autor:

» » Prajituri

Tort Wiener

Autor: Maria Olariu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Olariu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 februarie 2011

Ingrediente
6 foi de tort, cca 15 cm diametru, Crema:, 75 g zahar,, 150 g migdale macinate,, 150 g ciocolata amaruie,, 100 g unt, Glazura:, 200 g ciocolata cu lapte, 5 linguri de rom.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Pentru crema: intr-o craticioara, se topeste zaharul, timp de 10 min, se adauga migdalele amestecand in continuare pana se caramelizeaza usor.
Ciocolata amaruie se topeste in bain-marie si se amesteca cu migdalele caramelizate.
Untul se topeste si se incorporeaza cu migdalele si ciocolata, cate o lingura, pe rand, apoi se lasa sa se raceasca.
Crema se intinde pe 5 foi de tort, suprapunandu-le, terminand cu a sasea foaie fara crema (neacoperita).
Se preseaza tortul cu un taietor de lemn mai greu si se lasa timp de o noapte.
Pentru glazura: se topeste ciocolata intr-o craticioara, se adauga romul incalzit pe foc si se amesteca bine.
Se toarna peste tort, lasand sa curga pe margine in jos.
Se niveleaza bine si se lasa sa se raceasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Wiener" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta


  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 6 foi de tort
  • cca 15 cm diametru
  • Crema:
  • 75 g zahar,
  • 150 g migdale macinate,
  • 150 g ciocolata amaruie,
  • 100 g unt
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 5 linguri de rom.

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Olariu
Nutellotta

Nutellotta

Blat: Se topeste ciocolata intr-o craticioara (in bain-marie). Cand s-a topit, se adauga untul.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Ceafa de porc pe pat de cartofi la cuptor

Ceafa de porc pe pat de cartofi la cuptor

Cartofii se curata si se taie patratele. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Fripturi
Tort Mimosa

Tort Mimosa

Se freaca bine 2 galbenusuri cu 5o g zahar si 50 g faina. Se adauga coaja de lamaie si 250 ml lapte.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi
Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu castravete si lamaie