autor:

Anca E. Voicu

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Triunghiuri cu foietaj-foi si branza

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Ingrediente
pentru foile de pateuri avem nevoie de:, 6 foi din foietaj pentru 12 pateuri, putin ulei pentru uns foile, 1 ou pentru uns, , pentru crema avem nevoie de:, 150-200 g branza dulce, 1 ou, 3 linguri de zahar, 1 plic zahar vanilat, coaja de portocala, stafide, 100 g cascaval ras.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul si se lasa foile de foietaj la dezghetat.
Dintr-o foaie de foietaj obtinem 2 pateuri. Asadar, puteti tineti cont de acest lucru, daca aveti un anumit numar de invitati. Trebuie avut in vedere si cantitatea de branza pe care o aveti.

Mai intai pregatim crema de branza: se rade branza intr-un castron si se amesteca apoi cu zaharul si zaharul vanilat, oul batut bine, coaja de portocala si stafidele.

Se taie fiecare foaie de foietaj in doua.
Se unge cu putin ulei fiecare foaie, se pliaza, se umple cu aprox o lingurita din crema de branza si se impacheteaza in forma de triunghi sau oricum doriti.

Se asaza pateurile in tava, pe foaie de copt, se ung cu oul batut bine si se rade cascaval peste ele. Se da tava la cuptor la foc potrivit si se lasa pana se rumenesc.

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Triunghiuri cu foietaj-foi si branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Paste cu sparanghel, mazăre și sos de unt cu lămâie

Paste cu sparanghel, mazăre și sos de unt cu lămâie

Am pus cratițele cu apa pe foc mediu spre mare. Cand a inceput sa fiarba apa in cratița mica, pentru

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Cas (de oaie) pane

Cas (de oaie) pane

Feliile de cas se dau prin faina, oul batul si apoi pesmet. Dupa ce au fost date prin toate, cele

8 voturi    1 comentariu
40 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • pentru foile de pateuri avem nevoie de:
  • 6 foi din foietaj pentru 12 pateuri
  • putin ulei pentru uns foile
  • 1 ou pentru uns
  • pentru crema avem nevoie de:
  • 150-200 g branza dulce
  • 1 ou
  • 3 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de portocala
  • stafide
  • 100 g cascaval ras.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

3 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane de porumb cu branza Batoane de porumb cu branza

Se strecoara porumbul si se amesteca cu ouale, uleiul, branza si restul ingredientelor in afara de pesmet. Se amesteca bine pana se

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Triunghiuri cu cascaval