Pentru inceput vom decongela aluatul de foietaj cu circa 1 ora inainte de preparare.
Apoi ne vom ocupa de mere:le spalam bine, le taiem in jumatate, le scoatem cotorul si le taiem in felii foarte subtiri.
Intr-o cratita vom aseza feliile de mere, vom presara zaharul si vom adauga zeama de lamaie si apa cat acopera merele. Punem cratita la foc potrivit, iar cand incepe sa fiarba oprim aragazul si dam vasul la o parte.
Cu ajutorul unei spatule scoatem feliile de mar pe un prosop de hartie, cu mare grija. Aluatul decongelat se intinde pe blatul de lucru,se taie fasii de circa 10 cm, se unge cu dulceata si se presara cu condiment "Placinta de mere"de la Kotanyi. Pe fiecare fasie de aluat se aseaza suprapuse felii de mar si se ruleaza cu grija cat mai strans. Fiecare trandafiras se pune intr-o tava speciala de briose si se introduce la cuptorul preincalzit pentru circa 25-30 minute la foc potrivit. Cand sunt gata, se scot si se pudreaza cu zahar pudra.
Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...
Chiftele in aluat de bereDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii