Trigoane cu branza si menta

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 24 foi de placinta,
  • 250 g telemea,
  • 100 g cascaval ras,
  • 1 ou,
  • 1/2 legatura marar verde,
  • 1/2 legatura menta proaspata (se gaseste la supermarket),
  • 50 g unt,
  • piper.

Mod de preparare

Topiti incet untul, la foc mic, intr-o craticioara, adunati spuma de la suprafata si varsati-l, apoi, intr-un bol, avand grija ca zerul albicios depus pe fundul cratitei sa ramana acolo.

Zdrobiti cu furculita branza telemea (nu prea marunt), adaugati cascavalul ras si oul batut, amestecati bine umplutura, incorporati mararul si menta taiate cu foarfeca si piper dupa gust.

Incingeti cuptorul la 200gr.. Asezati cate doua foi de placinta una peste alta si indoiti marginile de pe toate cele 4 laturi, in asa fel incat sa obtineti un dreptunghi.

Puneti putina umplutura pe una din extremitatile dreptunghiului (cea de jos), indoiti aluatul peste ea, formand un triunghi, continuati sa-l indoiti la fel, pana sus, la capatul dreptunghiului, si bagati marginea aluatului in interiorul triunghiului, ca sa nu iasa umplutura.

Procedati la fel cu toate foile de placinta (cate 2 de persoana).

Ungeti trigoanele cu untul limpezit, puneti-le pe o tava si dati-le 10-12 minute la cuptor.

Serviti-le reci sau calde, eventual cu salata, cu sferturi de rosii si cateva masline.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise