autor:

Anca E. Voicu

» » , , Dulciuri diverse, Retete de Craciun, Torturi

Tort Vasile

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2018

Ingrediente
pentru blat avem nevoie de:, 5 ouă + 1 albuş,, un vârf linguriţă sare,, 4 linguri zahăr,, 2 linguri făină,, 7 linguri nucă măcinată,, un plic praf de copt,, , pentru sirop avem nevoie de:, 500 ml apă,, 3 linguri zahăr,, Esenţă de rom după gust,, , pentru crema de unt:, 200 g unt,, 3 linguri zahăr,, 1 lingură cacao neagră,, 1 plic zahăr vanilat Bourbon,, 1 linguriţă cafea măcinată,, pentru crema de ciocolată:, 300 ml frişcă lichidă,, 150 g ciocolată albă,, Pentru decorat:, alune de pădure, fistic, struguri,, Zahăr colorat (albastru)

Dificultate: Ridicata Timp: 3h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru onomastica tatalui meu am pregătit un tort cu nucă, cremă de unt şi cremă de ciocolată, struguri, fistic şi alune de pădure glazurate.





Mod de preparare:

Blatul:

Se bat spumă cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi zahărul. Se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca. Se toarnă într-o cratiţă rotundă, pregătită cu foaie de copt şi se coace aprox 35 de minute, la foc mic. Se lasă la răcit.



Siropul:

Se prepară siropul cu apa şi zahărul, se lasă să fiarbă cam 5 minute. Se dă de pe foc, se adaugă esenţă de rom după gust, şi se lasă la răcit.



Se taie blatul de tort în trei foi şi se însiropează.



Crema de unt:

Se amestecă bine cu mixerul untul cu zahărul, cacaoa, zahărul vanilat Bourbon şi cafeaua.



Alunele glazurate:

Alunele de pădure se rumenesc într-o crăticioară, fără ulei, doar cu puţină sare. Se lasă la răcit şi se decojesc.

Se topeşte ciocolata albă într-un ibric, pe baie de abur, se lasă un pic la răcit. Se dau alunele prin ciocolată, se lasă la uscat pe o bucată de foaie de aluminiu. Se presară pe ele zahăr colorat.



Crema de ciocolată albă:

Se bate frişca lichidă, dar mai moale. Se adaugă peste ea ciocolata topită mai devreme şi se amestecă uşor cu o spatulă, (nu cu mixerul pentru că se va întări prea tare).



Asamblare şi Decor:

Se întinde crema de unt peste prima foaie de tort, se adaugă foaia de mijloc, apoi o treime din cremă de ciocolată albă, struguri albi curăţaţi se pieliţe şi seminţe şi apoi capacul tortului. Se îmbracă în crema rămasă. Se decorează cu alunele glazurate, struguri şi fistic mărunţit. Se presară zahăr colorat.

Se dă la rece până la servire.



Porţii: 15

Timp total: aprox 3h 30min



Poftă Bună!



Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/01/tort-vasile.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Vasile" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de Sf. Vasile

Tort de Sf. Vasile

Blatul: se topesc margarina,laptele,zaharul,cacao si romul;se lasa la racit,apoi se adauga galbenusurile,faina,nuca

6 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort de biscuitii

Tort de biscuitii

Se face un sirop din apa,zahar, esenta de rom si vanilie. Se insiropeaza biscuiti cu sirop apoi

14 voturi    4 comentarii
45 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Claudia , 05 februarie 2018

    Wauuu, ce frumos arata !! tare as vrea si eu o felie, ce gustos si bun !!! bravoo.

  • Fara foto

    Anna , 17 ianuarie 2018

    Foarte bun, frumos ornat.

Dificultate

Ridicata

Timp

3h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 5 ouă + 1 albuş,
  • un vârf linguriţă sare,
  • 4 linguri zahăr,
  • 2 linguri făină,
  • 7 linguri nucă măcinată,
  • un plic praf de copt,
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • 500 ml apă,
  • 3 linguri zahăr,
  • Esenţă de rom după gust,
  • pentru crema de unt:
  • 200 g unt,
  • 3 linguri zahăr,
  • 1 lingură cacao neagră,
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon,
  • 1 linguriţă cafea măcinată,
  • pentru crema de ciocolată:
  • 300 ml frişcă lichidă,
  • 150 g ciocolată albă,
  • Pentru decorat:
  • alune de pădure
  • fistic
  • struguri,
  • Zahăr colorat (albastru)

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

8 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

3 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Claudia

Wauuu, ce frumos arata !! tare as vrea si eu o felie, ce gustos si bun !!! bravoo.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort cu zmeura