autor:

Ichim Raluca

» » Dulciuri diverse

Trandafiri de ciocolata

Autor: Ichim Raluca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ichim Raluca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 februarie 2014

Ingrediente
Pentru plastelina de ciocolata neagra:, , 100 gr ciocolata amaruie, 50 gr miere/energizant, , Pentru plastelina de ciocolata alba:, , 100 gr ciocolata alba, 50 gr miere/energizant

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Cantarim ciocolata, apoi cantarim mierea/energizantul.



Topim ciocolata pe baie de aburi. Omogenizam bine si adaugam mierea/energizantul (energizantul fiind acel tip de miere cumparat din supermarket-uri..sa nu confundati cu bautura energizanta...).



Incepem imediat sa amestecam energic cu o lingura de lemn. Ciocolata alba avand un continut ridicat de grasimi va parea ca s-a branzit, in acest moment o luati in mana si incepeti sa o framantati pana incepe sa iasa grasimea. O scurgeti bine de grasime.



Cu cat scurgeti mai bine grasimea cu atat plastelina de ciocolata va fi mai reusita si veti lucra mai bine cu ea.



Ciocolata amaruie are mai putina grasime si va fi mult mai maleabila, se va lucra mai usor.



Dupa ce ati scurs toata grasimea, puneti plastelina intr-o folie si o dati la frigider cel putin o zi.



Cu cat plastelina de ciocolata va sta mai mult la frigider, cu atat trandafirasii vor rezista mai mult pe tort, nu se vor inmuia (poate sta si o saptamana la frigider). Cand veti scoate plastelina de ciocolata din frigider va fi foarte tare. Nu va speriati, lucrati cu bucatele mici de plastelina si acestea se vor inmuia de la caldura mainilor. Puteti folosi plastelina de ciocolata pentru a modela trandafiri din ciocolata, pentru a imbraca un tort in ciocolata sau diverse alte decoratiuni.



Puteti colora plastelina de ciocolata alba folosind coloranti sub forma de praf. Plastelina de ciocolata mai este cunoscuta si sub denumirea de ciocolata plastica. E de preferat ca in momentul in care incepeti sa lucrati cu plastelina de ciocolata temperatura din camera sa nu fie foarte mare si sa fiti in apropierea frigiderului.



Luam bucatelele de plastelina si modelam bilute in functie de cat de mari doriti sa fie trandafirasii de ciocolata. Vom folosi folie alimentara si un sucitor. Punem bilutele necesare executarii unui trandafir intre doua folii. Aplatizam cu ajutorul sucitorului pana devin circulare. Nu trebuie sa fie foarte subtiri, dar nici foarte groase. Dam folia la congelator pentru cateva secunde ca sa se poate desprinde usor petalele si sa se poata lucra usor cu ele.



Facem un con mic din plastelina pe care il infigem in varful unei scobitori. Luam o petala de ciocolata si o infasuram in jurul conului. Adaugam urmatoarea petala si ondulam usor marginile. Continuam astfel adaugand petale in functie de cat de mare doriti sa fie trandafirul.



Infigeti scobitoarea cu trandafirul intr-o bucata de polistiren si puneti imediat la frigider. Ii lasam cel putin o zi la frigider inainte de a-i pune pe tort. Putem folosi si coloranti alimentari sub forma de praf diluati cu putina apa pentru a colora usor marginile cu ajutorul unei pensule.
Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Trandafiri de inghetata cu petale de ciocolata

Trandafiri de inghetata cu petale de ciocolata

Eu am folosit un iaurt cu 4% grasime, pe care l-am pus in blender impreuna cu bananele curatate de

2 voturi    1 comentariu
3h 20 min
Inghetate
Trandafiri pufosi cu ciocolata si migdale

Trandafiri pufosi cu ciocolata si migdale

1. Incalzeste cuptorul la 200ᵒC. 2. Taie foaia de aluat in jumatate,Dintr-o jumatate taie fasii

4 voturi    7 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ichim Raluca Elena , 26 februarie 2014

    Va invitam sa va postati retetele pe siteul www.retetecupremii.ro,este o comunitate on-line de gatit ce premiaza o data la o luna cea mai votata reteta cu 50 de lei , pentru detalii intrati pe www.retetecupremii.ro, meniul Regulament concurs din cadrul siteului. O zi frumoasa in continuare, si la cat mai multe retete premiate!

  • Fara foto

    Maria Zamfira Bungardean , 26 februarie 2014

    Va invitam sa va postati retetele pe siteul www.retetecupremii.ro,este o comunitate on-line de gatit ce premiaza o data la o luna cea mai votata reteta cu 50 de lei , pentru detalii intrati pe www.retetecupremii.ro, meniul Regulament concurs din cadrul siteului. O zi frumoasa in continuare, si la cat mai multe retete premiate!

  • Fara foto

    Ichim Raluca Elena , 26 februarie 2014

    Va invitam sa va postati retetele pe siteul www.retetecupremii.ro,este o comunitate on-line de gatit ce premiaza o data la o luna cea mai votata reteta cu 50 de lei , pentru detalii intrati pe www.retetecupremii.ro, meniul Regulament concurs din cadrul siteului. O zi frumoasa in continuare, si la cat mai multe retete premiate!

    • Fara foto

      Maria Zamfira Bungardean , 26 februarie 2014

      Oare se poate folosi si pentru imbracat tortul? Sau ai alta alternativa acceptabila si usor de realizat?

    • Fara foto

      Maria Zamfira Bungardean , 26 februarie 2014

      Va invitam sa va postati retetele pe siteul www.retetecupremii.ro,este o comunitate on-line de gatit ce premiaza o data la o luna cea mai votata reteta cu 50 de lei , pentru detalii intrati pe www.retetecupremii.ro, meniul Regulament concurs din cadrul siteului. O zi frumoasa in continuare, si la cat mai multe retete premiate!

    • Fara foto

      Ichim Raluca Elena , 26 februarie 2014

      Va invitam sa va postati retetele pe siteul www.retetecupremii.ro,este o comunitate on-line de gatit ce premiaza o data la o luna cea mai votata reteta cu 50 de lei , pentru detalii intrati pe www.retetecupremii.ro, meniul Regulament concurs din cadrul siteului. O zi frumoasa in continuare, si la cat mai multe retete premiate!

    • Fara foto

      Cruceru Marieta Luminita , 26 februarie 2014

      FOARTE FRUMOS,DAR AR FII BINE SA POSTATII POZE SI CUM SE FAC PETALELE SI ANSAMBLEAZA PANA LA FINALUL UNUI TRANDAFIR . MULTUMESC

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru plastelina de ciocolata neagra:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 gr miere/energizant
  • Pentru plastelina de ciocolata alba:
  • 100 gr ciocolata alba
  • 50 gr miere/energizant

Raporteaza reteta

Retete
de Ichim Raluca
Prajitura Valurile Dunarii

Prajitura Valurile Dunarii

Batem ouale cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Adaugam laptele si uleiul, iar la final

29 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem caise