Ingrediente
Pentru tortii, , 4pahare de faina, , 1/4pahar de ulei de masline, , 11/4pahar apa 1lingurita de sare, , , , Pentru salata, , 3 rosii coapte taiate cuburi, , 1ceapa rosie taiata cuburi mici, , 1ardei chile iute, , 2-3 linguri ulei de masline, , 1-2 lingurite suc de lamaie, , sare,piper, , branza de capra in stil fromaje,branza galbena rasa
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
6 voturi
Mod de preparare
Cernem faina in vasul mixerului adaugam sarea,uleiul, si apa si framantam aproape 5 minute sau pana aluatul este lucios. Il lasam la odihna acoperit 20 de minute, impartim in 15 portii, si formam mingiuta pe care le lasam acoperite 10 minute cu un prosop putin umed.
Incalzim o tigaie plata fara ulei, din fiecare mingiuta intindem o foaie subtire de tot, o punem in tigaie si prajim pe ambele parti un minut pina cind se schimba culoarea tortilei
Cat asteptam ca aluatul sa se odihneasca pregatim salata.
Rosiile taiate le amestecam cu ceapa cu ardeiul iute, turnam ulei de masline, suc de lamaie si putine frunze de coriandu taiate marunt de tot, dam la gust cu sare si piper si lasam la rece pana tortiile sint gata.
Fiecare tortie se taie in doua, o parte se unge cu branza de capra, cealalta cu branza galbena se lipesc amandoua si se pun in tigaia bine incalzita fara ulei 2minute pe fiecare parte.
Iese delicios si cu salsa picanta este minunat.
Pofta buna!