autor:

CulinaryRainbow

» » Dulciuri diverse

”Triunghiuladă” cu cocos

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 februarie 2015

Ingrediente
Ingrediente pentru foi:, 500 g biscuiți populari/economic, 250 ml lapte de soia ( se poate înlocui cu lapte de vacă ), 100 g zahăr brun, 50 g unt de cocos ( se poate înlocui cu margarina vegetală nehidrogenată ), 5 linguri cu pudră de roșcove sau 4 linguri cu cacao, , Ingrediente pentru umplutura de cocos:, 250 g nucă de cocos, 70 g zahăr pudră, 150 g unt de cocos ( se poate înlocui cu margarină vegetală nehidrogenată ), coaja rasă de la un grapefruit, o păstaie de vanilie su zahăr vanilinat

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Vă place cum sună ”triunghiuladă”? :)) Când am vrut să pun rulada la rece am scăpat-o pe masă și s-a netezit puțin. :) Am ajutat-o și eu cu palmele și am presat-o ușor sub forma unui triunghi și-apoi, cum nu puteam să-i spun ruladă, draga mea Merișor a botezat-o instantaneu ”triunghiuladă”. Așa a rămas. :))

E un desert rapid, ușor și e de post. Cât despre aspect, lumea mă întreabă cum i-am dat formă și vă spun sincer că a fost un accident. :)



Cu siguranță mulți dintre voi ați pregătit măcar o dată salam de biscuiți, deci, vă va fi foarte ușor să pregătiți foile.

Să vă reamintesc totuși. :)



Am rupt biscuiții lăsând și bucățele mai mari pentru a obține o foaie cu un aspect frumos. Am încălzit ușor laptele împreună cu zahărul și untul de cocos, apoi l-am turnat peste biscuiții sfărâmați. Am presărat pudra de roșcove, apoi am amestecat cu o lingură din lemn până am omogenizat compoziția. Am împărțit-o în două și am întins-o uniform pe o bucată de folie alimentară.



Pentru umplutura am păstrat untul de cocos în stare mai solidă, și l-am amestecat cu toate ingredientele de mai sus. Am obținut o cremă tartinabilă minunată pe care am împărțit-o la rândul ei și am așezat-o peste foile din biscuiți.

Am început să rulez ușor până când am obținut un baton învelit în folie. Folia alimentară ne ajută în primul rând să rulăm fără probleme desertul, apoi ea rămâne ca înveliș al ruladei.



Înainte de a fi tăiată, rulada trebuie să stea la rece ce puțin o oră.

S-aveți poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "”Triunghiuladă” cu cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Negresa cu cocos

Negresa cu cocos

Se amesteca toate ingredientele solide (zaharul, cacaua, nuca de cocos si coaja de lamaie). Se pune

24 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Cozonac minunat cu cocos si mandarine

Cozonac minunat cu cocos si mandarine

Pentru inceput tapetam doua tavi de cozonac cu hartie cerata.Le punem deoparte. *Acum incepem

4 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Doina Buia , 03 iulie 2015

    Mi'aduc aminte că în copilărie , această prajitura se numea " mozaic!""

  • Fara foto

    Culinary Rainbows , 05 martie 2015

    Roman Ioana, problema-i că nu doar ortodocșii țin post, ci și catolicii. Și mai e o problemă: unii nu țin post deloc. :) Totuși, pentru ca postul tău să fie primit, ar trebui să cumperi lapte de soia și să-l înlocuiești pe cel de origine animală fără atâtea cârcoteli. ;)

  • CulinaryRainbow

    CulinaryRainbow (Chef de cuisine) , 05 martie 2015

    Roman Ioana, problema-i că nu doar ortodocsii țin post, ci și catolicii. Și mai există o problemă: unii nu țin post deloc. :)

    • Fara foto

      Roman Ioana , 04 martie 2015

      problema e că nu este prea de post având şi lapte.

    • CulinaryRainbow

      CulinaryRainbow (Chef de cuisine) , 13 februarie 2015

      :)))) Hahaha! Daaa! :*

    • merisor

      merisor (Chef de cuisine) , 12 februarie 2015

      Asta-i finuta mea! :)) Tare bine mai arata!

    • Fara foto

      Culinary Rainbows , 09 februarie 2015

      Mulțumesc!

    • Fara foto

      Culinary Rainbows , 09 februarie 2015

      Mulțumesc!

    • Fara foto

      Culinary Rainbows , 09 februarie 2015

      Mulțumesc!

    • Fara foto

      Culinary Rainbows , 09 februarie 2015

      Vă mulțumesc frumos! :)

    • Fara foto

      Lenu Koenig , 08 februarie 2015

      ARATÄ SUPER BINE.....

    • Fara foto

      Veronica Negot , 07 februarie 2015

      mic,dulce,delicat si foarte special

    • Fara foto

      Stella Csaba Kiss , 06 februarie 2015

      pofta buna

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • 500 g biscuiți populari/economic
  • 250 ml lapte de soia ( se poate înlocui cu lapte de vacă )
  • 100 g zahăr brun
  • 50 g unt de cocos ( se poate înlocui cu margarina vegetală nehidrogenată )
  • 5 linguri cu pudră de roșcove sau 4 linguri cu cacao
  • Ingrediente pentru umplutura de cocos:
  • 250 g nucă de cocos
  • 70 g zahăr pudră
  • 150 g unt de cocos ( se poate înlocui cu margarină vegetală nehidrogenată )
  • coaja rasă de la un grapefruit
  • o păstaie de vanilie su zahăr vanilinat

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

10 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

CulinaryRainbow (Chef de cuisine)

Roman Ioana, problema-i că nu doar ortodocsii țin post, ci și catolicii. Și mai există o problemă: unii nu țin post deloc. :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Cornulete cu brinza