autor:

Micky Apostu

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tortulete cu frisca si cafea

Autor: Micky Apostu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Micky Apostu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 ianuarie 2013

Ingrediente
Pentru blat:, -100 gr unt, -200 gr zahar, -3 oua mari, -50 ml lapte, -175 gr faina, -50 gr cacao, -1 plic praf de copt, -1/2 lingurita sare, -6 linguri cafea fierbinte, -1/2 lingurita scortisoara, , Pentru crema:, , -100 gr ciocolata alba, -200 ml frisca lichida, -1 lingura cafea tare, -1 lingurita esenta de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Scoateti din timp untul si ouale pentru blat, in asa fel incat sa fie la temperatura camerei. Preincalziti cuptorul la 180 grade si pregatiti formele de copt. Eu am facut in 6 forme individuale cu diametrul de 7 cm. Puteti alege o forma cu diametrul de 18-20 cm si il taiati in doua dupa aceea.
Bateti untul moale cu zaharul timp de 10 minute, pana devine spumos. Adaugati apoi ouale pe rand, amestecand cam un minut dupa fiecare. Amestecati faina cu praful de copt, sarea, scortisoara si cacaua. Incorporati alternativ la compozitia anterioara, amestecul de faina si laptele. La sfarsit adaugati cafeaua (preparata, nu praf).
Puneti compozitia in formele unse si tapetate cu cacao.Coaceti cam 25-30 minute pentru o forma normala, facand testul cu scobitoarea. La mine a durat mai putin coacerea, datorita formelor mici. Nu uscati prea tare blaturile. Scoateti si raciti.
Intre timp sa ne apucam de crema. Rupeti ciocolata in bucati si amestecati-o cu jumatate din frisca lichida. Puneti pe foc mic si topiti ciocolata, pana cand amestecul devine omogen. Lasati sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei, apoi dati la congelator cam 30 minute. Intre timp bateti frisca ramasa cu vanilia, pana se intareste. Adaugati apoi crema de ciocolata racita de la congelator si mixati in continuare. La sfarsit adaugati si cafeaua si mai bateti cam 2 minute.
Pentru asamblarea torturilor am taiat blaturile in doua, sau chiar trei, am pus crema intre ele si deasupra, apoi am dat la rece cateva ore. Inainte de servire pudrati cu cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulete cu frisca si cafea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu struguri si fructe de padure

Tort cu struguri si fructe de padure

Mod de preparare blat: Mixati ouale intregi cu zaharul pana ce devin ca o crema si isi tripleza

1 vot    1 comentariu
2h
Torturi
Tort caramel cu fundite de ciocolata

Tort caramel cu fundite de ciocolata

Pregatim blatul, care poate fi facut si cu o seara inainte. Albusurile le batem spuma tare cu un

20 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Oli_Bodea

    Oli_Bodea (Maestru bucatar) , 02 septembrie 2013

    arata bineeeee... am sa le incerc si pe acestea...:)

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    O idee buna sa faci mai multe tortulete micute in loc de unul mare! O sa incerc reteta.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Delicioase si frumos prezentate...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2013

      Ce bine rata ,cred ca sunt o bunatate !

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2013

      Sunt DE-LI-CIOA-SE !!! Tare as mai manca si eu unul.....

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2013

      Ce pofta mi-ai facut cu tortuletele acestea minunate ! Pufoase, bune si arata exceptional !

    • Florenta Dinu

      Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2013

      Super tortulete! Salvat!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

16 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • -100 gr unt
  • -200 gr zahar
  • -3 oua mari
  • -50 ml lapte
  • -175 gr faina
  • -50 gr cacao
  • -1 plic praf de copt
  • -1/2 lingurita sare
  • -6 linguri cafea fierbinte
  • -1/2 lingurita scortisoara
  • Pentru crema:
  • -100 gr ciocolata alba
  • -200 ml frisca lichida
  • -1 lingura cafea tare
  • -1 lingurita esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Micky Apostu
Bulgarasi cu nuca

Bulgarasi cu nuca

Intr-un vas amestecati toate ingredientele, mai putin zaharul pudra. Omogenizati bine compozitia

14 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Placinta cu dovleac, de post

Placinta cu dovleac, de post

Mai intai pregatiti dovleacul. Curatati-l de coaja si seminte si dati-l pe razatoare sau tocati-l

12 voturi    1 comentariu
1h
Retete de post
Gris cu lapte si dulceata de cirese amare

Gris cu lapte si dulceata de cirese amare

Puneti laptele cu zaharul si coaja de lamaie la fiert la foc mic. Amestecati sa nu se afume, sa nu

18 voturi    6 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

Oli_Bodea (Maestru bucatar)

arata bineeeee... am sa le incerc si pe acestea...:)

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Raw in degrade