autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Triunghiuri cu nuca de cocos

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente:, Pentru aluat - 375 g faina de grau, , 190 g unt, , 130 g zahar pudra, , 1 ou, , 1 varf de cutit sare, , 1 lingurita zahar vanilat, , coaja rasa de la o lamaie si o portocala., Pentru umplutura: 3 albusuri (circa 1/8 l), , 30 g zahar, , 20 g nuca de cocos, , 10 g faina, , coaja rasa de la 1/2 lamaie, , 200 g gem de caise, , glazura pentru colturi.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se framanta repede - cu ambele maini - un aluat neted din toate ingredientele, se inveleste cu o folie de plastic si se lasa sa se odihneasca la frigier, circa 2 ore. Se-ncinge cuptorul la 180gr.. Se trece printr-o sita gemul de caise.
Se intinde aluatul in tava de aragaz, se inteapa cu furculita, se acopera cu o coala de hartie pentru copt si cu un strat de fasole boabe, si se precoace in cuptorul incins, pana incepe sa se coloreze pe margini. Se indeparteaza hartia si boabele, se lasa sa se raceasca, se unge cu gemul de caise si se pune deoparte.
Se bat repede albusurile cu zaharul (spuma este mai lucioasa si se intinde mai usor), se incorporeaza nuca de cocos, apoi faina si la sfarsit coaja de lamaie si se intinde un strat de spuma peste aluatul uns cu gem.
Se coace prajitura 7-8 minute la 180gr., se lasa sa se raceasca si se taie mai intai in fasii egale, apoi in patrate si pe urma in triunghiuri si se inmoaie colturile triunghiurilor in glazura de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Triunghiuri cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tartă de lămâie

Tartă de lămâie

Se omogenizează foarte bine zahărul cu untul/margarina. Spălăm lămâile, le ștergem

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
PANDISPAN

PANDISPAN

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma tare cu putina sare, se adauga zaharul

70 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Pentru aluat - 375 g faina de grau
  • 190 g unt
  • 130 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie si o portocala.
  • Pentru umplutura: 3 albusuri (circa 1/8 l)
  • 30 g zahar
  • 20 g nuca de cocos
  • 10 g faina
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 200 g gem de caise
  • glazura pentru colturi.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Biscotti cu nuci si ciocolata
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania