autor:

kok miori

» » , Aperitive, Dulciuri diverse

Trandafiri usori

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 august 2010

Ingrediente
Pentru aluat:, , 2pahare de faina, , 200 gr de unt moale, , 250 gr de brinza de uns 5%, , 1 ou, , 1praf de copt, , , , Pentru umplutura:, , 150 gr bulion de rosii-sos de pita, , 250 gr de brinza galbena rasa, , masline verzi -taiati bucatele, , 1-11/2 lingura oregano uscat, , putina sare, , 1lingura ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Aluatul

Intr-un bol amestecam ingredientele de aluat pina se face un aluat moale daca este lipicios se poate adauga inca putina faina. Se acopera cu nylon si se da putin la frigider.



Umplutura

Intr-un alt bol se desface bulionul cu lingura de ulei si oregano-busuioc ai 1usturoi pisat cui ii place,se da la gust cu putina sare si putin zahar se amesteca totul pina devine un sos consistent.

Aluatul se taie in doua si din fiecare parte se intinde o foaie destul de subtire se unge cu sosul de rosii se presoara brinza si bucatele de masline verzi. Se ruleaza si se taie bucati de 2 cm si se ridica in picioare.Se pun intr-o tava cu pergament si se coc la 190 de grade ptr 20 de minute sau pina sint rumenite. Sint foarte gustoase caldute. Se pot reincalzi putin la microunde.



De asemeni, din acelasi aluat se pot face trandafiri dulci. Eu am pregatit cu nutella si deasupra am presarat nuca sau gem acrisor si nuca de cocos macinata. Ies foarte gustosi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri usori" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosi

Gogosi

Intr-o cana se pun 75 ml de lapte si se adauga drojdia impreuna cu 2 linguri de faina. Se amesteca

3 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Crema de lamaie- Lemon Curd

Crema de lamaie- Lemon Curd

Amestecati intr-o craticioara ouale cu galbenusurile, zaharul, zeama si coaja de la cele doua lamai

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    Cred ca ies tare frumosi.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 17 august 2010

    Apetisanti, trandafirasii tai! Mai fac si eu din cand in cand, cu ingrediente asemanatoare.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2pahare de faina
  • 200 gr de unt moale
  • 250 gr de brinza de uns 5%
  • 1 ou
  • 1praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 150 gr bulion de rosii-sos de pita
  • 250 gr de brinza galbena rasa
  • masline verzi -taiati bucatele
  • 1-11/2 lingura oregano uscat
  • putina sare
  • 1lingura ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Cred ca ies tare frumosi.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi (reteta bunicii) Gogosi (reteta bunicii)

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina se face o gaura in miljocul faini unde se pune oul, zaharul,

41 voturi    4 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Guguluf cu mere