autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Triunghiuri cu nuca de cocos

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente:, Pentru aluat - 375 g faina de grau, , 190 g unt, , 130 g zahar pudra, , 1 ou, , 1 varf de cutit sare, , 1 lingurita zahar vanilat, , coaja rasa de la o lamaie si o portocala., Pentru umplutura: 3 albusuri (circa 1/8 l), , 30 g zahar, , 20 g nuca de cocos, , 10 g faina, , coaja rasa de la 1/2 lamaie, , 200 g gem de caise, , glazura pentru colturi.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se framanta repede - cu ambele maini - un aluat neted din toate ingredientele, se inveleste cu o folie de plastic si se lasa sa se odihneasca la frigier, circa 2 ore. Se-ncinge cuptorul la 180gr.. Se trece printr-o sita gemul de caise.
Se intinde aluatul in tava de aragaz, se inteapa cu furculita, se acopera cu o coala de hartie pentru copt si cu un strat de fasole boabe, si se precoace in cuptorul incins, pana incepe sa se coloreze pe margini. Se indeparteaza hartia si boabele, se lasa sa se raceasca, se unge cu gemul de caise si se pune deoparte.
Se bat repede albusurile cu zaharul (spuma este mai lucioasa si se intinde mai usor), se incorporeaza nuca de cocos, apoi faina si la sfarsit coaja de lamaie si se intinde un strat de spuma peste aluatul uns cu gem.
Se coace prajitura 7-8 minute la 180gr., se lasa sa se raceasca si se taie mai intai in fasii egale, apoi in patrate si pe urma in triunghiuri si se inmoaie colturile triunghiurilor in glazura de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Triunghiuri cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu capsuni si crema de Ricotta

Tarta cu capsuni si crema de Ricotta

E perioada capsunilor parfumate, asa ca trebuie "exploatate" la maxim! :) Pentru blat se amesteca

15 voturi    5 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Turnata cu budinca de vanilie

Turnata cu budinca de vanilie

Se bat ouale bine cu sarea, apoi se pune zaharul si se amesteca bine pana se topeste. Se adauga uleiul

1 vot    1 comentariu
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Pentru aluat - 375 g faina de grau
  • 190 g unt
  • 130 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie si o portocala.
  • Pentru umplutura: 3 albusuri (circa 1/8 l)
  • 30 g zahar
  • 20 g nuca de cocos
  • 10 g faina
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 200 g gem de caise
  • glazura pentru colturi.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Clatite Cu Gem