autor:

Fara foto

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort usor cu mascarpone si fructe de padure

Autor: Biannca (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Biannca (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2017

Ingrediente
Pentru blat:, 3 oua, 3 linguri zahăr brut, 3 linguri făina ( eu am folosit integrala), 2 linguri cacao, 1 plic praf de copt, un praf de sare , 50 gr ciocolata, 50% cacao, 50 gr unt moale, Pentru crema:, 500 gr mascarpone, 2 linguri de zahăr brut, 200 gr frișcă, 400 gr fructe de pădure  , 2 linguri de zahăr brut, 2 plicuri de gelatina, Pentru însiropat:, zeama de la fructe, Pentru decor:, ciocolata neagră, unt, frișcă, ciocolata rasa

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se bat albușurile spuma cu un praf de sare și cu zaharul, gălbenușurile se bat cu untul la temperatura camerei, se încorporează in albușuri. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt și cacaua, apoi se adaugă și ciocolata rasa. Eu am folosit o tava mare deoarece am vrut sa îl fac pătrat. Se coace la 180 grade C, 20-25 minute, in funcție de cuptor, preferabil ar fi sa îl testați. Se lasă sa se răcească in cuptor, cu usa întredeschisă.

Crema: peste fructe se adaugă cele 2 linguri de zahăr și se pun la foc mic, timp de 10-15 minute, amestecând din când in când. Se lasă sa se răcească și se scurg de zeama. Un sfert din zeama se păstrează pentru însiropat, restul se folosește la crema. Frișca se bate tare. Separat, se bate mascarponele cu celelalte 2 linguri de zahăr, se adaugă treptat frișcă bătută și apoi zeama de la fructe. Gelatina se hidratează conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se adaugă in crema, mixând continuu cu viteza mică pentru a nu forma cocoloașe.

Siropul: se pune intr-un ibric zeama păstrată și încă putina apa si se pun pe foc pana se încălzește puțin.

Asamblare- pe un platou se asaaza blatul și se atașează pereții detașabili de la tava, se insiropeaza blatul, se pune jumătate din crema, se pun fructele pe toată suprafața tortului, apoi se adaugă restul de crema, se pune și celălalt blat și se insiropeaza. Se decorează după preferințe. Eu am facut o glazura de ciocolata și apoi l-am decorat cu frișcă așa. Se topește ciocolata pe baie de aburi împreuna cu untul și laptele, se toarnă peste tort, se da la frigider cât sa se răcească. Între timp se bate frișca tare. Când s-a racit glazura, se decorează cu frișcă și se rade ciocolata peste.

Tortul este unul ușor, nu foarte dulce.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort usor cu mascarpone si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Gum Paste sau reteta bazica pentru modelaj in pasta de zahar

Gum Paste sau reteta bazica pentru modelaj in pasta de zahar

C.M.C. -sau Carboximeytil Celuloza,este o guma sintetica(rasina) care da elasticitate si corp , se

20 voturi    20 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort fluturas

Tort fluturas

Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam faina, apa, smantana. Punem la foc meci si amestecam continuu,

2 voturi    4 comentarii
40 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahăr brut
  • 3 linguri făina ( eu am folosit integrala)
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare 
  • 50 gr ciocolata
  • 50% cacao
  • 50 gr unt moale
  • Pentru crema:
  • 500 gr mascarpone
  • 2 linguri de zahăr brut
  • 200 gr frișcă
  • 400 gr fructe de pădure  
  • 2 linguri de zahăr brut
  • 2 plicuri de gelatina
  • Pentru însiropat:
  • zeama de la fructe
  • Pentru decor:
  • ciocolata neagră
  • unt
  • frișcă
  • ciocolata rasa

Raporteaza reteta

Retete
de Biannca
Cheesecake cu fructe

Cheesecake cu fructe

Biscuiți se fărâma și se amesteca cu untul topit. Se asaza pereții detasabili pe un platou

0 voturi    0 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura.

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort tiramisu