autor:

LUMINITA

» » Aperitive

TRIGOANE CU BRANZA

Autor: LUMINITA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 24 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUMINITA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 24 martie 2009

Ingrediente
Ingrediente:, 300 g telemea desarata, 50 g cascaval ras, 1 ou, piper alb, 15 foi de placinta, 2 linguri ulei de, masline, 2 linguri unt topit

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 180 de grade. Se pune telemeaua intr-un castron, se sfarma cu furculita,
se adauga cascavalul ras si oul batut si se amesteca bine. Se amesteca untul topit cu uleiul, se
unge o foaie de placinta si se impatureste in trei, pe lung. Pe coltul aluatului impaturit se pune
o lingura de branza si se acopera cu celalalt colt, formandu-se un triunghi. Se continua asa
pana la capatul aluatului si apoi se umplu, pe rand, si celelalte foi, pana ce se termina
amestecul de branza. Se aseaza trigoanele pe o tava unsa, se ung cu unt si ulei, se dau la
cuptor si se coc 20 de minute, pana ce se rumenesc frumos si devin crocante. In amestecul de
branza se pot incorpora - dupa gust - verdeturi (patrunjel, marar, busuioc etc.), iar inainte de a
coace trigoanele, peste ele se pot presara seminte de susan.
Daca ti-a placut reteta noastra "TRIGOANE CU BRANZA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Trigoane cu branza

Trigoane cu branza

Lasam aluatul la decongelat de seara in frigider. Dam branza pe razatoare si o amestecam cu un

10 voturi    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Trigoane cu branza sarata

Trigoane cu branza sarata

Un aperitiv foarte gustos, crocante la exterior si moi in interior. Au o textura frumoasa, se desfac

3 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri pentru copii

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 30 martie 2009

    Cred ca se pot presara si cu putin cascaval ras

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 300 g telemea desarata
  • 50 g cascaval ras
  • 1 ou
  • piper alb
  • 15 foi de placinta
  • 2 linguri ulei de
  • masline
  • 2 linguri unt topit

Raporteaza reteta

Retete
de LUMINITA
Mirinda

Mirinda

Blatul: se face ca si la reteta de "chec simplu", numai ca se pune in tava patrata sau dreptunghiulara

2 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Cred ca se pot presara si cu putin cascaval ras

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci