Trigoane cu branza sarata

Trigoane cu branza sarata. Intr-un bol punem faina, este bine sa o cernem inainte sau sa o amestecam cu un tel impreuna cu sarea.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Trigoane cu branza sarata

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500g faina
  • 1 ou
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 250ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 cub unt (la temperatura camerei) 25g
  • Pentru uns aluatul:
  • 50g unt topit
  • 4 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 400g branza de vaci
  • 100g telemea sarata
  • 1 ou
  • 1 albus
  • Pentru uns deasupra:
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri lapte
  • susan
  • mac

Mod de preparare

Un aperitiv foarte gustos, crocante la exterior si moi in interior. Au o textura frumoasa, se desfac in foite si sunt asa de bune incat se evapora imediat!

Dar ce poti sa iti doresti mai mult atunci cand trebuie sa iei si la pachet...

Merita incercate!

Drojdia o dizolvam impreuna cu lingurita de zahar si oul, amestecam bine pana obtinem o pasta moale!

Intr-un bol punem faina, este bine sa o cernem inainte sau sa o amestecam cu un tel impreuna cu sarea. In centrul bolului facem o gropita si adaugam pasta de drojdie, laptele caldut si framantam un aluat elastic si omogen, apoi adaugam untul si framantam pana obtinem un aluat nelipicios. Acoperim bolul cu o folie de plastic si lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Intre timp facem umplutura:

Branza de vaci o amestecam cu telemeaua, oul, albusul de ou si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Pentru uns aluatul:

Untul topit il amestecam cu uleiul si il lasam putin, ca sa nu fie foarte fierbinte inainte de utilizare.

Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 16 bucati de cca.55g fiecare.

Fiecare bila o intindem foarte bine intr-o forma dreptunghiulara, ungem foaia cu untul topit amestecat cu ulei, apoi o dam in jumatate pe lungime (trebuie sa fie lung si ingust) si punem 1 lingura de umplutura la un capat, apoi aducem unul din colturile aluatului peste umplutura (obtinem un triunghi) si rulam pana la capat in triunghi pana obtinem un trigon.

Asa procedam pentru toate celelalte bile.

Asezam trigoanele intr-o tava cu hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte, presaram putin mac si susan deasupra, apoi dam tava la cuptor pana cand s-au rumenit frumos deasupra.

Le lasam sa se racoreasca si se pot servi atat caldute cat si reci.

Mentiuni:

1.Pentru uns foaia puteti folosi untura in loc de unt, sunt mai fragede!

2.Puteti pune ce branza va place, important este sa fie sarata sau sa puneti sare in cazul in care nu are!

3.Cand formati trigoanele va puteti ajuta de putin ulei!

4.Foaia trebuie sa fie elastica si cat mai subtire atunci cand o ungeti, pentru a obtine o textura frumoasa!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pariziene cu branza dulce

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce
Chiftelute aperitiv

Chiftelute aperitiv

Reteta de chiftelute aperitiv. Chiftelute aperitiv reteta simpla. Reteta de chiftelute pentru platourile cu aperitive....

Chiftelute aperitiv
Prajitura cu nuci si ciocolata

Prajitura cu nuci si ciocolata

Reteta de prajitura cu ciocolata si nuci. Prajitura cu nuci si ciocolata reteta pas cu pas. Retete de prajituri cu nuci....

Prajitura cu nuci si ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise