autor:

Fara foto

» » Aperitive

Trigoane cu branza

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 18 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 18 aprilie 2005

Ingrediente
300 g telemea desarata, 50 g cascaval ras, 1 ou, piper alb, 15 foi de placinta, 2 linguri ulei de masline, 2 linguri unt topit.,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

20 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180°C. Se pune telemeaua intr-un castron, se sfarma cu furculita, se adauga cascavalul ras si oul batut si se amesteca bine. Se amesteca untul topit cu uleiul, se unge o foaie de placinta si se impatureste in trei, pe lung. Pe coltul aluatului impaturit se pune o lingura de branza si se acopera cu celalalt colt, formandu-se un triunghi. Se continua asa pana la capatul aluatului si apoi se umplu, pe rand, si celelalte foi, pana ce se termina amestecul de branza. Se aseaza trigoanele pe o tava unsa, se ung cu unt si ulei, se dau la cuptor si se coc 20 de minute, pana ce se rumenesc frumos si devin crocante. In amestecul de branza se pot incorpora - dupa gust - verdeturi (patrunjel, marar, busuioc etc.), iar inainte de a coace trigoanele, peste ele se pot presara seminte de susan.
Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Trigoane cu branza

Trigoane cu branza

Lasam aluatul la decongelat de seara in frigider. Dam branza pe razatoare si o amestecam cu un

10 voturi    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Trigoane cu branza sarata

Trigoane cu branza sarata

Un aperitiv foarte gustos, crocante la exterior si moi in interior. Au o textura frumoasa, se desfac

3 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri pentru copii

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

20 voturi

Ingrediente

  • 300 g telemea desarata
  • 50 g cascaval ras
  • 1 ou
  • piper alb
  • 15 foi de placinta
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri unt topit.

Raporteaza reteta

burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bune.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Placintele impaturite