autor:

Vladi

» » Dulciuri diverse

Tarta cu gem si nuca

Autor: Vladi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vladi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 noiembrie 2012

Ingrediente
- 300g faina, - 3 oua, - 125g zahar, - 125g unt, - 1/2 plic praf de copt, - 1 borcan de compot visine, - 100 nuca, - estenta de rom, - un varf de cutit de sare, - 350 - 400g gem ( dulce acrisor )

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

1. 2 galbenusuri + 1 ou intreg se amesteca cu zaharul, untul topit, esnta de rom dupa gust, praful de sare

2. Dupa ce s-a omogenizat compozitia se adauga faina in care ati pus in prealabil praful de copt si pe care ati cernut-o. Se amesteca bine, dupa care se framanta pana ce s-a inghitit toata faina si aluatul s-a omogenizat, dupa care se da 1h la frigider, ca sa se cunoasca toate cele intre ele

3. Se unge o forma de tarta cu unt

4. Gemul ( eu am l-am ales pe cel de cirese in care am daugat 3 lingurite de zeama de lamaie )se ameste ca nuca ( sfaramata, macnata sau intreaga dupa preferinte )

6. Dupa ce s-a scos aluatul de la frigider se aseaza in forma de tarta, se intinde gemul si se adauga visinele din compot.

7. Se da la cuptor cca 40 - 45 minute la 180 grade la foc mediu



Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • - 300g faina
  • - 3 oua
  • - 125g zahar
  • - 125g unt
  • - 1/2 plic praf de copt
  • - 1 borcan de compot visine
  • - 100 nuca
  • - estenta de rom
  • - un varf de cutit de sare
  • - 350 - 400g gem ( dulce acrisor )

Raporteaza reteta

Retete
de Vladi
Sarmale cu ciolan de porc invelite in bacon

Sarmale cu ciolan de porc invelite in bacon

1. Se pregatesc foile de varza pt sarmale, se toaca restul de varza ramasa fideluta. 2. Toata carnea

5 voturi    2 comentarii
5h
Mancaruri cu carne
Omleta pe pat de bacon cu parmezan

Omleta pe pat de bacon cu parmezan

1. Se bat ouale si se pune sare, piper, verdeturile de provence si o lingura de parmezan proaspat

4 voturi    2 comentarii
15 min
Aperitive cu oua
File de somon cu piure de telina

File de somon cu piure de telina

1. Carnea se lasa la scurs si se inveleste cu proasaope de hartie. 2. Telina si morcovul se toaca

4 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu visine