autor:

sorina gabriela

» » , Aperitive, Aperitive

Torta D´oro (Pläcinta de aur)

Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 martie 2011

Ingrediente
6 porti., pentru mamaliga :, 400g malai ,un praf de sare si 2 l apa, umplutura., 600-700g branza de oaie,telemea de bivolita sau telemea de vaca sarata, 6 oua, 50g unt pentru uns tava

Dificultate: Redusa Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

Am denumit-o asa pentru ca este galbena .
Se poate face si varianta de post cu branza Tofu de soia ,iar oul de deasupra se poate scoate.
mämäliga .
Se pune apa cu praful de sare la fiert,intr-un ceaunel sau o cratita teflonata care nu lipeste.Cand incepe sa clocoteasca apa, presarati malaiul si lasati sa fie absorbit de apa.Apoi amestecati bine cu o lingura de lemn sau tel ,pana cand se umfla malaiul si se desprinde de pe peretii ceunului sau cratitei.
Mämäliguta trebuie sa fie mai moale,nu mai adaugati malai.
Timpul de fierbere este de 30-40 de minute.
Nu fierbeti mamaliga la foc mare pentru a nu o afuma.
In timpul fierberii, mare atentie sa nu va sara pe maini pentru a nu va opari.
Pregatim un vas termorezistent sau o tava mai mica de dimensiunea 28/23 si ungem cu unt.
Turnam un strat de mamaliguta peste care presaram telemeaua sfaramata, apoi iar mamaliga si branza si al 3-lea stra trebuie sa fie de mamaliguta.
La distante egale facem un scob mai adanc, cu polonicul in care v-om sparge cate un ou.
Dam la cuptor pentru 10 minute la 200 grade numai cat se leaga albusul.
Servim cu smatanica si papam repede ,repede ca tare-i buna.
Pofta buna :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Torta D´oro (Pläcinta de aur)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Shaorma cu oua - Reteta proprie

Shaorma cu oua - Reteta proprie

1. Se taie cartofii felii subtiri si se rumenesc bine. 2. Se prepara o omleta din 2 oua, se aseaza

13 voturi    1 comentariu
20 min
Aperitive cu oua
Briose aperitiv cu ardei gras si branză de oi

Briose aperitiv cu ardei gras si branză de oi

Se curata si se taie fideluta ardeiul gras , brânză se rade pe răzătoare. Ouale se bat

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine):

    Am pregatit torta d'oro -numai ca in loc de branza de oaie eu am pus branza sarata de vaca in rest am pregatit totul la fel.A iesit gustos si ne-am delectat cu totii.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine):

    Am pregatit torta d'oro -numai ca in loc de branza de oaie eu am pus branza sarata de vaca in rest am pregatit totul la fel.A iesit gustos si ne-am delectat cu totii.

  • KatrinC

    KatrinC (Chef de cuisine):

    A fost buna tareee :) Se vede in imagine cat de nerabdatori erau unii invitati la masa :))

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Magdalena Prutean , 31 octombrie 2013

    si eu o pregatesc este buna repede si toata familia se linge pe degete daca audaugam si un pic de cirnat afumat de casa

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iulie 2011

    Foarte bine arata!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

    Un deliciu!*****

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2011

      Bună şi aspectuoasă, o reţeta tradiţională în variantă modernă.

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2011

      si mie imi place mamaliga si aceasta reteta e...minunata

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2011

      Cum mie imi place mult mamaliguta...uite ca sunt prezenta... Arata asa de bineeeeeeeee....

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2011

      Foarte buna imi plac toate lucrurile cu mamaliga -minunat ptr sfarsit de saptamina.

    • KatrinC

      KatrinC (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2011

      Cu siguranta e tareeee bunnnaaa :)) O sa fac si eu numaidecat asa mamaliguta :*:*:*

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2011

      Super buna! Nu imi ramane nimic de comentat doar ca merge foarte bine cu o bere portugheza rece ca gheata. Felicitari si sa continui tot asa!*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2011

      Hmmm..ce bunatate...mi-ai facut pofta!:) *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • 6 porti.
  • pentru mamaliga :
  • 400g malai ,un praf de sare si 2 l apa
  • umplutura.
  • 600-700g branza de oaie,telemea de bivolita sau telemea de vaca sarata
  • 6 oua
  • 50g unt pentru uns tava

Raporteaza reteta

Retete
de sorina gabriela
Pui bine ametit

Pui bine ametit

Se spala bine puiul , se sterge cu un servet. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si

5 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Vinete si dovlecei gratin

Vinete si dovlecei gratin

Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase

78 voturi    36 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Präjitura integrala cu visine

Präjitura integrala cu visine

Se pun visinile intr-o strecuratoare la scurs. Dupa ce sunt bine scurse se dau prin amidon si se

7 voturi    7 comentarii
50 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bine arata!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
icre crap