autor:

Catalina

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Trandafirii desertului

Autor: Catalina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Catalina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iulie 2010

Ingrediente
100 g migdale fara pielita, 75 g zahar, 100 g unt, 1 ou, 1 pachetel vanilie, 50 g amidon (fecola) de cartofi, 100-150 g faina, 1/2 plic praf de copt, fulgi de porumb (eventual nuci taiate, migdale)

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

12 voturi

Mod de preparare

Migdalele si zaharul se macina (eu am facut in blender) apoi se pune intr-un castron si se amesteca cu untul moale dupa care se adauga oul si se amesteca bine pana devine pufos. Se adauga vanilia, amidonul, faina (eu am pus cam 130 g, trebuie sa iasa un aluat potrivit, sa nu fie prea tare) iar la final praful de copt. Se fac bile din aluat care se dau prin fulgi de porumb. Se coc la 180°C timp de 15 minute. Se pot lasa asa sau se pudreaza cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafirii desertului" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu branza si cirese/visine

Prajitura cu branza si cirese/visine

1. Se amesteca faina, margarina,oul, zaharul si praful de sare pana capata consistenta unui aluat.

5 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Cornulete foietaj cu dulceata de gutui

Cornulete foietaj cu dulceata de gutui

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia zaharul si sarea.Adaugam iaurtul, zerul( eu am avut lapte

17 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 26 august 2010

    In loc de fecola incercati amidon de porumb sau de cartofi. Eu stiu ca amidon de porumb este minunat in mancaruri ptr copii mici. Dar nu cred ca nu este in comert amidon de porumb sau de cartofi. Au aceleasi calitati-si nu trebuie de pus mult.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    De unde sa luam ...fecola ....

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

    Fecola este un tip de faina fara gluten, dar cu siguranta se poate face adaugand faina in loc de gluten...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

      Creda ca este tare buna. Fecola,este un tip de faina fara gluten.Eu asa stiu.

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

      Suna bine!!!dar ce este "fecola",daca as sti sigur as preparao.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

      Arata tere frumos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

12 voturi

Ingrediente

  • 100 g migdale fara pielita
  • 75 g zahar
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 1 pachetel vanilie
  • 50 g amidon (fecola) de cartofi
  • 100-150 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • fulgi de porumb (eventual nuci taiate
  • migdale)

Raporteaza reteta

Retete
de Catalina
Crema de sparanghel

Crema de sparanghel

Curatati sparanghelul si taiati-l bucati. Tocati marunt ceapa si prajiti-o putin in unt. Adaugati

2 voturi    5 comentarii
30 min
Supe de legume
Prajitura cu fructe

Prajitura cu fructe

Se mixează bine ouăle cu zaharul și zaharul vanilat , pana acesta se topește. Va rezulta o crema

24 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura in doua culori

Prajitura in doua culori

Ouăle se mixează cu zaharul pana devine o crema spumoasa, se adaugă laptele câte puțin, uleiul

8 voturi    9 comentarii
1h
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

In loc de fecola incercati amidon de porumb sau de cartofi. Eu stiu ca amidon de porumb este minunat in mancaruri ptr copii mici. Dar nu cred ca nu este in comert amidon de porumb sau de cartofi. Au aceleasi calitati-si nu trebuie de pus mult.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Papanasi prajiti