Tort Wiener

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 foi de tort, cca 15 cm diametru
  • Crema:
  • 75 g zahar,
  • 150 g migdale macinate,
  • 150 g ciocolata amaruie,
  • 100 g unt
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte, 5 linguri de rom.

Mod de preparare

Pentru crema: intr-o craticioara, se topeste zaharul, timp de 10 min, se adauga migdalele amestecand in continuare pana se caramelizeaza usor.

Ciocolata amaruie se topeste in bain-marie si se amesteca cu migdalele caramelizate.

Untul se topeste si se incorporeaza cu migdalele si ciocolata, cate o lingura, pe rand, apoi se lasa sa se raceasca.

Crema se intinde pe 5 foi de tort, suprapunandu-le, terminand cu a sasea foaie fara crema (neacoperita).

Se preseaza tortul cu un taietor de lemn mai greu si se lasa timp de o noapte.

Pentru glazura: se topeste ciocolata intr-o craticioara, se adauga romul incalzit pe foc si se amesteca bine.

Se toarna peste tort, lasand sa curga pe margine in jos.

Se niveleaza bine si se lasa sa se raceasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise