autor:

Daniela_Gherca

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Aperitive cu brinza, Mancaruri pentru copii

Trigoane cu branza sarata

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 septembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 septembrie 2016

Ingrediente
Aluat:, 500g faina, 1 ou, 1 cub drojdie, 1 lingurita zahar, 250ml lapte, 1 lingurita sare, 1 cub unt (la temperatura camerei) 25g, Pentru uns aluatul:, 50g unt topit, 4 linguri ulei, Umplutura:, 400g branza de vaci, 100g telemea sarata, 1 ou, 1 albus, Pentru uns deasupra:, 1 galbenus de ou, 2 linguri lapte, susan, mac

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Un aperitiv foarte gustos, crocante la exterior si moi in interior. Au o textura frumoasa, se desfac in foite si sunt asa de bune incat se evapora imediat!
Dar ce poti sa iti doresti mai mult atunci cand trebuie sa iei si la pachet...
Merita incercate!

Drojdia o dizolvam impreuna cu lingurita de zahar si oul, amestecam bine pana obtinem o pasta moale!
Intr-un bol punem faina, este bine sa o cernem inainte sau sa o amestecam cu un tel impreuna cu sarea. In centrul bolului facem o gropita si adaugam pasta de drojdie, laptele caldut si framantam un aluat elastic si omogen, apoi adaugam untul si framantam pana obtinem un aluat nelipicios. Acoperim bolul cu o folie de plastic si lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Intre timp facem umplutura:
Branza de vaci o amestecam cu telemeaua, oul, albusul de ou si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Pentru uns aluatul:
Untul topit il amestecam cu uleiul si il lasam putin, ca sa nu fie foarte fierbinte inainte de utilizare.
Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 16 bucati de cca.55g fiecare.
Fiecare bila o intindem foarte bine intr-o forma dreptunghiulara, ungem foaia cu untul topit amestecat cu ulei, apoi o dam in jumatate pe lungime (trebuie sa fie lung si ingust) si punem 1 lingura de umplutura la un capat, apoi aducem unul din colturile aluatului peste umplutura (obtinem un triunghi) si rulam pana la capat in triunghi pana obtinem un trigon.
Asa procedam pentru toate celelalte bile.
Asezam trigoanele intr-o tava cu hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte, presaram putin mac si susan deasupra, apoi dam tava la cuptor pana cand s-au rumenit frumos deasupra.
Le lasam sa se racoreasca si se pot servi atat caldute cat si reci.

Mentiuni:

1.Pentru uns foaia puteti folosi untura in loc de unt, sunt mai fragede!
2.Puteti pune ce branza va place, important este sa fie sarata sau sa puneti sare in cazul in care nu are!
3.Cand formati trigoanele va puteti ajuta de putin ulei!
4.Foaia trebuie sa fie elastica si cat mai subtire atunci cand o ungeti, pentru a obtine o textura frumoasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri pentru copii
Rulada cu zucchini

Rulada cu zucchini

Pun peste ou si parmezan putina sare si amestec bine, apoi adaug zucchini ras si scurs de zeama.

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri pentru copii
Briose cu aroma de vanilie

Briose cu aroma de vanilie

Aceste briose sunt perfecte pentru pachetelul de zi cu zi. Topim untul și îl lăsăm să

5 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri pentru copii

  • 0 comentarii

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500g faina
  • 1 ou
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 250ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 cub unt (la temperatura camerei) 25g
  • Pentru uns aluatul:
  • 50g unt topit
  • 4 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 400g branza de vaci
  • 100g telemea sarata
  • 1 ou
  • 1 albus
  • Pentru uns deasupra:
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri lapte
  • susan
  • mac

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

21 voturi    3 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

11 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

10 voturi    2 comentarii
2h
Retete de Pasti
Retete

din Mancaruri pentru copii

Pilaf de orez cu pui Pilaf de orez cu pui

Pilaf de orez cu carne de pui, o reteta simpla, gustoasa si usor de preparat. O puteti face deasemeni si cu carne de rata sau curcan.  Ideal

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Budinca de gris Budinca de gris

Separam ouale. Batem albusurile spuma impreuna cu zaharul dupa care adaugam si galbenusurile. Incorporam grisul treptat cu ajutorul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Clatite cu iaurt