Se framanta repede - cu ambele maini - un aluat neted din toate ingredientele, se inveleste cu o folie de plastic si se lasa sa se odihneasca la frigier, circa 2 ore. Se-ncinge cuptorul la 180gr.. Se trece printr-o sita gemul de caise.
Se intinde aluatul in tava de aragaz, se inteapa cu furculita, se acopera cu o coala de hartie pentru copt si cu un strat de fasole boabe, si se precoace in cuptorul incins, pana incepe sa se coloreze pe margini. Se indeparteaza hartia si boabele, se lasa sa se raceasca, se unge cu gemul de caise si se pune deoparte.
Se bat repede albusurile cu zaharul (spuma este mai lucioasa si se intinde mai usor), se incorporeaza nuca de cocos, apoi faina si la sfarsit coaja de lamaie si se intinde un strat de spuma peste aluatul uns cu gem.
Se coace prajitura 7-8 minute la 180gr., se lasa sa se raceasca si se taie mai intai in fasii egale, apoi in patrate si pe urma in triunghiuri si se inmoaie colturile triunghiurilor in glazura de ciocolata.
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii