Incalzeste cuptorul la 170⁰C.Tapeteaza cu foi de copt o tava de briose medii si o tava de briose micute.
Intr-un vas amesteca faina cu bicarbonat si zahar pudra.Intr-un alt vas bate oul cu zer, ulei/untul/margarina, coaja rasa si zeama de lamaie.Inglobeaza amestecul cu faina si mixeaza-le pana la omogenizare.
Umple fiecere loc din tava pentru briose medii cu cate 2 linguri de aluat, iar tava pentru briose mici cu cate 1 lingura aluat.Aseaza cate o bucatica de ciocolata in centrul fiecarei briose, apoi mai pune la fiecare briosa cate 1 lingura de aluat peste ciocolata.Da briosele la copt 20-30 minute pana cand au crescut si s-au rumenit.
Pentru decor, bate albusurile cu zaharul ca pentru bezea si coloreaza-le cum doresti.Pentru fiecare tortulet aseaza cate o briosa medie pe farfurie.Unge briosa deasupra cu bezea si aseaza deasupra o briosa mica.Unge si aceasta briosa cu bezea si decoreaz-o cu figurine facute din fondant.
Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii