autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tortulete cu fructe de padure si nuca de cocos

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru circa 12 bucati): 100 g branza slaba de vaci, , 100 g unt, , 155 g faina, , 30 g nuca de cocos rasa (se gaseste de gata), , 400 ml lapte, , inca o lingura unt, , 150 g zahar tos, , 1 plic zahar vanilat, , 1 varf de cutit sare, , 1 ou intreg, , 4 galbenusuri, , 250 g fructe amestecate (zmeura, mure, afine...), , zahar pudra si nuca de cocos pentru ornat.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se framanta un aluat neted din branza de vaci, 125 g faina si unt, se inveleste cu o folie de plastic si se tine circa o ora la rece.
Se pune pe foc laptele, impreuna cu o lingura de unt si cu nuca de cocos, si se lasa sa dea in clocot, amestecand intruna. Separat, se amesteca zaharul tos, zaharul vanilat, sarea si restul de faina si se incorporeaza in laptele tras deoparte. Se pune apoi din nou pe foc si se lasa sa dea cateva clocote (aproximativ doua minute). Se lasa crema sa se raceasca putin si se adauga oul intreg batut cu cele 4 galbenusuri.
Se-ncinge cuptorul la 220ş si se ung cu unt 12 forme mici de tort (sau tarta). Se-ntinde aluatul si se taie din el cercuri, care se aseaza in forme si se apasa pe margini - de jur imprejur -, ca sa fie mai ridicat. Se toarna crema in forme (se umplu 2/3) si se dau tortuletele la cuptor. Se coc aproximativ 12 minute si se lasa sa se raceasca la inceput in forme (cateva minute) si pe urma rasturnate pe un gril.
Fructele se aleg, se spala, se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta si se intind peste aluatul copt. Se presara cu zahar pudra si nuca de cocos rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulete cu fructe de padure si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Iuliana

Tort Iuliana

Se caramelizeaza zaharul intr-un vas,dupa care pe baza acestuia se aseaza merele spalate si curatate.Peste

14 voturi    8 comentarii
1h
Torturi
Piine- torta de ghimbir

Piine- torta de ghimbir

- Se combina ingradientel uscate, inafara de pudra de ghimbir: faina, pudra de bicarbonat, pudra

0 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 12 bucati): 100 g branza slaba de vaci
  • 100 g unt
  • 155 g faina
  • 30 g nuca de cocos rasa (se gaseste de gata)
  • 400 ml lapte
  • inca o lingura unt
  • 150 g zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 ou intreg
  • 4 galbenusuri
  • 250 g fructe amestecate (zmeura
  • mure
  • afine...)
  • zahar pudra si nuca de cocos pentru ornat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort de biscuiti