autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Trigoane cu carne

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 10 foi de placinta, , 4 cepe mici (de arpagic), , 500 g pulpa de vita tocata, , 1 ou, , 1 legatura patrunjel verde, , 8 frunze de menta, , 1/2 cub Knorr (de pasare) maruntit, , 1 lingurita mirodenii diverse (rozmarin, cimbru, salvie) macinate, , 1 varf de cutit ardei iute maruntit, , 3 linguri de masline, , 50 g unt, , sare.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

Incingeti intr-o tigaie putin ulei si rumeniti carnea tocata la foc mai iute. Curatati ceapa, tocati-o marunt si caliti-o putin, impreuna cu carnea, mai adaugati putin ulei. Adaugati cubul de Knorr, 1/2 de pahar cu apa, sare si mirodeniile macinate.
Lasati sa fiarba incet circa 15 minute, incorporand, spre sfarsit, ardeiul iute, patrunjelul si menta taiate marunt.
Amestecati bine, luati carnea de pe foc, adaugati si oul si amestecati din nou.
Incingeti cuptorul la 200gr.. Taiati foile de placinta in doua, ungeti-le cu un strat de umplutura, indoiti-le in forma de triunghi, lipiti marginile apasand cu degetele, ungeti-le cu unt topit si dati-le 10 minute la cuptor.
Serviti triunghiurile fierbinti cu o salata mixta si sferturi de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Pateuri

Pateuri

Umplutura de sunca: se fierbe la foc mic faina dizolvata in lapte amestecand continuu pana cand sosul

15 voturi    6 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Paté din ficat de curcan cu vin rosu

Paté din ficat de curcan cu vin rosu

Curatam cepele, le spalam si le stergem cu un servet absorbant, apoi le taiem julien. Punem vasul

2 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 10 foi de placinta
  • 4 cepe mici (de arpagic)
  • 500 g pulpa de vita tocata
  • 1 ou
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 8 frunze de menta
  • 1/2 cub Knorr (de pasare) maruntit
  • 1 lingurita mirodenii diverse (rozmarin
  • cimbru
  • salvie) macinate
  • 1 varf de cutit ardei iute maruntit
  • 3 linguri de masline
  • 50 g unt
  • sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Aripioare in crusta crocanta cu sos dulce picant