Mai intai trebuie sa ungeti cu putin unt o forma de tarta cu fundul detasabil si
diametrul de 28 cm. Se face aluat de tarta,Incingeti cuptorul la 180°C
si coaceti aluatul timp de 12 minute sau pâna când devine auriu-deschis.
Ca sa faceti umplutura, desfaceti batonul de vanilie in doua, pe lungime, si scoateti
semintele cu ajutorul unui cutit. Puneti mascarpone, smintâna, semintele de vanilie,
zaharul si grappa intr-un castron mare si bateti-le pina cind obtineti un amestec
lucios. Custati - trebuie sa fie o crema bogata, pufoasa si putin dulce, cu un
gust subtil de grappa. Daca nu gasiti grappa, merge si fara, sau adaugati putin vin
santo,
Dupa ce s-a racit blatul, ungeti-l cu crema cu ajutorul unei spatule, Într-un strat
omogen. Acoperiti crema cu mure, usor, fara sa le impingeti.
Apoi, intr-o craticioara, topiti doua linguri
de gem cu 3-4 linguri de apa. Amestecati pâna obtineti un sirop usor, dupa care
ungeti fructele cu gem cu o pensula curata.
Înainte de servire, presarati tarta cu frunze mici de menta. Puteti face o tarta mare
sau mai multe tarte mici. Sunt delicioase la ceaiul de dupa-amiaza. Serviti imediat
sau tineti-le la frigider pana la consum.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii