Calesc ceapa, adaug ciupercile,codimentez cu sare si piper, adaug o ceasca de apa si las sa scada.
Din faina,apa,sare se obtine un aluat elastic.Se intinde aluatul cu sucitorul, pe o planseta pudrata cu faina.Cu un paharel mic se decupeaza cercuri pe care se asaza cate un strop de ciuperci. Indoi cercul, lipesc marginile.Am obtinut tortellini. Cand clcoteste apa, adaug 2 linguri de ulei,un strop de sare si torttellini. Las sa fiarba 10-15 minute.Servim cu ulei si pesmet daca sunt de post, sau cu unt si smantana daca nu e post.
(In Bucovina le spune ,,urechiuse\'\',care se gatesc in mod special de post in Ajunul Craciunului sau al Bobotezei in bors de sfecla)

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii