autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Triunghiuri cu nuca de cocos

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente:, Pentru aluat - 375 g faina de grau, , 190 g unt, , 130 g zahar pudra, , 1 ou, , 1 varf de cutit sare, , 1 lingurita zahar vanilat, , coaja rasa de la o lamaie si o portocala., Pentru umplutura: 3 albusuri (circa 1/8 l), , 30 g zahar, , 20 g nuca de cocos, , 10 g faina, , coaja rasa de la 1/2 lamaie, , 200 g gem de caise, , glazura pentru colturi.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se framanta repede - cu ambele maini - un aluat neted din toate ingredientele, se inveleste cu o folie de plastic si se lasa sa se odihneasca la frigier, circa 2 ore. Se-ncinge cuptorul la 180gr.. Se trece printr-o sita gemul de caise.
Se intinde aluatul in tava de aragaz, se inteapa cu furculita, se acopera cu o coala de hartie pentru copt si cu un strat de fasole boabe, si se precoace in cuptorul incins, pana incepe sa se coloreze pe margini. Se indeparteaza hartia si boabele, se lasa sa se raceasca, se unge cu gemul de caise si se pune deoparte.
Se bat repede albusurile cu zaharul (spuma este mai lucioasa si se intinde mai usor), se incorporeaza nuca de cocos, apoi faina si la sfarsit coaja de lamaie si se intinde un strat de spuma peste aluatul uns cu gem.
Se coace prajitura 7-8 minute la 180gr., se lasa sa se raceasca si se taie mai intai in fasii egale, apoi in patrate si pe urma in triunghiuri si se inmoaie colturile triunghiurilor in glazura de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Triunghiuri cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura Lămâiţa

Prajitura Lămâiţa

O prajitura simpla, gustoasa care ti se topeste in gura….o prajitura cu dor de copilarie. Aluat Intr-un

20 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cupcakes cu ciocolata si ghimbir

Cupcakes cu ciocolata si ghimbir

Ciocolata se topeste impreuna cu untul pe foc sau la microunde iar dupa ce s-a racit se amesteca

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Pentru aluat - 375 g faina de grau
  • 190 g unt
  • 130 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie si o portocala.
  • Pentru umplutura: 3 albusuri (circa 1/8 l)
  • 30 g zahar
  • 20 g nuca de cocos
  • 10 g faina
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 200 g gem de caise
  • glazura pentru colturi.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin

Pentru umplutură: eu am avut merele deja pregătite, aşadar le-am scos din congelator şi le-am lăsat la temperatura camerei să

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Budinca de lapte cu Agar agar Budinca de lapte cu Agar agar

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Gutuie coapta cu orez