autor:

CulinaryRainbow

» » Prajituri

Ștrudel cu mere

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Austria


    Reteta postata pe: 16 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Specific:  

Austria


Reteta postata pe: 16 noiembrie 2014

Ingrediente
Ingrediente aluat:, 500 g făină, 100 g zahăr, o linguriță cu sare, drojdie uscată ( 14 g ), 300 ml lapte cald, 350 g unt moale ( nu topit ), , Ingrediente umplutură:, 2-2,5 kg mere, 200 g zahăr, 100 g unt, 2 plicuri vanilie, o linguriță cu scorțișoară, coaja rasă de la o portocală/lămâie

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Frământăm toate ingredientele, în afară de unt. Vom obține un aluat elastic pe care îl vom lăsa la dospit până când își va dubla volumul.

Între timp, întindem o bucată de folie alimentară peste care punem untul. Acoperim cu o altă bucată de folie, apoi cu ajutorul unui sucitor întindem untul între cele două folii. Avem nevoie ca untul să aibă 20x25cm. Punem untul la frigider.

După ce aluatul a dospit îl mai frământăm puțin pentru a distruge bulele de aer, apoi îl întindem în așa fel încât să cuprindă untul.

Așadar, punem untul în mijlocul aluatului întins și începem să-l împachetăm. Cu o pensulă eliminăm excesul de făină.

Începem cu laturile laterale, întindem cu sucitorul tapetat cu făină, apoi încheiem cu celelalte două laturi rămase. Împachetăm aluatul în folie, și-l punem la frigider pentru 30 de minute.

După ce s-au scurs cele 30 de minute, scoatem aluatul de la frigider, îl întindem pe blatul tapetat cu făină și-l împăturăm din nou, de această dată în 3. Repetăm procedeul de 3 ori. După ultima împachetare lăsăm aluatul la frigider pentru o noapte.



Pentru umplutură avem nevoie de o tigaie/cratiță încăpătoare. Topim untul, adăugăm zahărul și amestecăm continuu preț de 20-30 de secunde. Călim merele curățate și tăiate cubulețe în siropul obținut. Când merele au devenit al dente adăugăm vanilia și scorțișoara.

Întindem aluatul și îl tăiem în două ( trebuie să obține două ștrudele ). Cu un cuțit împlărțim fiecare bucată de aluat în 3 părți egale. Nu trebuie tăiat ci doar trasat pentru a delimita zona de mijloc unde vom pune merele de laturile pe care le vom franjura ulterior.

După ce am pus merele luăm fiecare franjur din ambele laturi și-l trecem unul peste celălalt obținând astfel o frumoasă împletitură. Aceasta va da ștrudelului nostru un aspect deosebit.

Încingem cuptorul. Ungem ștrudelul cu un ouă bătut cu lapte și-l coacem la 170 de grade până când acesta va deveni auriu.

Se poate servi cu înghețată sau cu un sos fin de vanilie.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ștrudel cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Strudel cu mere din aluat de casa

Strudel cu mere din aluat de casa

Pentru inceput facem ciulamaua. Datorita ei, aluatul de strudel il putem intinde in foite extrem

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri pentru copii
Strudel cu mere impletit

Strudel cu mere impletit

-se face un aluat din ingredientele din reteta in afara de unt+faina -se pune la frigider 30 minute -se

2 voturi    0 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sorina Florea , 18 noiembrie 2014

    Nu explicati bine impachetarea aluatului si nici poze nu puneti sa se vada

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 500 g făină
  • 100 g zahăr
  • o linguriță cu sare
  • drojdie uscată ( 14 g )
  • 300 ml lapte cald
  • 350 g unt moale ( nu topit )
  • Ingrediente umplutură:
  • 2-2,5 kg mere
  • 200 g zahăr
  • 100 g unt
  • 2 plicuri vanilie
  • o linguriță cu scorțișoară
  • coaja rasă de la o portocală/lămâie

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

11 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Negresa cu glazura de ciocolata