Tort usor cu mascarpone si fructe de padure

Se bat albusurile spuma.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort usor cu mascarpone si fructe de padure

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahăr brut
  • 3 linguri făina ( eu am folosit integrala)
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 50 gr ciocolata
  • 50% cacao
  • 50 gr unt moale
  • Pentru crema:
  • 500 gr mascarpone
  • 2 linguri de zahăr brut
  • 200 gr frișcă
  • 400 gr fructe de pădure
  • 2 linguri de zahăr brut
  • 2 plicuri de gelatina
  • Pentru însiropat:
  • zeama de la fructe
  • Pentru decor:
  • ciocolata neagră
  • unt
  • frișcă
  • ciocolata rasa

Mod de preparare

Se bat albușurile spuma cu un praf de sare și cu zaharul, gălbenușurile se bat cu untul la temperatura camerei, se încorporează in albușuri. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt și cacaua, apoi se adaugă și ciocolata rasa. Eu am folosit o tava mare deoarece am vrut sa îl fac pătrat. Se coace la 180 grade C, 20-25 minute, in funcție de cuptor, preferabil ar fi sa îl testați. Se lasă sa se răcească in cuptor, cu usa întredeschisă.

Crema: peste fructe se adaugă cele 2 linguri de zahăr și se pun la foc mic, timp de 10-15 minute, amestecând din când in când. Se lasă sa se răcească și se scurg de zeama. Un sfert din zeama se păstrează pentru însiropat, restul se folosește la crema. Frișca se bate tare. Separat, se bate mascarponele cu celelalte 2 linguri de zahăr, se adaugă treptat frișcă bătută și apoi zeama de la fructe. Gelatina se hidratează conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se adaugă in crema, mixând continuu cu viteza mică pentru a nu forma cocoloașe.

Siropul: se pune intr-un ibric zeama păstrată și încă putina apa si se pun pe foc pana se încălzește puțin.

Asamblare- pe un platou se asaaza blatul și se atașează pereții detașabili de la tava, se insiropeaza blatul, se pune jumătate din crema, se pun fructele pe toată suprafața tortului, apoi se adaugă restul de crema, se pune și celălalt blat și se insiropeaza. Se decorează după preferințe. Eu am facut o glazura de ciocolata și apoi l-am decorat cu frișcă așa. Se topește ciocolata pe baie de aburi împreuna cu untul și laptele, se toarnă peste tort, se da la frigider cât sa se răcească. Între timp se bate frișca tare. Când s-a racit glazura, se decorează cu frișcă și se rade ciocolata peste.

Tortul este unul ușor, nu foarte dulce.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise