Tarta cu gem si nuca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu gem si nuca

Ingrediente

  • - 300g faina
  • - 3 oua
  • - 125g zahar
  • - 125g unt
  • - 1/2 plic praf de copt
  • - 1 borcan de compot visine
  • - 100 nuca
  • - estenta de rom
  • - un varf de cutit de sare
  • - 350 - 400g gem ( dulce acrisor )

Mod de preparare

1. 2 galbenusuri + 1 ou intreg se amesteca cu zaharul, untul topit, esnta de rom dupa gust, praful de sare

2. Dupa ce s-a omogenizat compozitia se adauga faina in care ati pus in prealabil praful de copt si pe care ati cernut-o. Se amesteca bine, dupa care se framanta pana ce s-a inghitit toata faina si aluatul s-a omogenizat, dupa care se da 1h la frigider, ca sa se cunoasca toate cele intre ele

3. Se unge o forma de tarta cu unt

4. Gemul ( eu am l-am ales pe cel de cirese in care am daugat 3 lingurite de zeama de lamaie )se ameste ca nuca ( sfaramata, macnata sau intreaga dupa preferinte )

6. Dupa ce s-a scos aluatul de la frigider se aseaza in forma de tarta, se intinde gemul si se adauga visinele din compot.

7. Se da la cuptor cca 40 - 45 minute la 180 grade la foc mediu

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise