autor:

frunza janet

» » Dulciuri diverse

Trufe cu dovleac

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iunie 2013

Ingrediente
-200g dovleac, -200g piure de mere, -200g biscuiti graham, -40g zahar pudra, -50g miez de floarea soarelui, -300g ciocolata menaj, -o lingurita de scortisoara, -o lingurita de coaja rasa de lamaie si portocala

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Dovleacul ras pe razatoarea mica se caleste cu o lingura de zahar,din cele 40 de grame. Merele se rad tot pe razatoarea mica,sa iasa un piure. Miezul de floarea soarelui se da la blender. Eu nu l-am macinat foarte fin, am vrut sa mai fie si cate un miez intreg. Biscuitii se maruntesc si ei cat mai fin, dar se pastreaza 2-3,pentru decor.

Intr-un bol amestecam toate ingredientele. Mai intai se amesteca dovleacul si piureul de mere, apoi se adauga zaharul, scortisoara (pe care eu am uitat sa o pun la ingrediente, in poza, scuze, va rog!) si coaja de portocala si lamaie. Urmeaza biscuitii macinati si miezul de floarea soarelui. Se amesteca usor, pana iese o pasta omogena.

Cu palmele usor umezite se fac bilute,cam de marimea unei nuci. Se asaza pe un platou si se pun la congelator, pana ingheata. Inainte de a le scoate de la congelator, se pune ciocolata la topit, pe baie de aburi.

Cand ciocolata s-a topit, se scot trufele de la congelator si se imbraca in ciocolata. Se pun pe un gratar si deasupra se presara biscuiti pisati.

Ciocolata se va intari foarte repede, trufele fiind inghetate. Asadar, biscuitii se vor presara imediat!

Sunt grozave! Pur si simplu m-am indragostit de gustul lor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni si nuca de cocos

Prajitura cu capsuni si nuca de cocos

1. Ungem cu unt si tapetam cu faina o tava rotunda, adanca, cu diametrul de aproximativ 20 cm. Pregatim

14 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Desert cu mouse de vanilie si visine alcoolizate

Desert cu mouse de vanilie si visine alcoolizate

Intr-o 100ml lapte se inmoaie piscoturile si apoi se rup bucatele mai mici si se pun cate 3 piscoturi

3 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • -200g dovleac
  • -200g piure de mere
  • -200g biscuiti graham
  • -40g zahar pudra
  • -50g miez de floarea soarelui
  • -300g ciocolata menaj
  • -o lingurita de scortisoara
  • -o lingurita de coaja rasa de lamaie si portocala

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Bomboane Brigadeiro