autor:

kok miori

» » Aperitive

Tortii cu salata salsa si branza de capre

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Maroc


    Reteta postata pe: 07 iulie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Maroc


Reteta postata pe: 07 iulie 2012

Ingrediente
Pentru tortii, , 4pahare de faina, , 1/4pahar de ulei de masline, , 11/4pahar apa 1lingurita de sare, , , , Pentru salata, , 3 rosii coapte taiate cuburi, , 1ceapa rosie taiata cuburi mici, , 1ardei chile iute, , 2-3 linguri ulei de masline, , 1-2 lingurite suc de lamaie, , sare,piper, , branza de capra in stil fromaje,branza galbena rasa

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Pregatirea tortiilor



Cernem faina in vasul mixerului adaugam sarea,uleiul, si apa si framantam aproape 5 minute sau pana aluatul este lucios. Il lasam la odihna acoperit 20 de minute, impartim in 15 portii, si formam mingiuta pe care le lasam acoperite 10 minute cu un prosop putin umed.



Incalzim o tigaie plata fara ulei, din fiecare mingiuta intindem o foaie subtire de tot, o punem in tigaie si prajim pe ambele parti un minut pina cind se schimba culoarea tortilei



Cat asteptam ca aluatul sa se odihneasca pregatim salata.



Rosiile taiate le amestecam cu ceapa cu ardeiul iute, turnam ulei de masline, suc de lamaie si putine frunze de coriandu taiate marunt de tot, dam la gust cu sare si piper si lasam la rece pana tortiile sint gata.



Fiecare tortie se taie in doua, o parte se unge cu branza de capra, cealalta cu branza galbena se lipesc amandoua si se pun in tigaia bine incalzita fara ulei 2minute pe fiecare parte.



Iese delicios si cu salsa picanta este minunat.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortii cu salata salsa si branza de capre" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Platou cu branzeturi

Platou cu branzeturi

Crema de branza se bate si se imparte in 2 boluri. Intr-unul din boluri se adauga pasta de rosii,

32 voturi    10 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Placinta cu spanac si feta

Placinta cu spanac si feta

Se framanta un aluat din faina, untul taiat cubulete, apa, galbenusul de ou si praful de sare; se

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru tortii
  • 4pahare de faina
  • 1/4pahar de ulei de masline
  • 11/4pahar apa 1lingurita de sare
  • Pentru salata
  • 3 rosii coapte taiate cuburi
  • 1ceapa rosie taiata cuburi mici
  • 1ardei chile iute
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1-2 lingurite suc de lamaie
  • sare,piper
  • branza de capra in stil fromaje,branza galbena rasa

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

10 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

UN aperitiv delicios!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinte sarate cu branza Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel, se adauga o linguriță de zahăr și puțină apă caldă, cât să se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Foietaj cu sunca si branza topita Foietaj cu sunca si branza topita

Se dezgheata aluatul si se taie fasii subtiri cam cat degetul mic (vor iesi mai multe bucati) ori cat degetul mare ( mai putine). Se

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive
Sambusek cu telemea de oaie si za'atar- specific tarilor arabe