autor:

Fara foto

» » Prajituri

TRIGOANE

Autor: Scurtu Isaia-Danut (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 septembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Scurtu Isaia-Danut (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 septembrie 2008

Ingrediente
1/2 kg foi de placinte (strudel), 250 g nuci macinate, 30 g pesmet, 150 ml lapte, 100 g zahar, coaja de lamiie, unt, untdelemn sau margarina., , Siropul: 250 g zahar, 200 ml apa, 50-100 ml rom, 3 linguri zeama de lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Foaia de placinta se taie in fisii de 6-7 cm latime si cca 40 cm lungime. Se suprapun 2-3 fasii stropite intre ele: fasia de deasupra se unge cu pensula muiata in grasime. La un capat se pune o lingurita cu varf din umplutura de nuci amestecata cu pesmet (nucile macinate, laptele, zaharul si coaja de lamaie se amesteca pe foc, 2-3 minute, pina cind se ingroasa; dupa ce s-a racit, compozitia se amesteca cu pesmetul). Fasiile se indoaie, in forma de triunghi, peste nuca si se ruleaza in continuare, in triunghi, pina la sfirsit. Triunghiurile se asaza in tava unsa putin, cu o distanta de 2 cm intre ele, si apoi se ung si deasupra cu grasime. Tava se introduce in cuptorul bine incalzit la foc mijlociu, unde se lasa 30 minute, pina cind trigoanele se rumenesc putin. Dupa ce tava s-a scos din cuptor, trigoanele fierbinti se iau cu o spatula si se trec, un minut, in siropul caldut, preparat ca pentru baclava si se asaza pe platou. Dupa ce au absorbit siropul (care s-a luat odata cu ele), se servesc. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "TRIGOANE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Trigoane cu branza

Trigoane cu branza

Lasam aluatul la decongelat de seara in frigider. Dam branza pe razatoare si o amestecam cu un

10 voturi    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Trigoane cu nuca

Trigoane cu nuca

Intr-o cratita de marime medie, preparati siropul. Puneti la fiert cei 200 ml de apa cu mierea si

1 vot    2 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg foi de placinte (strudel)
  • 250 g nuci macinate
  • 30 g pesmet
  • 150 ml lapte
  • 100 g zahar
  • coaja de lamiie
  • unt
  • untdelemn sau margarina.
  • Siropul: 250 g zahar
  • 200 ml apa
  • 50-100 ml rom
  • 3 linguri zeama de lamaie.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Placinta cu dovleac