Untul (la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul cateva minute, dupa care adaugam ouale si esenta de vanilie.
Se pune faina si zaharul, smantana si bicarbonatul stins in otet.
Eu am pus si putina sana cam 50 ml, compozitia este foarte groasa si punem si colorantul, amestecam bine si adaugam optional merisoarele (am avut cam 1-2 linguri).
O forma de tort detasabila se tapeteaza cu hartie de aluminiu,se lipeste bine peste tot pentru a nu prinde forme ciudate blatul.
Se toarna compozitia, se da in cuptorul preincalzit pentru 40 minute, se verifica cu scobitoarea daca este facut.
Eu l-am taiat a doua zi.
Se taie capacul de deasupra se pastreaza si se faramiteaza pentru a orna tortul si se taie in jumatate blatul.
Pentru frisca:
Se pune frisca lichida (scoasa din frigider), zaharul pudra, smantana si esenta de vanilie, se mixeaza pentru cateva minute pana devine ca o crema.
La sfarsit se adauga crema de mascarpone, se mai mixeaza cateva minute si se orneaza tortul.
Deasupra si pe margini se pune blat faramitat (eu l-am dat pe razatoarea mica).
Se da la rece pentru cateva ore.
Pofta buna si o primavara frumoasa!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii