea, -rom brun după gust, -zahăr pudră după gust, Pentru cremă:, -500 g mascarpone, -750 ml smântână dulce bine răcită, -500 g zahăr Margaritar, -6 ouă întregi, -20 g gelatină (foaie), Pentru ornare:, -pudră de cacao

Dificultate: Medie Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:

1.1. Pregătim o tavă de 17 X 24 cm, cu pereţii înalţi. Întâi vom pregăti stratul inferior de pişcot. Pentru aceasta, se toarnă într-un vas cafeaua preparată în prealabil, se adaugă rom după gust, dar nu prea mult, apoi zahăr pudră după care se amestecă bine.

2. Înmuiem o parte a pişcoturilor în acest amestec – timp de 2-3 secunde – apoi le aşezăm strâns unele lângă celelalte la baza tăvii. Cafeaua şi pişcoturile rămase le punem deoparte pentru mai târziu.

3. Punem apă la fiert într-un vas, la foc mediu. Într-un alt vas, amestecăm ouăle cu zahărul cristal, iar când apa dă în clocot, aşezăm deasupra vasul cu amestecul de ouă. Amestecând des, compoziţia se încălzeşte până ce capătă o temperatură picantă.

4. În timp ce amestecul de ouă se încălzeşte pe aburi, batem o spumă tare din smântâna răcită, apoi o punem iar în frigider. Foaia de gelatină se pune la înmuiat în apă călduţă. Se scoate într-un vas mic mascarpone, se amestecă bine şi se pune deoparte.

5. Întretimp, amestecul de ouă s-a încălzit. Îl luăm de pe foc şi îl mixăm la viteza maximă, până se răceşte şi devine spumos.

Mixaţi până la răcire, altfel crema va curge!

6. Dacă ouăle s-au răcit, începem prepararea cremei. Scoatem frişca din frigider şi cu mişcări fine, o amestecăm cu mascarpone. În final adăugăm crema spumoasă de ouă şi cu mişcări fine o amestecăm şi pe aceasta.

7.Gelatina inmuiata o introducem într-un vas, si la cea mai mică temperatură posibilă o topim, amestecând continuu – timp de aproximativ 10-20 secunde.

8. Acum, se adaugă foarte încet gelatina la cremă, amestecând permanent. Gelatina trebuie bine omogenizată cu crema! Cu asta, s-a şi preparat umplutura.

9. Jumătate din cremă se toarnă pe pişcoturile din tavă, se uniformizează, apoi restul pişcoturilor bine înmuiate în amestecul de cafea se aşază uniform pe cremă.

10. Dacă am terminat, punem şi restul cremei deasupra, o uniformizăm, apoi punem preparatul în frigider.

11. După racire, tiramisu se feliază cu un cuţit,presarat cu pudră de cacao.

O fi bun Tiramisu rețeta originală, dar dupa acest tort Tiramisu ma topesc! :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Mai intai preparam cafeaua din 4 cescute de apa cu 4 masuri de cafea. Apoi o punem la racit. Frisca

12 voturi    7 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Foarte bun, foarte gustos.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

    Frumos prezentat, crema deosebita.

  • joly-gina

    joly-gina (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    deliciosss si foarte frumos

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Frumos prezentat si desigur delicios.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • -60-70 buc. de pişcot
  • -600 ml cafea
  • -rom brun după gust
  • -zahăr pudră după gust
  • Pentru cremă:
  • -500 g mascarpone
  • -750 ml smântână dulce bine răcită
  • -500 g zahăr Margaritar
  • -6 ouă întregi
  • -20 g gelatină (foaie)
  • Pentru ornare:
  • -pudră de cacao

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

1 vot    1 comentariu
4h
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

5 voturi    1 comentariu
3h
Prajituri

Lia Maria (Chef de cuisine)

Foarte bun, foarte gustos.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Romburi cu lapte