Tortul perfect pentru orice ocazie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tortul perfect pentru orice ocazie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 6 oua
  • - 6 linguri de ulei
  • - o cana faina
  • - o cana zahar
  • - un praf de sare
  • - zahar vanilinat
  • Pentru crema:
  • - un pachet de margarina Rama pentru prajituri
  • - 900 ml lapte
  • - 250 gr zahar
  • - 7 sau 8 linguri faina
  • - o lamaie
  • - 3-4 lingurite ness
  • - fructe (proaspete sau din compot)
  • - 500 ml frisca

Mod de preparare

Pentru blat:

Albusurile se bat bine cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul pana capata consistenta unei maioneze. Se amesteca cele doua compozitii, se adauga faina amestecand de jos in sus pentru a nu se pierde din volumul albusului.

Se unge o forma de tort cu margarina Rama si apoi se tapeteaza cu faina.

Se toarna compozitia si se da la cuptor la foc potrivit. Blatul este copt in momentul in care incepe sa se desprinda de pe peretii vasului (se mai poate incerca cu o scobitoare). Cand s-a racit complet blatul se taie in trei parti si se insiropeaza fie cu zeama de la compot fie cu un sirop facut din apa + zahar + esenta de rom.

Crema:

Laptele se incalzeste usor pe foc, se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste apoi se adauga faina amestecand sa nu faca cocoloase. Se mai lasa la foc pentru cateva minute amestecand in continuu sa nu se lipeasca. Se lasa pana se raceste complet.

Dupa racire se adauga cubul de Rama pentru prajituri, se amesteca bine pana la omogenizare completa, apoi crema se imparte in doua. O parte primeste zeama de o lamaie mai mare bine stoarsa iar cealalta parte se amesteca cu cele trei lingurite de ness.

Atentie: in cazul in care crema cu lamaie se taie (se mai poate intampla) se poate drege cu putin gris fier in lapte.

Se aranjeaza tortul: Primul strat de blat insiropat apoi se aseaza crema de ness pentru ca este mai tare, se adauga fructele (se pot folosi orice fel de fructe - cu cat mai diferite cu atat mai bine); se aseaza al doilea blat, crema de lamaie si fructele. La final se pune capacul se imbraca in frisca si se orneaza dupa placul fiecaruia.

Eu am folosit pentru a colora frisca in culoarea roz cateva picaturi de sfecla rosie. Este naturala si nu schimba cu nimic gustul.

Tortul arata foarte bine si daca este asezat intr-o forma dreptunghiulara de prajitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise