Tort Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort Tiramisu

Ingrediente

  • Blat:
  • 4oua
  • 1 cana faina
  • 100 gr unt topit
  • 100 gr zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 gr ciocolata cu aroma de cafea
  • 10-12 bucati piscoturi
  • 200 ml cafea
  • 100 ml irish cream Baileys sau alt lichior cu gust de cafea
  • Pt. crema:
  • 500 gr crema mascarpone
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 150 grame zahar
  • 50 ml cafea tare

Mod de preparare

Incepem prin a pune hartie cerata in tava de copt. Untul impreuna cu zaharul il mixam 2 min, apoi adaugam pe rand cate un ou si mixam dupa fiecare. Faina o amestecam cu praful de copt si o turnam peste amestec,incorporam bine .Ciocolata o topim pe baie de aburi si apoi o adaugam in amestec si mai amestecam bine o data. Turnam totul in tava si dam la cuptorul preicalzit la 180 min cam 30-35 minute.

Intre timp facem cafeaua, si 150 ml o amestecam cu 50 ml Bailyes, o lasam sa se raceasca. Dupa ce blatul s-a racit, il taiem in 2, astfel incat sa rezulte 2 blaturi in forma de cerc.

Batem frisca 1 minut, apoi adaugam zaharul si mixam pana frisca se intareste. Crema de mascarpone se amesteca cu 50 ml Bailyes si 50 ml cafea, apoi cu frisca batuta.

In forma de copt punem un blat si il insiropam cu cafea. Turnam jumatate din crema de mascarpone si o nivelam.

Cu amestecul de cafea insiropam piscoturile. Pe fiecare il invartim de 2-3 ori in cafea (va absorbi repede cafeaua). Le punem peste mascarpone unul langa altul (trebuie sa acopere intreaga suprafata a tortului). Punem restul de crema si o nivelam, apoi al doilea blat. Scoatem tortul din forma si il punem pe platoul de servire. Pentru decor topim 100 ml ciocolata neagra impreuna cu 50 gr unt si turnam peste tort. Dam la rece o ora. Dupa ce s-a intarit glazura de ciocolata, decoram cu bomboane de ciocolata si pudram cu cacao.

Il tinem la rece pana il servim :) . Enjoy!

Este la fel de bun ca si Tiramisu rețeta originală :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise