autor:

Anca E. Voicu

» » , , Dulciuri diverse, Retete de Craciun, Torturi

Tort Vasile (Revelion 2020)

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 ianuarie 2020

Ingrediente
pentru ornamente de ciocolată albă:, 40 g ciocolată albă,, , pentru blat avem nevoie de:, 6 ouă,, un praf de sare,, 5 ml îndulcitor,, O jumătate de linguriță coajă rasă de portocală,, 3 linguri făină,, 7 linguri nucă măcinată,, un plic praf de copt,, , pentru sirop avem nevoie de:, 300 ml apă,, 100 ml suc de portocală,, 3 lingurițe esenţă de rom,, , pentru crema de ciocolată neagră:, 250 g cremă mascarpone,, 50 ml frişcă lichidă,, 70 g ciocolată neagră,, 2 lingurițe cafea solubilă,, 1 linguriţă cafea măcinată,, , Pentru decor:, 250 g cremă mascarpone,, 150 ml frişcă lichidă,, 40 g ciocolată albă,, 1 linguriță colorant alimentar pudră natural lila,, O jumătate de linguriță colorant alimentar pudră natural verde,, Perle de zahăr

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Ornamentele de ciocolată albă:

Se topeşte ciocolata albă într-un poș pentru ciocolată scufundat într-un ibric cu apă fierbinte, iar după ce s-a topit ciocolata, se scoate din ibric și se zvântă ușor pe un prosop de hârtie. Se lasă la răcit 5 minute, cât să devină ușor vâscoasă, se taie poșul la capăt și se desenează ornamentele dorite pe o bucată de hârtie de copt. Se dau la congelator până la utilizare.



Blatul:

Eu l-am pregăti cu o seară înainte pentru a nu-mi lăsa prea multe pregătiri pentru ziua de Revelion. Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul. Se adaugă treptat gălbenuşurile, coaja rasă de portocală, apoi se adaugă praful de copt, făina şi nuca, amestecând de-acum cu o spatulă, de jos în sus, pentru a rămâne compoziţia aerată. Se toarnă compoziţia într-o formă de copt rotundă, pregătită cu foaie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit, aprox 30 de minute, la foc mic (sau până trece testul scobitorii). Se lasă la răcit.



Siropul:

Se fierbe pe foc mic apa cu sucul de portocală, 5-7 minute, se dă de pe foc, se adaugă esenţa de rom şi se lasă la răcit.



Crema de ciocolată neagră:

Se topește pe baie de abur ciocolata neagră și se lasă la răcit 5 minute. Se amestecă bine cu mixerul cremă mascarpone, se adaugă ciocolata neagră, cafeaua măcinată și cea solubilă cacaoa şi cafeaua.



Montare:

Se taie blatul în 3 foi, se însiropează foile, se repartizează egal crema de ciocolată neagră între foi.



Decor:

Se topește pe baie de abur ciocolata neagră și se lasă la răcit 5 minute. Se amestecă bine cu mixerul cremă mascarpone, se adaugă ciocolata albă. Se îmbracă tortul în alb. Din crema rămasă se păstrează două linguri pentru florile albe, iar restul se împarte în două castronele, pentru a o colora în verde, respectiv lila. Eu am adăugat și câteva accente de culoare pe tort, apoi am nivelat frumos astfel încât culorile să se contopească.

Se decorează tortul cu flori din crema lila, frunze din crema verde și perluțe, dar și cu ornamentele de ciocolată albă pregătite la început.

Se dă la rece până la servire.



Porţii: 15

Timp de coacere: aprox 30 min

Timp de pregătire: aprox 1h 30min



La mulţi ani tuturor sărbătoriţilor

şi Un An Nou Fericit!



Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/01/tort-vasile-revelion-2020.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Vasile (Revelion 2020)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere cu frisca

Tort de mere cu frisca

Merele se curata de coaja si se scoate mijlocul fara a le taia.Se pun intr-o cratita cele 6 linguri

35 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Pentru crema de zahar, ouale se bat impreuna cu 150 gr zahar si pliculetul de zahar vanilat, apoi

5 voturi    3 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lelia , 25 ianuarie 2020

    Wauuu, ce frumos !

  • Fara foto

    Cristina , 07 ianuarie 2020

    Foarte frumos!

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • pentru ornamente de ciocolată albă:
  • 40 g ciocolată albă,
  • pentru blat avem nevoie de:
  • 6 ouă,
  • un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • O jumătate de linguriță coajă rasă de portocală,
  • 3 linguri făină,
  • 7 linguri nucă măcinată,
  • un plic praf de copt,
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • 300 ml apă,
  • 100 ml suc de portocală,
  • 3 lingurițe esenţă de rom,
  • pentru crema de ciocolată neagră:
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 50 ml frişcă lichidă,
  • 70 g ciocolată neagră,
  • 2 lingurițe cafea solubilă,
  • 1 linguriţă cafea măcinată,
  • Pentru decor:
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 150 ml frişcă lichidă,
  • 40 g ciocolată albă,
  • 1 linguriță colorant alimentar pudră natural lila,
  • O jumătate de linguriță colorant alimentar pudră natural verde,
  • Perle de zahăr

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

13 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Lelia

Wauuu, ce frumos !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Ombre Tort Ombre

Pentru blat: albusurile se mixeaza cu praful de sare pentru 2-3 minute, pana incep sa se spumeze. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de fructe cu mascarpone Tort cu jeleu de fructe cu mascarpone

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,apoi adaugam galbenusurile, amestecand

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de clatite cu crema de vanilie
Cookie Settings