autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tortulete cu fructe de padure si nuca de cocos

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru circa 12 bucati): 100 g branza slaba de vaci, , 100 g unt, , 155 g faina, , 30 g nuca de cocos rasa (se gaseste de gata), , 400 ml lapte, , inca o lingura unt, , 150 g zahar tos, , 1 plic zahar vanilat, , 1 varf de cutit sare, , 1 ou intreg, , 4 galbenusuri, , 250 g fructe amestecate (zmeura, mure, afine...), , zahar pudra si nuca de cocos pentru ornat.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se framanta un aluat neted din branza de vaci, 125 g faina si unt, se inveleste cu o folie de plastic si se tine circa o ora la rece.
Se pune pe foc laptele, impreuna cu o lingura de unt si cu nuca de cocos, si se lasa sa dea in clocot, amestecand intruna. Separat, se amesteca zaharul tos, zaharul vanilat, sarea si restul de faina si se incorporeaza in laptele tras deoparte. Se pune apoi din nou pe foc si se lasa sa dea cateva clocote (aproximativ doua minute). Se lasa crema sa se raceasca putin si se adauga oul intreg batut cu cele 4 galbenusuri.
Se-ncinge cuptorul la 220ş si se ung cu unt 12 forme mici de tort (sau tarta). Se-ntinde aluatul si se taie din el cercuri, care se aseaza in forme si se apasa pe margini - de jur imprejur -, ca sa fie mai ridicat. Se toarna crema in forme (se umplu 2/3) si se dau tortuletele la cuptor. Se coc aproximativ 12 minute si se lasa sa se raceasca la inceput in forme (cateva minute) si pe urma rasturnate pe un gril.
Fructele se aleg, se spala, se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta si se intind peste aluatul copt. Se presara cu zahar pudra si nuca de cocos rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulete cu fructe de padure si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort spirala pt Andrei

Tort spirala pt Andrei

Blat: Se separa galbenusurile de albusuri si se freaca cu ulei;albusurile se bat spuma cu un praf

4 voturi    2 comentarii
1h
Torturi
Tort Kodrit Kadir

Tort Kodrit Kadir

-Blatul: oul l-am mixat bine cu zaharul, apoi am adaugat untul topit si laptele amestecam bine si

27 voturi    21 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 12 bucati): 100 g branza slaba de vaci
  • 100 g unt
  • 155 g faina
  • 30 g nuca de cocos rasa (se gaseste de gata)
  • 400 ml lapte
  • inca o lingura unt
  • 150 g zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 ou intreg
  • 4 galbenusuri
  • 250 g fructe amestecate (zmeura
  • mure
  • afine...)
  • zahar pudra si nuca de cocos pentru ornat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de mere cu visine si jeleu