torturi cu fantezie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
torturi cu fantezie

Ingrediente

  • se pregatesc 3 sau 4 torturi alaturate (diferite) cu aceste ingrediente se gateste tortul repede si cu putin efort :
  • 1)6oua+450g „chifon cheic”+50g ulei+50g apa.
  • 2)12 oua+900g „chifon cheic”+100g apa+100g ulei.
  • 3)1300g+18oua+150g apa+150g ulei.
  • sirop:
  • apa 1 litru+200g zahar+100g lichior +3 litri de frisca.
  • desigur toate ingridientele se bat bine cu mixerul.
  • tortul va fi de 10kg.
  • Mai jos este o alta receta din care se poate prepara toate aceste torturi, dar care necesita mai mult timp in schimbul careea capatam un produs natural.
  • Miere-5 linguri de masa, 5 oua, unt sau margarina 150g, zahar-400g, lapte-3 linguri mari, faina 800g, praf de copt 15g.
  • Smintina - 1kg 300g, zahar-500g - totul se bate bine la mixer.

Mod de preparare

mierea, untul sau margarina, zaharul, laptele se topesc la baia cu aburi amestecindu-se permanent sa nu se lipeasca, cind componentul este gata se da jos de pe baia cu aburi, se adauga praful de copt sau putem inlocui praful de copt cu soda de pîine, faina, totul se ameasteca, aluatul se da la rece. aluatul racit se imparte in bucaţi egale, dupa care se fac foi, aluatul se intinde greu de aceea este nevoie sa-l intindem cu mina pe tavaua unsa cu unt. Foile se coc pina se vor atinge culoarea cafeniu deschis la temperature de 240-260 grade. dupa ce am copt foile le dam forma pe care o dorim.

crema:

pentru crema:

smintina - 1kg 300g, zahar-500g - totul se bate bine la mixer.

tot cu ajutorul mixerului batem zaharul cu smintina, dupa care o dam la rece.

ungem foile cu crema in care putem adauga fructe, magiun, visina in socul ei etc. dupa dorinta, adica luam o foaie o ungem cu crema apoi cu visina sau magiun ect. si apoi adaugam a doua foaie si tot asa pina finisam. florile le facem cu ajutorul saculetului mic si cu ajutorul unui creion sau pix, adaugind coloranti, tot dupa dorinta, si desigul ciocolata(vezi tortul nr.2).

ps: daca dorim ca tortul nostrum sa fie mai mic micsoram produsele, dar daca dorim sa fie mai mare marim cantitatea produselor.

timpul de preparare este dupa cum dorim de mare sau de mic a pregati torturile sau prajiturile la bucata care se prepara din acelea-si ingrediente.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise