Triunghiuri cu foietaj-foi si branza

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Triunghiuri cu foietaj-foi si branza

Ingrediente

  • pentru foile de pateuri avem nevoie de:
  • 6 foi din foietaj pentru 12 pateuri;
  • putin ulei pentru uns foile;
  • 1 ou pentru uns;
  • pentru crema avem nevoie de:
  • 150-200 g branza dulce
  • 1 ou;
  • 3 linguri de zahar;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • coaja de portocala, stafide;
  • 100 g cascaval ras.

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul si se lasa foile de foietaj la dezghetat.

Dintr-o foaie de foietaj obtinem 2 pateuri. Asadar, puteti tineti cont de acest lucru, daca aveti un anumit numar de invitati. Trebuie avut in vedere si cantitatea de branza pe care o aveti.

Mai intai pregatim crema de branza: se rade branza intr-un castron si se amesteca apoi cu zaharul si zaharul vanilat, oul batut bine, coaja de portocala si stafidele.

Se taie fiecare foaie de foietaj in doua.

Se unge cu putin ulei fiecare foaie, se pliaza, se umple cu aprox o lingurita din crema de branza si se impacheteaza in forma de triunghi sau oricum doriti.

Se asaza pateurile in tava, pe foaie de copt, se ung cu oul batut bine si se rade cascaval peste ele. Se da tava la cuptor la foc potrivit si se lasa pana se rumenesc.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta