Torta cu mandarine si migdale

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300g faina
  • 175 migdale macinate
  • 125g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 ou +1 galbenus
  • 200g unt
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 1 praf sare
  • Pentru crema:
  • 2 cutii compot de mandarine sau 500g
  • mandarine proaspete
  • 6 foi gelatina
  • 600ml frisca
  • 75g zahar
  • 50g migdale fulgi

Mod de preparare

Amestecati faina cu migdalele macinate, zaharul, sarea, zaharul vanilinat, oul si galbenusul, untul si framantati bine totul. Lasati la rece o ora. Incalziti cuptorul la 200°C. Scoateti aluatul si il impartiti in 4 parti. Intindeti fiecare parte intr-o foaie rotunda si o puneti in tava unsa sau cu hartie, intepati cu furculita si puneti in cuptor 15 minute. La fel procedati cu fiecare foaie in parte.

Puneti gelatina la inmuiat in apa rece si mandarinele la scurs in sita tinand sucul care il lasa.

Bateti frisca pana sta tare pe tel adaugati zaharul si mai bateti pana se dizolva. Incalziti sucul de la mandarine si dizolvati gelatina stoarsa bine de apa. Cand incepe sa se raceasca si sa se intareasca amestecati cu frisca. Puneti 3/4 din crema intr-un sprit si puneti crema pe prima foaie, cu miscari circulare din mijloc spre margini, apoi dispuneti un strat de mandarine, apoi asezati deasupra alta foaie si continuati asa pina terminati toate foile. Ornati cu clini de mandarine, moturi de crema si fulgi de migdale. Arata super si e foarte buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Prajitura cu  foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa

Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa

Descopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...

Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise