autor:

Fara foto

» » Prajituri

TRIGOANE

Autor: Scurtu Isaia-Danut (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 septembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Scurtu Isaia-Danut (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 septembrie 2008

Ingrediente
1/2 kg foi de placinte (strudel), 250 g nuci macinate, 30 g pesmet, 150 ml lapte, 100 g zahar, coaja de lamiie, unt, untdelemn sau margarina., , Siropul: 250 g zahar, 200 ml apa, 50-100 ml rom, 3 linguri zeama de lamaie.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Foaia de placinta se taie in fisii de 6-7 cm latime si cca 40 cm lungime. Se suprapun 2-3 fasii stropite intre ele: fasia de deasupra se unge cu pensula muiata in grasime. La un capat se pune o lingurita cu varf din umplutura de nuci amestecata cu pesmet (nucile macinate, laptele, zaharul si coaja de lamaie se amesteca pe foc, 2-3 minute, pina cind se ingroasa; dupa ce s-a racit, compozitia se amesteca cu pesmetul). Fasiile se indoaie, in forma de triunghi, peste nuca si se ruleaza in continuare, in triunghi, pina la sfirsit. Triunghiurile se asaza in tava unsa putin, cu o distanta de 2 cm intre ele, si apoi se ung si deasupra cu grasime. Tava se introduce in cuptorul bine incalzit la foc mijlociu, unde se lasa 30 minute, pina cind trigoanele se rumenesc putin. Dupa ce tava s-a scos din cuptor, trigoanele fierbinti se iau cu o spatula si se trec, un minut, in siropul caldut, preparat ca pentru baclava si se asaza pe platou. Dupa ce au absorbit siropul (care s-a luat odata cu ele), se servesc. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "TRIGOANE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Trigoane cu branza

Trigoane cu branza

Lasam aluatul la decongelat de seara in frigider. Dam branza pe razatoare si o amestecam cu un

11 voturi    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Trigoane cu banza dulce

Trigoane cu banza dulce

Preparam umplutura in felul urmator: amestecam branza cu zaharul, ouale, grisul, stafidele. Luam

19 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg foi de placinte (strudel)
  • 250 g nuci macinate
  • 30 g pesmet
  • 150 ml lapte
  • 100 g zahar
  • coaja de lamiie
  • unt
  • untdelemn sau margarina.
  • Siropul: 250 g zahar
  • 200 ml apa
  • 50-100 ml rom
  • 3 linguri zeama de lamaie.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Salam de biscuiti