autor:

Cristinyela

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Trandafirasi cu mere

Autor: Cristinyela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristinyela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 ianuarie 2016

Ingrediente
400 grame aluat foietaj, 4 mere rosii, 4-5 linguri dulceata, 6-8 linguri zahar, 1-2 linguri de condiment "Placinta de mere" de la Kotanyi, zeama de la 1 lamaie, 50-75 ml apa

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Pentru inceput vom decongela aluatul de foietaj cu circa 1 ora inainte de preparare.

Apoi ne vom ocupa de mere:le spalam bine, le taiem in jumatate, le scoatem cotorul si le taiem in felii foarte subtiri.

Intr-o cratita vom aseza feliile de mere, vom presara zaharul si vom adauga zeama de lamaie si apa cat acopera merele. Punem cratita la foc potrivit, iar cand incepe sa fiarba oprim aragazul si dam vasul la o parte.

Cu ajutorul unei spatule scoatem feliile de mar pe un prosop de hartie, cu mare grija. Aluatul decongelat se intinde pe blatul de lucru,se taie fasii de circa 10 cm, se unge cu dulceata si se presara cu condiment "Placinta de mere"de la Kotanyi. Pe fiecare fasie de aluat se aseaza suprapuse felii de mar si se ruleaza cu grija cat mai strans. Fiecare trandafiras se pune intr-o tava speciala de briose si se introduce la cuptorul preincalzit pentru circa 25-30 minute la foc potrivit. Cand sunt gata, se scot si se pudreaza cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafirasi cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Trandafirasi cu mere

Trandafirasi cu mere

Spalam si curatam merele de coaja apoi le taiem in felii cat mai subtiri si le stropim cu zeama de

12 voturi    1 comentariu
2h
Aluaturi si Foietaje
Piersici de post

Piersici de post

Se amesteca, apa cu zaharul, uleiul, amoniacul stins in otet, dupa care se adauga faina, esenta de

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 400 grame aluat foietaj
  • 4 mere rosii
  • 4-5 linguri dulceata
  • 6-8 linguri zahar
  • 1-2 linguri de condiment "Placinta de mere" de la Kotanyi
  • zeama de la 1 lamaie
  • 50-75 ml apa

Raporteaza reteta

Retete
de Cristinyela
Piersicile copilariei

Piersicile copilariei

Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de lamaie. Cand zaharul s-a topit se adauga uleiul

70 voturi    12 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Nucile copilariei

Nucile copilariei

Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se fac o spuma fina, albicioasa. Se adauga treptat

16 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri pentru copii
Biscuiti decorati

Biscuiti decorati

1.Se mixeaza untul cu zaharul pudra. 2.Cand se spumeaza se adauga oul care e la temperatura

4 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Chec cu portocala si nuci