autor:

husni

» » Dulciuri diverse

TORTULETE(f.bune)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 august 2009

Ingrediente
-300-400 g resturi de chec, Pt.crema, -6 linguri zahar pudra, -5-6 linguri lapte, -2 linguri cacao, -4 lingurite nescafe, -cca 50-60 g unt, , Pt glazura de deasupra tortuletelor, -20-40 g ciocolata, (de menaj), -cca 40 ml frisca, (lichida), , Cca 50 ml frisca pt ornat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Din cantitatile scrise,ies 5 bucati.
Checul se sfarima;se pune peste el, apoi,crema.facuta asa:
toate ingredientele(in afara de unt),se pun pe foc,mic;se amesteca tot timpul;cind fierbe,se lasa vreo 2 minute(sa se topeasca zaharul).Se adauga,apoi,untul si tot pe foc,se mesteca tot timpul,pina ce untul se topeste si compozitia e omogena.Se ia de pe foc,se pune niste esenta de rom,se lasa sa se raceasca putin(2-3 minute).
Crema aceasta se pune peste checul sfarimat,putin cite putin,framintindu-se bine.
Din aluatul obtinut,se fac tortulete,cu forma ce o aveti;eu am folosit forma de tarta;au iesit 5 tortulete.
Dupa ce tortuletele sint gata,se topeste,pe aburi,ciocolata(20-40 grame),ai,se pune in ciocolata topita,frisca lichida.
Cu aceasta compozitie se glaseaza tortuletele,apoi,se orneaza cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORTULETE(f.bune)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tortulete de 8 Martie

Tortulete de 8 Martie

Blat : Ouale se separa, albusul se bate spuma cu zaharul, galbenusul se amesteca cu uleiul si zaharul

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tortulete cu frisca si cafea

Tortulete cu frisca si cafea

Scoateti din timp untul si ouale pentru blat, in asa fel incat sa fie la temperatura camerei. Preincalziti

16 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

    Felicitari! Ingenioase tortuletele tale

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

    Daca poti face prajitura di paine ramasa, de ce nu si din chek? Ingenios Camelia! Felicitari!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2009

    O idee buna.Arata bine.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2009

      Foarte dragute!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Tare dragalase tortuletele tale, Cami.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • -300-400 g resturi de chec
  • Pt.crema
  • -6 linguri zahar pudra
  • -5-6 linguri lapte
  • -2 linguri cacao
  • -4 lingurite nescafe
  • -cca 50-60 g unt
  • Pt glazura de deasupra tortuletelor
  • -20-40 g ciocolata
  • (de menaj)
  • -cca 40 ml frisca
  • (lichida)
  • Cca 50 ml frisca pt ornat.

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Felicitari! Ingenioase tortuletele tale

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Bile de cocos cu ciocolată