Trandafiri de ciocolata

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Trandafiri de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru plastelina de ciocolata neagra:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 gr miere/energizant
  • Pentru plastelina de ciocolata alba:
  • 100 gr ciocolata alba
  • 50 gr miere/energizant

Mod de preparare

Cantarim ciocolata, apoi cantarim mierea/energizantul.

Topim ciocolata pe baie de aburi. Omogenizam bine si adaugam mierea/energizantul (energizantul fiind acel tip de miere cumparat din supermarket-uri..sa nu confundati cu bautura energizanta...).

Incepem imediat sa amestecam energic cu o lingura de lemn. Ciocolata alba avand un continut ridicat de grasimi va parea ca s-a branzit, in acest moment o luati in mana si incepeti sa o framantati pana incepe sa iasa grasimea. O scurgeti bine de grasime.

Cu cat scurgeti mai bine grasimea cu atat plastelina de ciocolata va fi mai reusita si veti lucra mai bine cu ea.

Ciocolata amaruie are mai putina grasime si va fi mult mai maleabila, se va lucra mai usor.

Dupa ce ati scurs toata grasimea, puneti plastelina intr-o folie si o dati la frigider cel putin o zi.

Cu cat plastelina de ciocolata va sta mai mult la frigider, cu atat trandafirasii vor rezista mai mult pe tort, nu se vor inmuia (poate sta si o saptamana la frigider). Cand veti scoate plastelina de ciocolata din frigider va fi foarte tare. Nu va speriati, lucrati cu bucatele mici de plastelina si acestea se vor inmuia de la caldura mainilor. Puteti folosi plastelina de ciocolata pentru a modela trandafiri din ciocolata, pentru a imbraca un tort in ciocolata sau diverse alte decoratiuni.

Puteti colora plastelina de ciocolata alba folosind coloranti sub forma de praf. Plastelina de ciocolata mai este cunoscuta si sub denumirea de ciocolata plastica. E de preferat ca in momentul in care incepeti sa lucrati cu plastelina de ciocolata temperatura din camera sa nu fie foarte mare si sa fiti in apropierea frigiderului.

Luam bucatelele de plastelina si modelam bilute in functie de cat de mari doriti sa fie trandafirasii de ciocolata. Vom folosi folie alimentara si un sucitor. Punem bilutele necesare executarii unui trandafir intre doua folii. Aplatizam cu ajutorul sucitorului pana devin circulare. Nu trebuie sa fie foarte subtiri, dar nici foarte groase. Dam folia la congelator pentru cateva secunde ca sa se poate desprinde usor petalele si sa se poata lucra usor cu ele.

Facem un con mic din plastelina pe care il infigem in varful unei scobitori. Luam o petala de ciocolata si o infasuram in jurul conului. Adaugam urmatoarea petala si ondulam usor marginile. Continuam astfel adaugand petale in functie de cat de mare doriti sa fie trandafirul.

Infigeti scobitoarea cu trandafirul intr-o bucata de polistiren si puneti imediat la frigider. Ii lasam cel putin o zi la frigider inainte de a-i pune pe tort. Putem folosi si coloranti alimentari sub forma de praf diluati cu putina apa pentru a colora usor marginile cu ajutorul unei pensule.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi