Tort Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort Tiramisu

Ingrediente

  • 1 pachet piscoturi
  • 250 g mascarpone
  • 2 oua
  • 50 g zahar pudra
  • 250 ml smantana de frisca
  • 1 pahar cu lapte
  • zmeura
  • Pentru glazura
  • 200 g ciocolata
  • 100 g smantana frisca
  • 50 g unt

Mod de preparare

Separam galbenusurile de albusuri, mixam mascarponele cu zaharul si cele 2 galbenusuri si lasam crema deoparte.

Intr-un alt vas ,mixam smantana de frisca. Iar in altul, batem spuma albusurile de la cele 2 oua.

Incorporam cele 3 amestecuri intr-unul singur si amestecam usor cu o paleta, cu miscari de sus in jos.

Tapetam cu folie alimentara o forma de chec si turnam jumate din amestec.

Pe mijloc, asezam din loc in loc, zmeura, dupa care punem peste zmeura piscoturi inmuiate in lapte (se poate folosi si cafea sau cacao in lapte).

Turnam si cealalalta jumatate de crema si vom pune din nou zmeura, acum insa, pe marginile formei.

Punem si ultimul rand de piscoturi si dam la frigider pentru cateva ore bune sau chiar peste noapte; eu l-am lasat 1 ora in congelator ca nu aveam rabdare sa astept.

Intre timp, am pregatit glazura, intr-un vas am pus la bain-marie ciocolata rupta bucati, smantana de frisca si untul. Am amestecat pana s-a topit ciocolata de tot si am lasat sa ajunga la temperatura camerei, abia dupa aceasta, am turnat peste tiramisu.

Am ornat cu cateva bucati de zmeura si putina zahar pudra si pe margini cu nuca maruntita.

Pot sa va zic cu mana pe inima ca e cel mai bun tiramisu mancat vreodata, mai bun chiar decat Tiramisu rețeta originală, crema este atat de fina si aerata si am gustat cand l-am scos de la congelator, merge si ca inghetata.

Va recomand sa incercati aceasta reteta cu mare drag.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise