Triunghiuri cu ciocolata si mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat :
  • 250 g unt sau margarina moale
  • 250 g zahar pudra
  • 6 oua
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1/2 lingurita praf de scortisoara
  • 60 g cacao
  • 750 g mere
  • 350 g faina
  • 1 plic de praf de copt
  • Pentru glazura:
  • 200 g unt
  • 20-30 g cacao
  • 3 linguri apa calda

Mod de preparare

Cuptorul elctric:200 grade,pe treapta din mijloc (preincalzit)

Cuptorul cu are: fierbinte:160 grade (preincalzit)]

Cuptorul cu gaz : treapta 3-s (preincalzit

1.Merele spalate si curatatese dau prin razatoarea mare.

2.Untul sau margarina se bat spuma cu ajutorul mixerului la viteza mare.Se adauga zaharul pudra si se bate in continuare pentru a se obtine o crema fina.

3. Se incorporeaza usor ouale,unul cate unul,se adauga zaharul vanilat si cacao.

4. Faina se amestica si se cern intr-un castron,apoi se adauga in compozitie (la viteza mica a mixerului).La final se aduga merele rase,amestecandu-se cu o lingura pana se omogenizeaza aluatul.

5.Se toarna compozitia intr-o tava acoperita co o foaie de copt (30x40 cm) si se introduce in cuptoril preincalzit.

Timp de cocere :30-35 de minute

6.Glazura: Se pune untul intr-o tigaie la foc mic pana se topeste.Apoi se presara cacaoa amestecandu cu apa.Se amesteca pana cand se omogenizeaza.

7.Dupa ce scoateti aluatul din cuptor intindeti glazura.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise