Aluatul
Intr-un bol amestecam ingredientele de aluat pina se face un aluat moale daca este lipicios se poate adauga inca putina faina. Se acopera cu nylon si se da putin la frigider.
Umplutura
Intr-un alt bol se desface bulionul cu lingura de ulei si oregano-busuioc ai 1usturoi pisat cui ii place,se da la gust cu putina sare si putin zahar se amesteca totul pina devine un sos consistent.
Aluatul se taie in doua si din fiecare parte se intinde o foaie destul de subtire se unge cu sosul de rosii se presoara brinza si bucatele de masline verzi. Se ruleaza si se taie bucati de 2 cm si se ridica in picioare.Se pun intr-o tava cu pergament si se coc la 190 de grade ptr 20 de minute sau pina sint rumenite. Sint foarte gustoase caldute. Se pot reincalzi putin la microunde.
De asemeni, din acelasi aluat se pot face trandafiri dulci. Eu am pregatit cu nutella si deasupra am presarat nuca sau gem acrisor si nuca de cocos macinata. Ies foarte gustosi.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii