Tort Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort Tiramisu

Ingrediente

  • 1 punga de piscoturi
  • Crema: 500 gr mascarpone
  • 250 ml smantana
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • zahar pudra dupa gust
  • Sirop: 400 ml cafea fiarta tare
  • 2 linguri lichior amaretto

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca mascarpone, frisca lichida si smantana. Toate aceste trei ingrediente se omogenizeaza cu mixerul pina cind incep sa se formeze mici cocoloase. La o asemenea consistenta se adauga si zaharul vanilat si zaharul pudra dupa gust, amestecind inca putin, cat sa se incorporeze.
Intr-o tava se aseaza piscoturi insiropate in siropul prezentat mai sus, un strat de crema, un alt strat piscoturi ( aici la mijloc eu pun piscoturi rotunde) si se incheie cu un strat de crema dispusa uniform cu ajutorul unei spatule. Se poate realiza si fara piscoturi la mijloc, jos piscoturi clasice, apoi crema si la varf piscoturi rotunde insiropate.
Deasupra se pudreaza cu un strat de cacao data prin sita.
Se tine la frigider cel putin 3 ore inainte de servire. Tiramisu este si mai gustos daca este preparat cu o zi inainte de servire.
Spor la treaba!
Tiramisu rețeta originală ati incercat? Cum vi se pare fata de varianta mea?

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Reteta simpla si delicioasa de tortilla spaniola. Afla cum sa prepari rapid aceasta mancare traditionala spaniola cu...

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat
Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise