autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tortul perfect pentru orice ocazie

Autor: lucica (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 19 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lucica (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 19 decembrie 2009

Ingrediente
Pentru blat:, - 6 oua, - 6 linguri de ulei, - o cana faina, - o cana zahar, - un praf de sare, - zahar vanilinat, Pentru crema:, - un pachet de margarina Rama pentru prajituri, - 900 ml lapte, - 250 gr zahar, - 7 sau 8 linguri faina, - o lamaie, - 3-4 lingurite ness, - fructe (proaspete sau din compot), - 500 ml frisca

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Pentru blat:
Albusurile se bat bine cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul pana capata consistenta unei maioneze. Se amesteca cele doua compozitii, se adauga faina amestecand de jos in sus pentru a nu se pierde din volumul albusului.
Se unge o forma de tort cu margarina Rama si apoi se tapeteaza cu faina.
Se toarna compozitia si se da la cuptor la foc potrivit. Blatul este copt in momentul in care incepe sa se desprinda de pe peretii vasului (se mai poate incerca cu o scobitoare). Cand s-a racit complet blatul se taie in trei parti si se insiropeaza fie cu zeama de la compot fie cu un sirop facut din apa + zahar + esenta de rom.
Crema:
Laptele se incalzeste usor pe foc, se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste apoi se adauga faina amestecand sa nu faca cocoloase. Se mai lasa la foc pentru cateva minute amestecand in continuu sa nu se lipeasca. Se lasa pana se raceste complet.
Dupa racire se adauga cubul de Rama pentru prajituri, se amesteca bine pana la omogenizare completa, apoi crema se imparte in doua. O parte primeste zeama de o lamaie mai mare bine stoarsa iar cealalta parte se amesteca cu cele trei lingurite de ness.
Atentie: in cazul in care crema cu lamaie se taie (se mai poate intampla) se poate drege cu putin gris fier in lapte.
Se aranjeaza tortul: Primul strat de blat insiropat apoi se aseaza crema de ness pentru ca este mai tare, se adauga fructele (se pot folosi orice fel de fructe - cu cat mai diferite cu atat mai bine); se aseaza al doilea blat, crema de lamaie si fructele. La final se pune capacul se imbraca in frisca si se orneaza dupa placul fiecaruia.
Eu am folosit pentru a colora frisca in culoarea roz cateva picaturi de sfecla rosie. Este naturala si nu schimba cu nimic gustul.
Tortul arata foarte bine si daca este asezat intr-o forma dreptunghiulara de prajitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul perfect pentru orice ocazie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta cu rubarba si bezea

Placinta cu rubarba si bezea

Punem un varf de lingurita cu sare peste faina. Adaugam lingura cu zahar si untul rece. Incorporam

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Prajituri
Tort de mere

Tort de mere

Intr-o cratiţă se pune la caramelizat 150 gr zahar şi se lasa pâna zahărul devine auriu, atenţie

7 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2013

    Felicitari ! M-a atras culoarea si asa am aflat ce gustos este ! Faina ideea de a colora frisca ! Multumesc, salvez reteta !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 6 oua
  • - 6 linguri de ulei
  • - o cana faina
  • - o cana zahar
  • - un praf de sare
  • - zahar vanilinat
  • Pentru crema:
  • - un pachet de margarina Rama pentru prajituri
  • - 900 ml lapte
  • - 250 gr zahar
  • - 7 sau 8 linguri faina
  • - o lamaie
  • - 3-4 lingurite ness
  • - fructe (proaspete sau din compot)
  • - 500 ml frisca

Raporteaza reteta

Fara foto

Floare de colt (Chef de cuisine)

Felicitari ! M-a atras culoarea si asa am aflat ce gustos este ! Faina ideea de a colora frisca ! Multumesc, salvez reteta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura Televizor