autor:

Anca E. Voicu

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Triunghiuri cu foietaj-foi si branza

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Ingrediente
pentru foile de pateuri avem nevoie de:, 6 foi din foietaj pentru 12 pateuri, putin ulei pentru uns foile, 1 ou pentru uns, , pentru crema avem nevoie de:, 150-200 g branza dulce, 1 ou, 3 linguri de zahar, 1 plic zahar vanilat, coaja de portocala, stafide, 100 g cascaval ras.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul si se lasa foile de foietaj la dezghetat.
Dintr-o foaie de foietaj obtinem 2 pateuri. Asadar, puteti tineti cont de acest lucru, daca aveti un anumit numar de invitati. Trebuie avut in vedere si cantitatea de branza pe care o aveti.

Mai intai pregatim crema de branza: se rade branza intr-un castron si se amesteca apoi cu zaharul si zaharul vanilat, oul batut bine, coaja de portocala si stafidele.

Se taie fiecare foaie de foietaj in doua.
Se unge cu putin ulei fiecare foaie, se pliaza, se umple cu aprox o lingurita din crema de branza si se impacheteaza in forma de triunghi sau oricum doriti.

Se asaza pateurile in tava, pe foaie de copt, se ung cu oul batut bine si se rade cascaval peste ele. Se da tava la cuptor la foc potrivit si se lasa pana se rumenesc.

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Triunghiuri cu foietaj-foi si branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Cornuri cu branza si marar

Cornuri cu branza si marar

Aluatul: Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Laptele il punem pe foc sa fie caldut, iar

2 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aperitive cu brinza
Paine impanata

Paine impanata

Se taie paine in felii pana la 1 cm de baza (coaja de jos trebuie sa ramana netaiata).Se taie apoi

21 voturi    7 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • pentru foile de pateuri avem nevoie de:
  • 6 foi din foietaj pentru 12 pateuri
  • putin ulei pentru uns foile
  • 1 ou pentru uns
  • pentru crema avem nevoie de:
  • 150-200 g branza dulce
  • 1 ou
  • 3 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de portocala
  • stafide
  • 100 g cascaval ras.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Friganele cu parmezan la Doubletta