autor:

Daniela_Gherca

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Aperitive cu brinza, Mancaruri pentru copii

Trigoane cu branza sarata

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 septembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 septembrie 2016

Ingrediente
Aluat:, 500g faina, 1 ou, 1 cub drojdie, 1 lingurita zahar, 250ml lapte, 1 lingurita sare, 1 cub unt (la temperatura camerei) 25g, Pentru uns aluatul:, 50g unt topit, 4 linguri ulei, Umplutura:, 400g branza de vaci, 100g telemea sarata, 1 ou, 1 albus, Pentru uns deasupra:, 1 galbenus de ou, 2 linguri lapte, susan, mac

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Un aperitiv foarte gustos, crocante la exterior si moi in interior. Au o textura frumoasa, se desfac in foite si sunt asa de bune incat se evapora imediat!

Dar ce poti sa iti doresti mai mult atunci cand trebuie sa iei si la pachet...

Merita incercate!



Drojdia o dizolvam impreuna cu lingurita de zahar si oul, amestecam bine pana obtinem o pasta moale!

Intr-un bol punem faina, este bine sa o cernem inainte sau sa o amestecam cu un tel impreuna cu sarea. In centrul bolului facem o gropita si adaugam pasta de drojdie, laptele caldut si framantam un aluat elastic si omogen, apoi adaugam untul si framantam pana obtinem un aluat nelipicios. Acoperim bolul cu o folie de plastic si lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Intre timp facem umplutura:

Branza de vaci o amestecam cu telemeaua, oul, albusul de ou si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Pentru uns aluatul:

Untul topit il amestecam cu uleiul si il lasam putin, ca sa nu fie foarte fierbinte inainte de utilizare.

Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 16 bucati de cca.55g fiecare.

Fiecare bila o intindem foarte bine intr-o forma dreptunghiulara, ungem foaia cu untul topit amestecat cu ulei, apoi o dam in jumatate pe lungime (trebuie sa fie lung si ingust) si punem 1 lingura de umplutura la un capat, apoi aducem unul din colturile aluatului peste umplutura (obtinem un triunghi) si rulam pana la capat in triunghi pana obtinem un trigon.

Asa procedam pentru toate celelalte bile.

Asezam trigoanele intr-o tava cu hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte, presaram putin mac si susan deasupra, apoi dam tava la cuptor pana cand s-au rumenit frumos deasupra.

Le lasam sa se racoreasca si se pot servi atat caldute cat si reci.



Mentiuni:



1.Pentru uns foaia puteti folosi untura in loc de unt, sunt mai fragede!

2.Puteti pune ce branza va place, important este sa fie sarata sau sa puneti sare in cazul in care nu are!

3.Cand formati trigoanele va puteti ajuta de putin ulei!

4.Foaia trebuie sa fie elastica si cat mai subtire atunci cand o ungeti, pentru a obtine o textura frumoasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri pentru copii
Dulceata de mure

Dulceata de mure

Se spala murele cu grija pentru a nu le zdrobi si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara

2 voturi    0 comentarii
3h
Mancaruri pentru copii
Cornulete cu gem

Cornulete cu gem

Reteta am invatat-o de la mama si mi se pare ideala pentru pachet la serviciu sau scoala. Tin minte

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri pentru copii

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 15 %
229.99 lei
195.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500g faina
  • 1 ou
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 250ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 cub unt (la temperatura camerei) 25g
  • Pentru uns aluatul:
  • 50g unt topit
  • 4 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 400g branza de vaci
  • 100g telemea sarata
  • 1 ou
  • 1 albus
  • Pentru uns deasupra:
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri lapte
  • susan
  • mac

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

18 voturi    3 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

8 voturi    1 comentariu
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri pentru copii

Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

Astazi va voi impartasi reteta mamei de dulceata de capsuni. Fara conservati. Fiind dulceturi de vara, trebuie consumate repede. E gustul

4 voturi    2 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Sufleu de brocoli Sufleu de brocoli

Se desface brocoli in bucatele mai mici, se spala si apoi se pun la fiert in apa clocotita cu legumele deshidrate, cca. 10 minute. Se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Martisor fluturas