Se framanta un aluat neted din branza de vaci, 125 g faina si unt, se inveleste cu o folie de plastic si se tine circa o ora la rece.
Se pune pe foc laptele, impreuna cu o lingura de unt si cu nuca de cocos, si se lasa sa dea in clocot, amestecand intruna. Separat, se amesteca zaharul tos, zaharul vanilat, sarea si restul de faina si se incorporeaza in laptele tras deoparte. Se pune apoi din nou pe foc si se lasa sa dea cateva clocote (aproximativ doua minute). Se lasa crema sa se raceasca putin si se adauga oul intreg batut cu cele 4 galbenusuri.
Se-ncinge cuptorul la 220ş si se ung cu unt 12 forme mici de tort (sau tarta). Se-ntinde aluatul si se taie din el cercuri, care se aseaza in forme si se apasa pe margini - de jur imprejur -, ca sa fie mai ridicat. Se toarna crema in forme (se umplu 2/3) si se dau tortuletele la cuptor. Se coc aproximativ 12 minute si se lasa sa se raceasca la inceput in forme (cateva minute) si pe urma rasturnate pe un gril.
Fructele se aleg, se spala, se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta si se intind peste aluatul copt. Se presara cu zahar pudra si nuca de cocos rasa.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii