Cu mixerul sau cu telul batem albusurile bine si adaugam zaharul pana devine o spuma tare. Adaugam galbenusurile si continuam sa le batem; adaugam uleiul si coaja rasa de lamaie si portocala. Amestecam usor de sus in jos si adaugam cacao si nucile. Amestecam usor pana obtinem o compozitie omgena.
Incalzim cuptorul la 180 de grade, lasam sa se incalzeasca bine si tapetam o tava de tort cu pergament. Turnam compozitia in tava si o nivelam usor. Coacem la 170 de grade pana cand verificarea cu scobitoarea iese uscata.
O scoatem si o lasam sa se raceasca.
Incalzim smantana pana aproape de fierbere si adaugam ciocolata amestecand continuu.
Cand crema s-a racit putin, o turnam peste tort si ornam cu bombonele mici dupa dorinta.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii