autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Aperitive

Tortilla de ceapa verde si cartofi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 legatura ceapa verde, , 600 g cartofi, , 150 g jambon, , 8 oua, , 100 ml lapte, , 10 fire patrunjel verde, , 1 lingura ulei de masline, , 2 prize nucsoara rasa, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Curatati ceapa verde si cartofii si taiati ceapa rondele, iar cartofii lamele groase de 0,5 cm. Taiati si jambonul fasii inguste.
Puneti sa se incinga intr-o tigaie mare o lingura cu ulei si caliti ceapa impreuna cu putina sare circa 3-4 minute, pana ce devine sticloasa. Adaugati jambonul, lasati-l sa se prajeasca circa 2 minute si luati tigaia de pe foc.
Bateti bine ouale intr-un castron, adaugati laptele, nucsoara, sare si piper, incorporati ceapa si jambonul (din tigaie) si amestecati bine.
Puneti in tigaie lamelele de cartofi, sarati-le, lasati-le sa se prajeasca la foc mic - 10-15 minute - si presarati peste ele patrunjelul verde tocat marunt.
Rasturnati continutul castronului peste cartofii din tigaia de pe foc si amestecati usor, pana ce compozitia incepe sa se inchege. Acoperiti cu un capac si lasati tortilla sa se intareasca. Intoarceti-o pe partea cealalta si lasati-o sa se rumeneasca la foc slab. Luati tortilla de pe foc, puneti-o pe un platou si lasati-o sa se raceasca la temperatura camerei.
Taiati tortilla cuburi sau fasii si serviti-o cu ceapa verde, sos de rosii sau salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla de ceapa verde si cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Legume in aspic pentru vegetarieni si nu numai

Legume in aspic pentru vegetarieni si nu numai

Am spalat toate legumele. Am curatat de coaja morcovii si i-am taiat rondele de 3-5mm grosime. Dovlecelul

11 voturi    9 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Placinta cu spanac

Placinta cu spanac

Ceapa se toaca foarte fin si se pune la calit in putin ulei. Adaugam spanacul congelat si amestecam

20 voturi    18 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 legatura ceapa verde
  • 600 g cartofi
  • 150 g jambon
  • 8 oua
  • 100 ml lapte
  • 10 fire patrunjel verde
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 prize nucsoara rasa
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Salata greceasca