Ingrediente
INGREDIENTE:, (pentru 2 portii), - un piept de pui potrivit, - 4 oua, - 3 cartofi mai mari, un kg aproximativ, - ulei, - o ceapa mai mare, - piper, - sare.
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
21 voturi
Ingrediente
INGREDIENTE:, (pentru 2 portii), - un piept de pui potrivit, - 4 oua, - 3 cartofi mai mari, un kg aproximativ, - ulei, - o ceapa mai mare, - piper, - sare.
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
21 voturi
constanta proca (Chef de cuisine):
Am pregatit ,e super !
Arsik Cosmin , 09 februarie 2014
delicioss!!!!!!!!!
Alice85 (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2010
Tortilla este foarte buna si sunt de acord cu Dumitru......
constanta proca (Chef de cuisine) , 21 martie 2010
Este foarte buna . Felicitari !
Redusa
45 min
21 voturi
Alice85 (Chef de cuisine)
Tortilla este foarte buna si sunt de acord cu Dumitru......
catalina , 14 octombrie 2009
eu adaug cartofi,ceapa si ou si iese ca in poza care o atesez acum!
alex , 12 iulie 2009
Tortilla de cartofi am incercat si eu....... a iesit bine .... delicioasa
andreea , 06 aprilie 2009
Subscriu la ceea ce a spus Gabriela. Aceea este adevarata reteta pentru tortilla.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 martie 2009
Cate bordee atatea obicee.Si sarmalele noastre se fac in diferite moduri.
gabriela , 22 martie 2009
La tortilla produsele de baza sunt cartofii si ceapa dupa care se pot adauga ton sau dovlecei, piept de pui sau mezeluri. Cartofii curatati se taie pe rotund foarte subtiri, ceapa se taie marunt, se amestaca cu cartofii si se pun la inabusit impreuna pina in momentul cind pot fii sfarimate cu furculita. Se scot din ulei si se pun in vasul in care au fost batute ouale in prealabil cu sare si putin lapte. Se amesteca bine si se pun intr-o tigaie unsa cu putin ulei,se lasa sa se rumeneasca putin si se intoarce cu ajutorul unei farfurii. Se intoearce de citeva ori pina cind are aspect auriu pe ambele parti iar interiorul trebuie sa ramina fraged.
simi , 29 noiembrie 2008
Ce este in fotografie nu semana de loc cu o tortilla. Eu am stat in Spania 3 ani (VALENCIA) si am mancat adevarata tortilla - se mai pote face si cu cartofi. Din Spania stiu sa fac si paella si mai multe mancaruri spaniole, imi plac ff mult mancarurile spaniole.
Dumitru , 30 septembrie 2008
Tortilla de patatas, adica omleta spaniola, are originea în Aragón, Spania, în sec XIX când un restaurant a avut o data o comanda foarte mare de tortillas pentru armata si nu avea destui oule pentru toti. Patronul s-a gândit sa amestece ou batut cu cartofi putin prajiti (ca se para mai multa mancare) si fusese o idea atât de geniala ca s-a raspandit în lume fiind acum o mancare reprezentativa Spaniei si culturii spaniola.
Vekas (Chef de cuisine) , 16 iunie 2008
Are dreptate Ana.Ceea ce a realizat cititoarea noastra sunt mai degraba clatite cu legume si nu adevaratele tortillas , care isi au originea in Mexic, in sec. al XVI-lea si care constituiau un fel de mancare foarte apreciat de Azteci, alaturi de tamale, porumb si chili.Exista numeroase retete de tortillas si , de obicei, acestea se frig in niste prese speciale sau direct pe soba , in casele taranesti.Se aseamana , mai degraba , cu niste lipii.De curand, am primit de la o prietena din Mexic nu numai o reteta extraordinar de gustoasa de tortilla , dar si o imagine sugestiva, pentru a nu exista confuzii in ceea ce priveste acest preparat.Fotografia nu-mi apartine, asa cum am spus mai sus, mi-a fost trimisa din Chiuahua-Mexic.Vekas Maria
ana , 29 mai 2008
nu prea pare o tortilla spaniola