autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

TRANDAFIRI PANE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 mai 2009

Ingrediente
boboci de trandafiri cu codite si frunzulite,, pesmet,, faina,, ulei,, zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

1.Bobocii de trandafir se spala sub jet de apa ,se scutura putin de apa ,in asa fel incat sa ramana atata apa cat este nevoie ca faina si pesmetul ,amestecate si cu putina apa ,sa faca un aluat gros care sa se lipeasca de petale .Daca bobocul are petale mari ,laterale, acesea se desprind ,se dau separat prin aluatul de pane si se prajesc in ulei incins.
2.Se servesc bobocii pane pe farfurie ,intre ei punandu-se si petale de trandafir proaspete .Se pudreaza cu zahar macinat.Alaturi de aceasta delicatesa , se serveste o dulceata de afine si apa cu gheata.
Daca ti-a placut reteta noastra "TRANDAFIRI PANE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cinnamon roll muffins

Cinnamon roll muffins

Pentru aluat - se pun toate ingredientele intr-un bol si se mixeaza folosind paletele de framantare

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Budinca Zebra

Budinca Zebra

Impartim cantitatea de lapte, de smantana dulce si de zahar in 2 craticioare. Intr-una din ele

13 voturi    2 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2015

    Este adevarat, sunt persoane care nu mananca dulceata de trandafiri, dar, merita sa incerci trandafirii pane, sunt, cu adevarat , o delicatesa.

  • Mircea_Stanescu

    Mircea_Stanescu (Bucatar) , 16 decembrie 2015

    SINCER ???...nu ma incanta ..dulceata de trandafiri, da , ... dar nu facuti pane ....

  • Fara foto

    Gabriela (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    Merita incercat, nu am mai mancat decat dulceata de trandafiri pana cum, sigur incerc

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

      O sa incerc Roda, crede-ma ma tenteza, cand am sa merg la gradina am sa culeg trandafirii sa-i imbrac dupa reteta ta. Sunt o delicatessa desigur!

    • Fara foto

      Vekas Maria , 04 mai 2010

      Multe flori sunt comestibile, mai ales trandafirul , din care se prepara de zeci de ani felurite bunatati.Incercati reteta si veti avea surprize placute.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

      Cred ca e ceva super,nu am auzit de asa ceva pana acum.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 iulie 2009

      Super foarte interesant si cred k este foarte gustos!! Felicitari pentru articol.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

      E tare interesant, zau ca nu am auzit pana acum, dar cred ca e delicios!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 30 mai 2009

      N-am mancat niciodata asa ceva !!!Nici nu ma gindeam la asa ceva !!! Pacat ca nu ai facut si o poza cu rezultatul final !!!

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 16 mai 2009

      Cred ca este un boboc de trandafir delicios. Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • boboci de trandafiri cu codite si frunzulite,
  • pesmet,
  • faina,
  • ulei,
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas (Chef de cuisine)

Este adevarat, sunt persoane care nu mananca dulceata de trandafiri, dar, merita sa incerci trandafirii pane, sunt, cu adevarat , o delicatesa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Placinta taraneasca cu dovleac