Traistute cu ciuperci

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Traistute cu ciuperci

Ingrediente

  • Pentru clatite:
  • -2 oua
  • -60 g faina
  • -250 ml lapte(sau apa minerala)
  • -un varf de cutit de sare
  • -o ligura de rom
  • -o lingura de untdelemn
  • Pentru umplutura:
  • -500 g ciuperci
  • -50 g ceapa
  • -50 ml ulei
  • -50 ml vin
  • -o foaie dafin
  • -200 ml smantana
  • -marar sau patrunjel
  • -piper,sare

Mod de preparare

Galbenusurile,romul uleiul si 50 ml lapte se amesteca bine intr-o oala,apoi se adauga faina si se freaca cu cosul lingurii pe dosul oalei pana compozitia nu mai are cocoloase,apoi se adauga si restul de lapte pana se dilueaza compozitia.Albusurile se bat spuma,se adauga in compozitie si se amesteca cu polonicul.Din aceasta compozitie se fac clatite.Ceapa taiata marunt se caleste un minut in ulei adaugand apoi ciupercile spalate si taiate in felii,1/2 lingurita de sare,un varf de cutit cu piper,foaia de dafin si vinul.Se lasa pe foc pana scade apa.Se ia cratita de pe foc si se adauga patrujelul sau mararul,smantana si facultativ se poate pune niste parmezan ras.Cu aceasta compozitie se umplu clatitele care se leaga in forma de traista cu fire de ceapa.Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise