Se incalzeste cuptorul la 200°C. Se bate untul/margarina cu zaharul brun, zaharul vanilat si mierea intr-un vas.Se amesteca faina cu bicarbonatul, praful de copt, scortisoara si condimetele pentru turta dulce.Se inglobeaza faina in amestecul cu unt si se amesteca pana se obtine o coca.Daca nu se leaga, se adauga un strop de apa.
Se intinde aluatul pe suprfata de lucru si se decupeaza formele necesare pentru a obtine 4 vagoane : primul de unde se conduce trenul, urmatoarele doua sunt de marfa, iar ultimul va fi vagonul in care va sta un omulet din turta dulce.
Se coc toate formele 12-15 minute, pana cand devin ferme si putin mai inchise la culoare pe margini.Se lasa la racit cateva minute, pentru a se intari, apoi se decupeaza usor pe margini dupa model, pentru a obtine margini precise.
Se lipesc formle intre ele cu glazura obtinuta din albus de ou si zahar si se lasa sa stea peste noapte pentru a se intari.Apoi se decoreaza trenuletul cu bomboane, lipindu-le cu glazura facuta din albus de ou si zahar.
Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)

Prepara reteta clasica de prajitura Albinita, cu foi fragede cu miere, crema gustoasa de gris si gem acrisor. Simpla,...
Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa
Se curata de coaja feliile de dovleac placintar, cartoful la fel, se spala si gutuia si se dau prin razatoarea mica.
Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon
Pulpele de pui, spalate si zvantate, se subtiaza uniform.
Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii