Topiti incet untul, la foc mic, intr-o craticioara, adunati spuma de la suprafata si varsati-l, apoi, intr-un bol, avand grija ca zerul albicios depus pe fundul cratitei sa ramana acolo.
Zdrobiti cu furculita branza telemea (nu prea marunt), adaugati cascavalul ras si oul batut, amestecati bine umplutura, incorporati mararul si menta taiate cu foarfeca si piper dupa gust.
Incingeti cuptorul la 200gr.. Asezati cate doua foi de placinta una peste alta si indoiti marginile de pe toate cele 4 laturi, in asa fel incat sa obtineti un dreptunghi.
Puneti putina umplutura pe una din extremitatile dreptunghiului (cea de jos), indoiti aluatul peste ea, formand un triunghi, continuati sa-l indoiti la fel, pana sus, la capatul dreptunghiului, si bagati marginea aluatului in interiorul triunghiului, ca sa nu iasa umplutura.
Procedati la fel cu toate foile de placinta (cate 2 de persoana).
Ungeti trigoanele cu untul limpezit, puneti-le pe o tava si dati-le 10-12 minute la cuptor.
Serviti-le reci sau calde, eventual cu salata, cu sferturi de rosii si cateva masline.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii