Triunghiuri cu ciocolata si mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat :
  • 250 g unt sau margarina moale
  • 250 g zahar pudra
  • 6 oua
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1/2 lingurita praf de scortisoara
  • 60 g cacao
  • 750 g mere
  • 350 g faina
  • 1 plic de praf de copt
  • Pentru glazura:
  • 200 g unt
  • 20-30 g cacao
  • 3 linguri apa calda

Mod de preparare

Cuptorul elctric:200 grade,pe treapta din mijloc (preincalzit)

Cuptorul cu are: fierbinte:160 grade (preincalzit)]

Cuptorul cu gaz : treapta 3-s (preincalzit

1.Merele spalate si curatatese dau prin razatoarea mare.

2.Untul sau margarina se bat spuma cu ajutorul mixerului la viteza mare.Se adauga zaharul pudra si se bate in continuare pentru a se obtine o crema fina.

3. Se incorporeaza usor ouale,unul cate unul,se adauga zaharul vanilat si cacao.

4. Faina se amestica si se cern intr-un castron,apoi se adauga in compozitie (la viteza mica a mixerului).La final se aduga merele rase,amestecandu-se cu o lingura pana se omogenizeaza aluatul.

5.Se toarna compozitia intr-o tava acoperita co o foaie de copt (30x40 cm) si se introduce in cuptoril preincalzit.

Timp de cocere :30-35 de minute

6.Glazura: Se pune untul intr-o tigaie la foc mic pana se topeste.Apoi se presara cacaoa amestecandu cu apa.Se amesteca pana cand se omogenizeaza.

7.Dupa ce scoateti aluatul din cuptor intindeti glazura.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise