autor:

Cely Snijec

» » Retete de post

Tortellini (urechiuse)cu ciuperci

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 ianuarie 2010

Ingrediente
200 g faina de grau, apa, sare,, 3 linguri ciuperci, o ceapa mica

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Calesc ceapa, adaug ciupercile,codimentez cu sare si piper, adaug o ceasca de apa si las sa scada.
Din faina,apa,sare se obtine un aluat elastic.Se intinde aluatul cu sucitorul, pe o planseta pudrata cu faina.Cu un paharel mic se decupeaza cercuri pe care se asaza cate un strop de ciuperci. Indoi cercul, lipesc marginile.Am obtinut tortellini. Cand clcoteste apa, adaug 2 linguri de ulei,un strop de sare si torttellini. Las sa fiarba 10-15 minute.Servim cu ulei si pesmet daca sunt de post, sau cu unt si smantana daca nu e post.
(In Bucovina le spune ,,urechiuse\'\',care se gatesc in mod special de post in Ajunul Craciunului sau al Bobotezei in bors de sfecla)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini (urechiuse)cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Salata verde cu sos vinegrette

Salata verde cu sos vinegrette

Se face o maioneza din mustar si ulei. La final se pun otetul sau zeama de lamaie si sarea. Sosul

1 vot    2 comentarii
30 min
Retete de post
Prajitura cu crema de rahat si lamaie

Prajitura cu crema de rahat si lamaie

Prima data pregatim umplutura de mere: Spalam merele, le decojim si le dam pe razatoare cu ochiuri

9 voturi    8 comentarii
1h 40 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    Arata super !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

    Foarte buni!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Hmmm,ce bunatate...

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Cely,ai avut nevoie de putina rabdare,dar ti-au iesit superbi .Sunt foarte buni cei facuti in casa !Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu dovleac Placinta cu dovleac

Aluatul: Se pun toate ingredientele intr-un castron, se incorporeaza faina cat cuprinde si amestecam bine sa nu se mai lipeasca de

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu ciocolata (GlutenFree) Briose cu ciocolata (GlutenFree)

Mod de preparare: 1. Încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Într-un vas pune făina fără gluten, bicarbonatul,

1 vot    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Tarta cu umplutura de visine