Torta cu mure

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentr umplutura
  • 1 baton de vanilie
  • 500 g mascarpone
  • 100 ml smintina
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri grappa sau vin santo
  • 300 g mure
  • 2 linguri gem de mure sau zmeura
  • o mina mica de frunze de menta proaspete
  • aluatul de tarta

Mod de preparare

Mai intai trebuie sa ungeti cu putin unt o forma de tarta cu fundul detasabil si

diametrul de 28 cm. Se face aluat de tarta,Incingeti cuptorul la 180°C

si coaceti aluatul timp de 12 minute sau pâna când devine auriu-deschis.

Ca sa faceti umplutura, desfaceti batonul de vanilie in doua, pe lungime, si scoateti

semintele cu ajutorul unui cutit. Puneti mascarpone, smintâna, semintele de vanilie,

zaharul si grappa intr-un castron mare si bateti-le pina cind obtineti un amestec

lucios. Custati - trebuie sa fie o crema bogata, pufoasa si putin dulce, cu un

gust subtil de grappa. Daca nu gasiti grappa, merge si fara, sau adaugati putin vin

santo,

Dupa ce s-a racit blatul, ungeti-l cu crema cu ajutorul unei spatule, Într-un strat

omogen. Acoperiti crema cu mure, usor, fara sa le impingeti.

Apoi, intr-o craticioara, topiti doua linguri

de gem cu 3-4 linguri de apa. Amestecati pâna obtineti un sirop usor, dupa care

ungeti fructele cu gem cu o pensula curata.

Înainte de servire, presarati tarta cu frunze mici de menta. Puteti face o tarta mare

sau mai multe tarte mici. Sunt delicioase la ceaiul de dupa-amiaza. Serviti imediat

sau tineti-le la frigider pana la consum.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise