autor:

» » Aperitive

Trigoane cu branza

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 300 g telemea desarata, , 50 g cascaval ras, , 1 ou, , piper alb, , 15 foi de placinta, , 2 linguri ulei de masline, , 2 linguri unt topit.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180°C. Se pune telemeaua intr-un castron, se sfarma cu furculita, se adauga cascavalul ras si oul batut si se amesteca bine. Se amesteca untul topit cu uleiul, se unge o foaie de placinta si se impatureste in trei, pe lung. Pe coltul aluatului impaturit se pune o lingura de branza si se acopera cu celalalt colt, formandu-se un triunghi. Se continua asa pana la capatul aluatului si apoi se umplu, pe rand, si celelalte foi, pana ce se termina amestecul de branza. Se aseaza trigoanele pe o tava unsa, se ung cu unt si ulei, se dau la cuptor si se coc 20 de minute, pana ce se rumenesc frumos si devin crocante. In amestecul de branza se pot incorpora - dupa gust - verdeturi (patrunjel, marar, busuioc etc.), iar inainte de a coace trigoanele, peste ele se pot presara seminte de susan.
Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Trigoane cu branza

Trigoane cu branza

Lasam aluatul la decongelat de seara in frigider. Dam branza pe razatoare si o amestecam cu un

15 voturi    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Trigoane cu branza sarata

Trigoane cu branza sarata

Un aperitiv foarte gustos, crocante la exterior si moi in interior. Au o textura frumoasa, se desfac

3 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri pentru copii

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 300 g telemea desarata
  • 50 g cascaval ras
  • 1 ou
  • piper alb
  • 15 foi de placinta
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri unt topit.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Triunghiuri cu telemea