autor:

lili

» » Aperitive

Triunghiuri cu telemea

Autor: lili (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lili (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iunie 2010

Ingrediente
* 400 gr. aluat de foietaj, * 150-200 gr. brinza telemea, * 2 oua

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

7 voturi

Mod de preparare

Brinza telemea o dam pe razatoarea cu ochiuri mari si o amestecam cu 1 ou.Aluatul de foietaj il lasam sa se descongeleze,iar apoi il intindem pe masa de lucru presarata cu faina.Taiem aluatul in patrate,punem pe fiecare patrat 1 lingura de brinza si unim capetele in asa fel sa se formeze un triunghi.Presam cu furculita marginile triunghiurilor si le punem in tava pe hirtie de copt.Le ungem cu ou batut si dam tava la cuptor pentru aproximativ 25-30 minute( pina se rumenesc ).POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Triunghiuri cu telemea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci

Plăcintă cu brânză, mărar și ciuperci

Dezghețăm foile de plăcintă până ajunge la temperatura camerei. Curățăm, spălăm

11 voturi    8 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu brinza
Stelute cu pasta de branza

Stelute cu pasta de branza

Mixez branza cu celelalte ingrediente pana obtin o pasta omogena, fina.Adaug verdeata. Sfecla curatata,o

14 voturi    7 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Müller Marieta , 26 aprilie 2014

    umplutura iese nemaipomenita cu brinza feta si o smintina mai groasa de ex: schmand sau creme fraiche (aprox. 2 linguri)

  • Fara foto

    Georgeta Pana , 14 martie 2014

    Sunt f. bune..Daca brinza este prea sarata eu adaug brinza dulce ,nu gris cum spune Florina.

  • Fara foto

    Florina Loop , 30 ianuarie 2014

    Eu amestec Brinza si cu ceva Gris fiert.

    • Fara foto

      Cornelia_Rus (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2014

      F USOR DE FACUT

    • Fara foto

      Proca Constanta , 26 noiembrie 2013

      Preferatele mele

    • Fara foto

      Maria Dinca , 30 septembrie 2013

      Astazi am sa prepar,trigoane cu carne,dar e posibil si cu brinza.O bunatate.

    • Fara foto

      Ciofu Viorica , 29 septembrie 2013

      sunt f bune

    • Rodica_Georgescu

      Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 22 august 2013

      mmm ce bunnn..... si eu fac...

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      Foarte bune si usor de preparat!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

      Foarte gustoase si apetisante. Eu adaug la branza si putin oregano uscat; dupa ce le ung cu ou le presar cu seminte de chimin sau susan prajit; un plus de aroma si de aspect.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iunie 2010

      Bune si rapide si eu fac.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

7 voturi

Ingrediente

  • * 400 gr. aluat de foietaj
  • * 150-200 gr. brinza telemea
  • * 2 oua

Raporteaza reteta

Retete
de lili
Crochete de cartofi

Crochete de cartofi

Cartofii se curata,se spala,se taie cubulete si se fierb in apa cu sare.Dupa ce au fiert se scurg

29 voturi    16 comentarii
1h
Aperitive
Paste cu nuca

Paste cu nuca

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj,in apa cu putina sare.Dupa fierbere se scurg

1 vot    6 comentarii
25 min
Paste si pizza
Cornulete fragede

Cornulete fragede

Faina se freaca bine cu untura.Adaugam galbenusurile frecate cu putina,smintina si framintam un aluat,pe

47 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Cornelia_Rus (Chef de cuisine)

F USOR DE FACUT

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Foietaj cu telemea