autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Triunghiuri cu nuca de cocos

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente:, Pentru aluat - 375 g faina de grau, , 190 g unt, , 130 g zahar pudra, , 1 ou, , 1 varf de cutit sare, , 1 lingurita zahar vanilat, , coaja rasa de la o lamaie si o portocala., Pentru umplutura: 3 albusuri (circa 1/8 l), , 30 g zahar, , 20 g nuca de cocos, , 10 g faina, , coaja rasa de la 1/2 lamaie, , 200 g gem de caise, , glazura pentru colturi.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se framanta repede - cu ambele maini - un aluat neted din toate ingredientele, se inveleste cu o folie de plastic si se lasa sa se odihneasca la frigier, circa 2 ore. Se-ncinge cuptorul la 180gr.. Se trece printr-o sita gemul de caise.
Se intinde aluatul in tava de aragaz, se inteapa cu furculita, se acopera cu o coala de hartie pentru copt si cu un strat de fasole boabe, si se precoace in cuptorul incins, pana incepe sa se coloreze pe margini. Se indeparteaza hartia si boabele, se lasa sa se raceasca, se unge cu gemul de caise si se pune deoparte.
Se bat repede albusurile cu zaharul (spuma este mai lucioasa si se intinde mai usor), se incorporeaza nuca de cocos, apoi faina si la sfarsit coaja de lamaie si se intinde un strat de spuma peste aluatul uns cu gem.
Se coace prajitura 7-8 minute la 180gr., se lasa sa se raceasca si se taie mai intai in fasii egale, apoi in patrate si pe urma in triunghiuri si se inmoaie colturile triunghiurilor in glazura de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Triunghiuri cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti ciocolatosi cu buline neserioase

Biscuiti ciocolatosi cu buline neserioase

Intr-un vas se amesteca faina cu sarea, praful de copt si cacao. Ciocolata si untul se topesc impreuna

5 voturi    1 comentariu
50 min
Dulciuri diverse
Clatite

Clatite

Intr-un vas se sparg ouale, se pune tot zaharul, faina, praful de copt, uleiul si lapte cat sa se

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Pentru aluat - 375 g faina de grau
  • 190 g unt
  • 130 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie si o portocala.
  • Pentru umplutura: 3 albusuri (circa 1/8 l)
  • 30 g zahar
  • 20 g nuca de cocos
  • 10 g faina
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 200 g gem de caise
  • glazura pentru colturi.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa cu nuca Ciocolata de casa cu nuca

Ciocolata de casa a fost si va ramane unul dintre deserturile noastre preferate, care nu lipsea niciodata de la mesele de sarbatoare.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Mic dejun dulce din spaghete