Cu mixerul sau cu telul batem albusurile bine si adaugam zaharul pana devine o spuma tare. Adaugam galbenusurile si continuam sa le batem; adaugam uleiul si coaja rasa de lamaie si portocala. Amestecam usor de sus in jos si adaugam cacao si nucile. Amestecam usor pana obtinem o compozitie omgena.
Incalzim cuptorul la 180 de grade, lasam sa se incalzeasca bine si tapetam o tava de tort cu pergament. Turnam compozitia in tava si o nivelam usor. Coacem la 170 de grade pana cand verificarea cu scobitoarea iese uscata.
O scoatem si o lasam sa se raceasca.
Incalzim smantana pana aproape de fierbere si adaugam ciocolata amestecand continuu.
Cand crema s-a racit putin, o turnam peste tort si ornam cu bombonele mici dupa dorinta.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii