autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Triunghiuri cu nuca de cocos

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente:, Pentru aluat - 375 g faina de grau, , 190 g unt, , 130 g zahar pudra, , 1 ou, , 1 varf de cutit sare, , 1 lingurita zahar vanilat, , coaja rasa de la o lamaie si o portocala., Pentru umplutura: 3 albusuri (circa 1/8 l), , 30 g zahar, , 20 g nuca de cocos, , 10 g faina, , coaja rasa de la 1/2 lamaie, , 200 g gem de caise, , glazura pentru colturi.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se framanta repede - cu ambele maini - un aluat neted din toate ingredientele, se inveleste cu o folie de plastic si se lasa sa se odihneasca la frigier, circa 2 ore. Se-ncinge cuptorul la 180gr.. Se trece printr-o sita gemul de caise.
Se intinde aluatul in tava de aragaz, se inteapa cu furculita, se acopera cu o coala de hartie pentru copt si cu un strat de fasole boabe, si se precoace in cuptorul incins, pana incepe sa se coloreze pe margini. Se indeparteaza hartia si boabele, se lasa sa se raceasca, se unge cu gemul de caise si se pune deoparte.
Se bat repede albusurile cu zaharul (spuma este mai lucioasa si se intinde mai usor), se incorporeaza nuca de cocos, apoi faina si la sfarsit coaja de lamaie si se intinde un strat de spuma peste aluatul uns cu gem.
Se coace prajitura 7-8 minute la 180gr., se lasa sa se raceasca si se taie mai intai in fasii egale, apoi in patrate si pe urma in triunghiuri si se inmoaie colturile triunghiurilor in glazura de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Triunghiuri cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu prune cu aluat de foitaj

Tarta cu prune cu aluat de foitaj

Intr o forma rotunda ,unsa cu unt se deruleaza foitajul Se unge cu dulceata Se presara cu

19 voturi    4 comentarii
35 min
Dulciuri diverse
Gris cu lapte si dulceata de caise

Gris cu lapte si dulceata de caise

Laptele il punem la fiert impreuna cu zaharul vanilat intr-o cratita cu fundul mai gros. Cand laptele

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Pentru aluat - 375 g faina de grau
  • 190 g unt
  • 130 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie si o portocala.
  • Pentru umplutura: 3 albusuri (circa 1/8 l)
  • 30 g zahar
  • 20 g nuca de cocos
  • 10 g faina
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 200 g gem de caise
  • glazura pentru colturi.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata

1.Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat,esenta,oul si galbenusurile adaugate cate unul. Se hidrateaza

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Gelatine din suc de fructe