Am denumit-o asa pentru ca este galbena .
Se poate face si varianta de post cu branza Tofu de soia ,iar oul de deasupra se poate scoate.
mämäliga .
Se pune apa cu praful de sare la fiert,intr-un ceaunel sau o cratita teflonata care nu lipeste.Cand incepe sa clocoteasca apa, presarati malaiul si lasati sa fie absorbit de apa.Apoi amestecati bine cu o lingura de lemn sau tel ,pana cand se umfla malaiul si se desprinde de pe peretii ceunului sau cratitei.
Mämäliguta trebuie sa fie mai moale,nu mai adaugati malai.
Timpul de fierbere este de 30-40 de minute.
Nu fierbeti mamaliga la foc mare pentru a nu o afuma.
In timpul fierberii, mare atentie sa nu va sara pe maini pentru a nu va opari.
Pregatim un vas termorezistent sau o tava mai mica de dimensiunea 28/23 si ungem cu unt.
Turnam un strat de mamaliguta peste care presaram telemeaua sfaramata, apoi iar mamaliga si branza si al 3-lea stra trebuie sa fie de mamaliguta.
La distante egale facem un scob mai adanc, cu polonicul in care v-om sparge cate un ou.
Dam la cuptor pentru 10 minute la 200 grade numai cat se leaga albusul.
Servim cu smatanica si papam repede ,repede ca tare-i buna.
Pofta buna :)

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii