autor:

Fara foto

» » , Prajituri, Torturi

torturi cu fantezie

Autor: aliona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: aliona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 decembrie 2009

Ingrediente
se pregatesc 3 sau 4 torturi alaturate (diferite) cu aceste ingrediente se gateste tortul repede si cu putin efort :, 1)6oua+450g „chifon cheic”+50g ulei+50g apa., 2)12 oua+900g „chifon cheic”+100g apa+100g ulei., 3)1300g+18oua+150g apa+150g ulei., sirop:, apa 1 litru+200g zahar+100g lichior +3 litri de frisca., desigur toate ingridientele se bat bine cu mixerul., tortul va fi de 10kg., , Mai jos este o alta receta din care se poate prepara toate aceste torturi, dar care necesita mai mult timp in schimbul careea capatam un produs natural., Miere-5 linguri de masa, 5 oua, unt sau margarina 150g, zahar-400g, lapte-3 linguri mari, faina 800g, praf de copt 15g., Smintina - 1kg 300g, zahar-500g - totul se bate bine la mixer.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

10 voturi

Mod de preparare

mierea, untul sau margarina, zaharul, laptele se topesc la baia cu aburi amestecindu-se permanent sa nu se lipeasca, cind componentul este gata se da jos de pe baia cu aburi, se adauga praful de copt sau putem inlocui praful de copt cu soda de pîine, faina, totul se ameasteca, aluatul se da la rece. aluatul racit se imparte in bucaţi egale, dupa care se fac foi, aluatul se intinde greu de aceea este nevoie sa-l intindem cu mina pe tavaua unsa cu unt. Foile se coc pina se vor atinge culoarea cafeniu deschis la temperature de 240-260 grade. dupa ce am copt foile le dam forma pe care o dorim.
crema:
pentru crema:
smintina - 1kg 300g, zahar-500g - totul se bate bine la mixer.
tot cu ajutorul mixerului batem zaharul cu smintina, dupa care o dam la rece.
ungem foile cu crema in care putem adauga fructe, magiun, visina in socul ei etc. dupa dorinta, adica luam o foaie o ungem cu crema apoi cu visina sau magiun ect. si apoi adaugam a doua foaie si tot asa pina finisam. florile le facem cu ajutorul saculetului mic si cu ajutorul unui creion sau pix, adaugind coloranti, tot dupa dorinta, si desigul ciocolata(vezi tortul nr.2).
ps: daca dorim ca tortul nostrum sa fie mai mic micsoram produsele, dar daca dorim sa fie mai mare marim cantitatea produselor.
timpul de preparare este dupa cum dorim de mare sau de mic a pregati torturile sau prajiturile la bucata care se prepara din acelea-si ingrediente.
Daca ti-a placut reteta noastra "torturi cu fantezie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
torturi cu fantezie

torturi cu fantezie

mierea, untul sau margarina, zaharul, laptele se topesc la baia cu aburi amestecindu-se permanent

2 voturi    0 comentarii
30 min
Torturi
Tort cu visine, crema mascarpone si frisca

Tort cu visine, crema mascarpone si frisca

Blatul: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, incorporam uleiul, praful de copt si esenta. Cernem

2 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

    Ce este "chifon cheic "?

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

    Foarte frumoase aceste modele. Felicitari!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

10 voturi

Ingrediente

  • se pregatesc 3 sau 4 torturi alaturate (diferite) cu aceste ingrediente se gateste tortul repede si cu putin efort :
  • 1)6oua+450g „chifon cheic”+50g ulei+50g apa.
  • 2)12 oua+900g „chifon cheic”+100g apa+100g ulei.
  • 3)1300g+18oua+150g apa+150g ulei.
  • sirop:
  • apa 1 litru+200g zahar+100g lichior +3 litri de frisca.
  • desigur toate ingridientele se bat bine cu mixerul.
  • tortul va fi de 10kg.
  • Mai jos este o alta receta din care se poate prepara toate aceste torturi
  • dar care necesita mai mult timp in schimbul careea capatam un produs natural.
  • Miere-5 linguri de masa
  • 5 oua
  • unt sau margarina 150g
  • zahar-400g
  • lapte-3 linguri mari
  • faina 800g
  • praf de copt 15g.
  • Smintina - 1kg 300g
  • zahar-500g - totul se bate bine la mixer.

Raporteaza reteta

Retete
de aliona
torturi cu fantezie

torturi cu fantezie

mierea, untul sau margarina, zaharul, laptele se topesc la baia cu aburi amestecindu-se permanent

2 voturi    0 comentarii
30 min
Torturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Ce este "chifon cheic "?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu branza si bezea