autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Torta cu mandarine si migdale

Autor: angela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 03 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: angela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 03 decembrie 2012

Ingrediente
Pentru aluat:, 300g faina, 175 migdale macinate, 125g zahar, 1 lingurita praf de copt, 1 ou +1 galbenus, 200g unt, 2 plicuri zahar vanilinat, 1 praf sare, , Pentru crema:, 2 cutii compot de mandarine sau 500g, mandarine proaspete, 6 foi gelatina, 600ml frisca, 75g zahar, 50g migdale fulgi

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Amestecati faina cu migdalele macinate, zaharul, sarea, zaharul vanilinat, oul si galbenusul, untul si framantati bine totul. Lasati la rece o ora. Incalziti cuptorul la 200°C. Scoateti aluatul si il impartiti in 4 parti. Intindeti fiecare parte intr-o foaie rotunda si o puneti in tava unsa sau cu hartie, intepati cu furculita si puneti in cuptor 15 minute. La fel procedati cu fiecare foaie in parte.

Puneti gelatina la inmuiat in apa rece si mandarinele la scurs in sita tinand sucul care il lasa.

Bateti frisca pana sta tare pe tel adaugati zaharul si mai bateti pana se dizolva. Incalziti sucul de la mandarine si dizolvati gelatina stoarsa bine de apa. Cand incepe sa se raceasca si sa se intareasca amestecati cu frisca. Puneti 3/4 din crema intr-un sprit si puneti crema pe prima foaie, cu miscari circulare din mijloc spre margini, apoi dispuneti un strat de mandarine, apoi asezati deasupra alta foaie si continuati asa pina terminati toate foile. Ornati cu clini de mandarine, moturi de crema si fulgi de migdale. Arata super si e foarte buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Torta cu mandarine si migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu Dovleac si Ciocolata

Prajitura cu Dovleac si Ciocolata

Blat - Preincălziti cuptorul la 180 de grade; - Amestecați într-un bol următoarele ingrediente

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere coapte si lavanda

Tarta cu mere coapte si lavanda

Mai intai pregatiti umplutura de mere. Curatati merele de coaja si scoateti cotorul, apoi taiati-le

5 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300g faina
  • 175 migdale macinate
  • 125g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 ou +1 galbenus
  • 200g unt
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 1 praf sare
  • Pentru crema:
  • 2 cutii compot de mandarine sau 500g
  • mandarine proaspete
  • 6 foi gelatina
  • 600ml frisca
  • 75g zahar
  • 50g migdale fulgi

Raporteaza reteta

Retete
de angela
Rustic cu ardei si praz

Rustic cu ardei si praz

Curatati ardeii si prazul.Intr-o tigaie incapatoare, puneti putin ulei de masline si puneti la calit

5 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tort Delicios

Tort Delicios

Blatul: Se separa ouale si se bat spuma tare albusurile dupa care se bat si galbenusurile cu zaharul

4 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Torturi
Paste cu ton

Paste cu ton

In primul rand punem la foc o oala cu apa in care punem sare (la 5 lt de apa o lingurita plina). Intr-o

3 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prăjitură cu cremă de nucă și lămâie