Torta de nuca cu crema

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Torta de nuca cu crema

Ingrediente

  • 6 oua separate
  • 6 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de cacao
  • 12 linguri de nuca macinata
  • coaja de lamaie si portocala
  • 2 linguri de faina de pasca sau 2 linguri faina de migdale macinate
  • ptr crema
  • 250 smantana de frisca
  • 200 gr de ciocolata 60% cacao
  • bombonele mici ccolorate

Mod de preparare

Cu mixerul sau cu telul batem albusurile bine si adaugam zaharul pana devine o spuma tare. Adaugam galbenusurile si continuam sa le batem; adaugam uleiul si coaja rasa de lamaie si portocala. Amestecam usor de sus in jos si adaugam cacao si nucile. Amestecam usor pana obtinem o compozitie omgena.

Incalzim cuptorul la 180 de grade, lasam sa se incalzeasca bine si tapetam o tava de tort cu pergament. Turnam compozitia in tava si o nivelam usor. Coacem la 170 de grade pana cand verificarea cu scobitoarea iese uscata.

O scoatem si o lasam sa se raceasca.

Incalzim smantana pana aproape de fierbere si adaugam ciocolata amestecand continuu.

Cand crema s-a racit putin, o turnam peste tort si ornam cu bombonele mici dupa dorinta.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura