autor:

Anca_Gherghel

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort tiramisu

Autor: Anca_Gherghel (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 martie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca_Gherghel (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 martie 2017

Ingrediente
, 1 pachet piscoturi,  250 g mascarpone,  2 oua,  50 g zahar pudra,  250 ml smantana de frisca,  1 pahar cu lapte,  zmeura, Pentru glazura,  200 g ciocolata,  100 g smantana frisca,  50 g unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare



Separam galbenusurile de albusuri, mixam mascarponele cu zaharul si cele 2 galbenusuri si lasam crema deoparte.



Intr-un alt vas ,mixam smantana de frisca. Iar in altul, batem spuma albusurile de la cele 2 oua.



Incorporam cele 3 amestecuri intr-unul singur si amestecam usor cu o paleta, cu miscari de sus in jos.



Tapetam cu folie alimentara o forma de chec si turnam jumate din amestec.

Pe mijloc, asezam din loc in loc, zmeura, dupa care punem peste zmeura piscoturi inmuiate in lapte (se poate folosi si cafea sau cacao in lapte).





Turnam si cealalalta jumatate de crema si vom pune din nou zmeura, acum insa, pe marginile formei.



Punem si ultimul rand de piscoturi si dam la frigider pentru cateva ore bune sau chiar peste noapte; eu l-am lasat 1 ora in congelator ca nu aveam rabdare sa astept.



Intre timp, am pregatit glazura, intr-un vas am pus la bain-marie ciocolata rupta bucati, smantana de frisca si untul. Am amestecat pana s-a topit ciocolata de tot si am lasat sa ajunga la temperatura camerei, abia dupa aceasta, am turnat peste tiramisu.



Am ornat cu cateva bucati de zmeura si putina zahar pudra si pe margini cu nuca maruntita.

Pot sa va zic cu mana pe inima ca e cel mai bun tiramisu mancat vreodata, crema este atat de fina si aerata si am gustat cand l-am scos de la congelator, merge si ca inghetata.

Va recomand sa incercati aceasta reteta cu mare drag.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Crema se preprara conform intructiunilor de pe plic. Blaturile se insiropeaza cu cafea si se umplu

18 voturi    9 comentarii
45 min
Torturi
Tort tiramisu

Tort tiramisu

Batem frisca lichida cu cele doua pliculete de zahar vanilat . Galbenusurile le mixam cu zaharul

39 voturi    12 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 1 pachet piscoturi
  •  250 g mascarpone
  •  2 oua
  •  50 g zahar pudra
  •  250 ml smantana de frisca
  •  1 pahar cu lapte
  •  zmeura
  • Pentru glazura
  •  200 g ciocolata
  •  100 g smantana frisca
  •  50 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de Anca_Gherghel
Prajitura zebra cu albusuri

Prajitura zebra cu albusuri

Se spală piersicile și se pun la scurs într-o sită si pregatim tava cu hartie de copt si

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Tort cheesecake cu ciocolata si capsuni

Tort cheesecake cu ciocolata si capsuni

Pentru blat, maruntim biscuitii intr-un mini robot de bucatarie si ii amestecam cu untul topit, pana

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Paine cu ou

Paine cu ou

Se foloseste paine veche de o zi, daca e proaspata painea, se inmoaie prea mult feliile. Batem

0 voturi    1 comentariu
30 min
Sandviciuri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat cu fructe