autor:

Catalina

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Trandafirii desertului

Autor: Catalina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Catalina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iulie 2010

Ingrediente
100 g migdale fara pielita, 75 g zahar, 100 g unt, 1 ou, 1 pachetel vanilie, 50 g amidon (fecola) de cartofi, 100-150 g faina, 1/2 plic praf de copt, fulgi de porumb (eventual nuci taiate, migdale)

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

12 voturi

Mod de preparare

Migdalele si zaharul se macina (eu am facut in blender) apoi se pune intr-un castron si se amesteca cu untul moale dupa care se adauga oul si se amesteca bine pana devine pufos. Se adauga vanilia, amidonul, faina (eu am pus cam 130 g, trebuie sa iasa un aluat potrivit, sa nu fie prea tare) iar la final praful de copt. Se fac bile din aluat care se dau prin fulgi de porumb. Se coc la 180°C timp de 15 minute. Se pot lasa asa sau se pudreaza cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafirii desertului" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu nuca, caramel si ciocolata

Prajitura cu nuca, caramel si ciocolata

Blatul si crema de ciocolata le putem pregatim cu o zi inainte de asamblare. Pentru blat: mixam

58 voturi    16 comentarii
3h
Prajituri
Prajitura cu mousse de caramel si pere caramelizate

Prajitura cu mousse de caramel si pere caramelizate

Rețeta acestei prăjituri deși pare mai elaborată, nu este deloc complicată. Preparare BLAT: -Se

3 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 26 august 2010

    In loc de fecola incercati amidon de porumb sau de cartofi. Eu stiu ca amidon de porumb este minunat in mancaruri ptr copii mici. Dar nu cred ca nu este in comert amidon de porumb sau de cartofi. Au aceleasi calitati-si nu trebuie de pus mult.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    De unde sa luam ...fecola ....

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

    Fecola este un tip de faina fara gluten, dar cu siguranta se poate face adaugand faina in loc de gluten...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

      Creda ca este tare buna. Fecola,este un tip de faina fara gluten.Eu asa stiu.

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

      Suna bine!!!dar ce este "fecola",daca as sti sigur as preparao.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

      Arata tere frumos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

12 voturi

Ingrediente

  • 100 g migdale fara pielita
  • 75 g zahar
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 1 pachetel vanilie
  • 50 g amidon (fecola) de cartofi
  • 100-150 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • fulgi de porumb (eventual nuci taiate
  • migdale)

Raporteaza reteta

Retete
de Catalina
Crema de sparanghel

Crema de sparanghel

Curatati sparanghelul si taiati-l bucati. Tocati marunt ceapa si prajiti-o putin in unt. Adaugati

2 voturi    5 comentarii
30 min
Supe de legume
Prajitura cu fructe

Prajitura cu fructe

Se mixează bine ouăle cu zaharul și zaharul vanilat , pana acesta se topește. Va rezulta o crema

24 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura in doua culori

Prajitura in doua culori

Ouăle se mixează cu zaharul pana devine o crema spumoasa, se adaugă laptele câte puțin, uleiul

8 voturi    9 comentarii
1h
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

In loc de fecola incercati amidon de porumb sau de cartofi. Eu stiu ca amidon de porumb este minunat in mancaruri ptr copii mici. Dar nu cred ca nu este in comert amidon de porumb sau de cartofi. Au aceleasi calitati-si nu trebuie de pus mult.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu ciocolata