Din cantitatile scrise,ies 5 bucati.
Checul se sfarima;se pune peste el, apoi,crema.facuta asa:
toate ingredientele(in afara de unt),se pun pe foc,mic;se amesteca tot timpul;cind fierbe,se lasa vreo 2 minute(sa se topeasca zaharul).Se adauga,apoi,untul si tot pe foc,se mesteca tot timpul,pina ce untul se topeste si compozitia e omogena.Se ia de pe foc,se pune niste esenta de rom,se lasa sa se raceasca putin(2-3 minute).
Crema aceasta se pune peste checul sfarimat,putin cite putin,framintindu-se bine.
Din aluatul obtinut,se fac tortulete,cu forma ce o aveti;eu am folosit forma de tarta;au iesit 5 tortulete.
Dupa ce tortuletele sint gata,se topeste,pe aburi,ciocolata(20-40 grame),ai,se pune in ciocolata topita,frisca lichida.
Cu aceasta compozitie se glaseaza tortuletele,apoi,se orneaza cu frisca.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii