autor:

Pur_si_simplu_papa_bun

» » Dulciuri diverse

Ștrudel cu mere și nuci

Autor: Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 ianuarie 2012

Ingrediente
1 foaie de aluat de foietaj decongelat, • 50 g unt, • 4 mere curățate și tăiate mărunt (stropite cu zeamă de lămâie contra oxidării), • o mână de nuci tocate, • 1 vârf de linguriță de scorțișoară, • coajă de lămâie rasă, • 3 linguri de zahăr, • o lingură de griș sau pesmet, • un ou

Dificultate: Medie Timp: 40 min

42 voturi

Mod de preparare

Aveam în congelator o foaie de aluat de foietaj care își aștepta cuminte destinația. Astfel că, sub amenințarea unei căderi de glicemie, binențeles fictivă :)), că doar pofta de dulce de sâmbăta seara e păcătoasă, am decis să folosesc aluatul la un ștrudel cu mere și scoțișoară. Cred că nu mai trebuie să vă spun cât de delicios și parfumat este!!
Pe blatul de lucru am presărat făină și am întins puțin cu sucitorul foaia de aluat.
Separat, într-un vas se topește untul peste care se adaugă merele și nucile tocate și se lasă pe foc potrivit să se înmoaie, amestecând din când în când. Peste mere și nuci am presărat zahărul și le-am lăsat în continuare pe foc până dispare zeama. La acest moment am oprit focul, am presărat scorțișoara, grișul și coaja de lămâie. Am amestecat și l-am lăsat să se răcească.
Amestecul de mere și nuci călite le-am pus în mijlocul foii de aluat, am rulat încet și cu grijă, apoi am așezat ștrudelul într-o tavă de cuptor pe care am pus hârtie de copt. L-am uns cu ou bătut și l-am copt la 180 grade timp de 20 minute, până s-a rumenit frumos.
La final, după ce s-a răcorit, am presărat zahăr praf și l-am savurat în timp ce ne uitam la un film!
Să aveți poftă bună!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ștrudel cu mere și nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Desert cu piersici

Desert cu piersici

Piersicile le punem la scurs, dupa ce s-au scurs le presaram cu scortisoara. Foaia de aluat se taie

9 voturi    5 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura zebra

Prajitura zebra

Mixam ouale cu zaharul, coaja de citrice, esentele, coniacul scurs de la stafidele hidratate apoi

7 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lucia Gheorghe , 30 ianuarie 2015

    ff. bun

  • Fara foto

    Daniela Prisacariu , 15 octombrie 2014

    Cu mac? Cum ai preparat-o?

  • Fara foto

    Virgil Stan , 05 octombrie 2014

    Am fugit la Lidl sa iau foi de foietaj. Nu ma pricep sa fac manual. Restul de ingrediente le am. Sa vad ce-o iesi. Va povestesc maine.

    • Fara foto

      Ileana Argetoianu , 21 august 2014

      super,tot ce este cu mere si scortisoara!!!!

    • Fara foto

      Anuska Mathe , 19 noiembrie 2013

      Ati vazut amandinele cum arata .??? Si studel cu nuci am facut, o reteta buna.am incercat cu mac super buna

    • Fara foto

      Emilia Cseh , 20 septembrie 2013

      e preferata mea prajitura cu mere ,deci strudelul e si mai bun :)

    • Fara foto

      Silvia Cavaleru , 03 septembrie 2013

      Eu fac acest strudel dar see you aluatul prepararat in casa.Din 2 cescute(cafea) see you ulei, 2 cescute see you bors de casa, o nuca de drojdie, faina cat cuprinde sa fie un aluat potrivit de tarisor.Se framanta , se imparte aluatul in 6 parti egale, apoi se lasa 1/2 ora dupa care se intind foi see you sucitorul unde se poate pune diverse compozitii (mere+nuci, branza, zacusca, carne tocata etc)Le rulam si le asezam in tava mare de la aragaz, le mai lasam 10 min. apoi le coacem pana se rumenesc putin.Se pot pune compozitii diferite in doua cate doua din cele sase rulade.Sunt delicioase usor de facut, se pot face si see you umpluturi de post.

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2013

      Mi-ai facut pofta cu acest strudel. Ce aroma !!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 iulie 2012

      Foarte, foarte frumos!

    • Pur_si_simplu_papa_bun

      Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2012

      Ma bucur ca va place!! Si noi l-am savurat bucatica cu bucatica :)).

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2012

      Foarte aromat si practic!*****

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2012

      Arata de nu se poate! Ce pofta mi-ai facut!

    • Alexanca

      Alexanca (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2012

      Suna bine si arata si mai bine.*****

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2012

      Intradevar foarte bun!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

42 voturi

Ingrediente

  • 1 foaie de aluat de foietaj decongelat
  • • 50 g unt
  • • 4 mere curățate și tăiate mărunt (stropite cu zeamă de lămâie contra oxidării)
  • • o mână de nuci tocate
  • • 1 vârf de linguriță de scorțișoară
  • • coajă de lămâie rasă
  • • 3 linguri de zahăr
  • • o lingură de griș sau pesmet
  • • un ou

Raporteaza reteta

Retete
de Pur_si_simplu_papa_bun
Friptură cu pachețele de cartofi, piure de țelină și ceapă caramelizată

Friptură cu pachețele de cartofi, piure de țelină și ceapă caramelizată

Într-un vas ceramic am pus ceapă și usturoi verde tocate, peste care am așezat bucățile de

15 voturi    4 comentarii
3h 15 min
Fripturi
Prăjitură cu foi cu miere de albine

Prăjitură cu foi cu miere de albine

Se face crema conform indicațiilor de pe pachet, apoi se încorporează margarina în cremă, cu

16 voturi    19 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Pulpe de pui cu găluște

Pulpe de pui cu găluște

Pulpele se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se prăjesc în ulei, apoi se adaugă cepele

10 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Floare de colt (Chef de cuisine)

Mi-ai facut pofta cu acest strudel. Ce aroma !!!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Tarta cu visine, cirese si crema cu lapte de cocos