Pentru crema: intr-o craticioara, se topeste zaharul, timp de 10 min, se adauga migdalele amestecand in continuare pana se caramelizeaza usor.
Ciocolata amaruie se topeste in bain-marie si se amesteca cu migdalele caramelizate.
Untul se topeste si se incorporeaza cu migdalele si ciocolata, cate o lingura, pe rand, apoi se lasa sa se raceasca.
Crema se intinde pe 5 foi de tort, suprapunandu-le, terminand cu a sasea foaie fara crema (neacoperita).
Se preseaza tortul cu un taietor de lemn mai greu si se lasa timp de o noapte.
Pentru glazura: se topeste ciocolata intr-o craticioara, se adauga romul incalzit pe foc si se amesteca bine.
Se toarna peste tort, lasand sa curga pe margine in jos.
Se niveleaza bine si se lasa sa se raceasca.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii