Curatati ceapa verde si cartofii si taiati ceapa rondele, iar cartofii lamele groase de 0,5 cm. Taiati si jambonul fasii inguste.
Puneti sa se incinga intr-o tigaie mare o lingura cu ulei si caliti ceapa impreuna cu putina sare circa 3-4 minute, pana ce devine sticloasa. Adaugati jambonul, lasati-l sa se prajeasca circa 2 minute si luati tigaia de pe foc.
Bateti bine ouale intr-un castron, adaugati laptele, nucsoara, sare si piper, incorporati ceapa si jambonul (din tigaie) si amestecati bine.
Puneti in tigaie lamelele de cartofi, sarati-le, lasati-le sa se prajeasca la foc mic - 10-15 minute - si presarati peste ele patrunjelul verde tocat marunt.
Rasturnati continutul castronului peste cartofii din tigaia de pe foc si amestecati usor, pana ce compozitia incepe sa se inchege. Acoperiti cu un capac si lasati tortilla sa se intareasca. Intoarceti-o pe partea cealalta si lasati-o sa se rumeneasca la foc slab. Luati tortilla de pe foc, puneti-o pe un platou si lasati-o sa se raceasca la temperatura camerei.
Taiati tortilla cuburi sau fasii si serviti-o cu ceapa verde, sos de rosii sau salata verde.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii