Cantarim ciocolata, apoi cantarim mierea/energizantul.
Topim ciocolata pe baie de aburi. Omogenizam bine si adaugam mierea/energizantul (energizantul fiind acel tip de miere cumparat din supermarket-uri..sa nu confundati cu bautura energizanta...).
Incepem imediat sa amestecam energic cu o lingura de lemn. Ciocolata alba avand un continut ridicat de grasimi va parea ca s-a branzit, in acest moment o luati in mana si incepeti sa o framantati pana incepe sa iasa grasimea. O scurgeti bine de grasime.
Cu cat scurgeti mai bine grasimea cu atat plastelina de ciocolata va fi mai reusita si veti lucra mai bine cu ea.
Ciocolata amaruie are mai putina grasime si va fi mult mai maleabila, se va lucra mai usor.
Dupa ce ati scurs toata grasimea, puneti plastelina intr-o folie si o dati la frigider cel putin o zi.
Cu cat plastelina de ciocolata va sta mai mult la frigider, cu atat trandafirasii vor rezista mai mult pe tort, nu se vor inmuia (poate sta si o saptamana la frigider). Cand veti scoate plastelina de ciocolata din frigider va fi foarte tare. Nu va speriati, lucrati cu bucatele mici de plastelina si acestea se vor inmuia de la caldura mainilor. Puteti folosi plastelina de ciocolata pentru a modela trandafiri din ciocolata, pentru a imbraca un tort in ciocolata sau diverse alte decoratiuni.
Puteti colora plastelina de ciocolata alba folosind coloranti sub forma de praf. Plastelina de ciocolata mai este cunoscuta si sub denumirea de ciocolata plastica. E de preferat ca in momentul in care incepeti sa lucrati cu plastelina de ciocolata temperatura din camera sa nu fie foarte mare si sa fiti in apropierea frigiderului.
Luam bucatelele de plastelina si modelam bilute in functie de cat de mari doriti sa fie trandafirasii de ciocolata. Vom folosi folie alimentara si un sucitor. Punem bilutele necesare executarii unui trandafir intre doua folii. Aplatizam cu ajutorul sucitorului pana devin circulare. Nu trebuie sa fie foarte subtiri, dar nici foarte groase. Dam folia la congelator pentru cateva secunde ca sa se poate desprinde usor petalele si sa se poata lucra usor cu ele.
Facem un con mic din plastelina pe care il infigem in varful unei scobitori. Luam o petala de ciocolata si o infasuram in jurul conului. Adaugam urmatoarea petala si ondulam usor marginile. Continuam astfel adaugand petale in functie de cat de mare doriti sa fie trandafirul.
Infigeti scobitoarea cu trandafirul intr-o bucata de polistiren si puneti imediat la frigider. Ii lasam cel putin o zi la frigider inainte de a-i pune pe tort. Putem folosi si coloranti alimentari sub forma de praf diluati cu putina apa pentru a colora usor marginile cu ajutorul unei pensule.
Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.
Gogosari in sos de mustarRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii