autor:

Gatiticuspor

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Trigoane cu mere

Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 iunie 2014

Ingrediente
- 2 mere, - o foaie aluat foietaj, - 50 g mix de alune, nuci, migdale tocate marunt, - o lingurita scortisoara, - un varf cutit nucsoara, - 3-4 linguri zahar, - un galbenus de ou si putin lapte pentru uns

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Curatati merele de coaja apoi tocati-le marunt. Amestecati merele cu alunele tocate, zaharul, scortisoara si nucsoara.



Taiati aluatul de foietaj in patrate de marimea dorita, adaugati o lingurita din amestecul cu mere pe unul din colturi si acoperiti cu celalalt colt astfel incat sa obtineti un triunghi. Sigilati cu ajutorul unei furculite apasand usor pe marginile triunghiului.



Ungeti cu galbenusul de ou amestecat cu putin lapte apoi presarati cu putin zahar. Coaceti in cuptorul incins la 180C/gaz 4 pentru 20-25 de minute sau pana ce capata o culoare aurie.



POFTA BUNA!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada glazurata

Rulada glazurata

Se bat albusurile spuma, se adauga zahar, galbenusuri, ulei, vanilie, faina, praf de copt stins cu

6 voturi    2 comentarii
50 min
Prajituri
Saratele

Saratele

400gr faina,untul,laptele,sarea si drojdia dizolvata in 3-4 linguri lapte,se amesteca bine.Se mai

27 voturi    14 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
699.99 lei
559.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Popa Emilia , 30 iunie 2014

    super.

  • Fara foto

    Lucia Gheorghe , 16 iunie 2014

    foarte gustoase

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • - 2 mere
  • - o foaie aluat foietaj
  • - 50 g mix de alune
  • nuci
  • migdale tocate marunt
  • - o lingurita scortisoara
  • - un varf cutit nucsoara
  • - 3-4 linguri zahar
  • - un galbenus de ou si putin lapte pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de Gatiticuspor
Mille - Feuille

Mille - Feuille

CREME PATISSIERE: Puneti zaharul vanilat, ouale si faina intr-un castron peste care adaugati

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Se curata cartofii, ceapa si morcovul, si se taie marunt. Se pun ceapa, morcovul si ciupercile la

3 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei Umpluti

Ardei Umpluti

Pentru aceasta reteta eu am folosit 4 ardei kapia pe care i-am taiat in 3 caci erau foarte mari si

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu branza de vaci